Šta je novo?

ADSL na svim centralama u BG???

tarzan1321

Čuven
Učlanjen(a)
12.06.2004
Poena
619
Danas mi jedan drugar rece da ADSL od skoro moze da se uvede bilo gde u BG, pa me interesuje da li je ta informacija tacna. Ja sam na nekoj staroj sugavoj centrali na Staroj Karaburmi pa me zanima da li bih mogao da uvedem ADSL. Fon pocinje sa 769-***.

Drugar nema pojma. :p ;)

Ja sam na zvezdari dobio novu digitalnu centralu ali nema mogucnosti za ADSL, milina.

Mislim da će prilično skoro ovaj info biti tačan, ili skoro tačan.

@sikili

Vrlo je moguće da su te prebacili na novi istureni stepen, oni po pravilu u startu nemaju ADSL. Tako je bilo i kod mene, ali posle 3-4 meseca su dodali ADSL i na istureni stepen.

Mislim da si u pravu.
Nije mi samo jasno sto mi nisu odgovorili sa na primer: Bicete u mogucnosti da koristite adsl za 2-3 meseca, trenutno nije instaliran uz vasu centralu ........, a ja sam od njih dobio odgovor: Nema tehnickih mogucnosti i zdravo.

Imas neke informacije ili samo nagadjas?
Samo nagađam, na osnovu toga što vidim da se to brzo širi po Beogradu (i verovatno će biti još brže otkako je Telekom krenuo u to kao provajder).

A zašto nisu rekli? Ne verujem da oni znaju kad će šta tačno da urade, ni meni nisu ništa rekli.

wiz011 je napisao(la):
verovatno će biti još brže otkako je Telekom krenuo u to kao provajder

Daj bozhe
Ja sam u kumodrazhu II na nekoj praistorijskoj 49**** centrali uz to sam josh i dvojnik i nema shanse u skorije vreme da dobijem ni digitalnu centralu a kamoli ADSL :(

To je drugo, dvojnici i PCM su veliki problem koji se neće brzo rešiti, jer rešenje traži prekopavanje ulica i postavljanje novih kablova. Pričao sam isključivo o centralama.

Danas mi jedan drugar rece da ADSL od skoro moze da se uvede bilo gde u BG, pa me interesuje da li je ta informacija tacna. Ja sam na nekoj staroj sugavoj centrali na Staroj Karaburmi pa me zanima da li bih mogao da uvedem ADSL. Fon pocinje sa 769-***.
Pa sto nas pitas, posalji zahtev pa ce ti oni raci da li moze ili ne.

mada sam sto posto siguran da nemas mogucnosti, ali ti ipak proveri, nikad se ne zna.

To je drugo, dvojnici i PCM su veliki problem koji se neće brzo rešiti, jer rešenje traži prekopavanje ulica i postavljanje novih kablova. Pričao sam isključivo o centralama.

Kod mene su pre godinu dana prokopali i postavili nove kablove i bandere. Postavljene zice do krovova kuca itd. I dalje imam dvojnichku liniju, neupotrebljivu tachno kada treba. Fiksni telefon sam zaboravio otkad sam prebacio broj na pretplatu i uveo kabl net. Kad ce biti centrala na koju to moze da se nakachi pitanje je. Znachi ni bandere nisu dovoljne :) . Inache radi se o Brace Jerkovic naselju.

Kod mene su pre godinu dana prokopali i postavili nove kablove i bandere. Postavljene zice do krovova kuca itd.
Novi kablovi su uglavnom neophodan uslov za ADSL, čak i kada nema dvojnika. I kod mene su prethodno potpuno promenjeni kablovi, bez toga bi ADSL u velikom delu grada radio grozno jer su kablovi u užasnom stanju.

Ima ljudi koji su zahvaljujući zahtevu za ADSL uspeli da dobiju čistu liniju (direktnu, bez PCM-a), kažu da nije preko veze. Čitao sam na raznim forumima o tome, zaista ne mogu da tvrdim da je baš tako.

Kuriozitet je da je meni prvi put zahtev za uvođenje ADSL-a odbijen "zbog dvojnika", mada ja niti imam dvojnik, niti sam ga ikada imao. Dakle, kad se nekom odbije zahtev to može biti i zbog greške u administraciji Telekoma.

Ma, trazio sam i ja na blef ADSL, poshto u 20m od mene kuce imaju digitalnu centralu i mogucnosti za ADSL. Dzabe, prikachen sam na najgoru centralu i josh imam dvojnika, nema pomoci. Pitao majstore koji su kachili zice proletos, kad ce da bude neshto od toga. Kazu, u bato pa tek treba da se gradi centrala pa da vas prikache na nju :D:D:D bice do kraja godine. Naravno nije ni pocheto sa radovima dosad. Mozda do kraja 2008-me... :)

Vrh Dno