Šta je novo?

ADSL na Julinom Brdu

BelThaZoR

Slavan
Učlanjen(a)
13.04.2006
Poena
370
Da li neko zna kada ce biti instaliran ADSL na Julinom Brdu? Centrala je brand new Alcatelova, prosle godine pustena u rad (mogli su by the way ADSL da instaliraju, al ih mrzelo). Nema PCMova i slicnih stvarcica, al je internet bre mnogo spor... Dakle...

e, ovo i mene zanima...
TRAZI SE TELEKOM INSAJDER!
ima li ovde takvog? (nekad je bilo, koliko se secam)

E ovako Deki. Saznao sam na nekim drugim forumima da je nasa centrala isturenog tipa, povezana je na glavnu Zarkovacku centralu kod onde dve pumpe. E sad, u Beogradu niko nije dobio ADSL, a da je na nekoj "isturenoj", nije im instaliran DSLAM, otprilike da niko ne zna kako treba da se poveze na njima. Ukratko receneno naje**li smo, osim ako ne nadjemo neku vezu u Telekomu. Imam jos par ortaka tu na Julincu, koji cekaju ADSL, i svi su spremni da izvrse napad na Telekom, samo imaju problema da nabave uranijum... He he salim se :D . By the way, niko nema PCM, tako da to ne treba da te brine...
U zdravlje...

hvala na informacijama

D
P.S. Za detalje u vezi napada cemo da se dogovorimo

Ma Deki, to je zato sto si povezan sa matematickom :D nije to za vas, to su vise naprednije tehnologije koje vi matematicari ne mozete da razumete :D

To su tehnologije kako skuvati gorku kafu. :d

Ontopic: Mom drugu (Julino brdo) je jedan ISP ponudio da parkira ADSL jer ce u roku od 2-3 meseca da ta centrala bude u pogonu za ADSL.

Poslednja izmena:
@GEOM: iz tvojih usta u telekomove uši

deki_mg je napisao(la):
@GEOM: iz tvojih usta u telekomove uši

Ako je tako onda se nadam da cemo svi imate makar download 1Mb/s i upload 256kb/s. Inace ja sam samo preneo informaciju koju znam nisam prorok ili makar ne znam da posedujem tu moc. :d

ta centrala je na takozvanom ,,isturenom stepenu,,.... znachi necu da te plashim,ali...mrka kapa...ia ja sam dole ispod tebe...sa padine....i bio sam na isturenom stepenu....nema spasa nego trazi vezu da ti prebaci broj....moli,plati,ubij....sta god
tako sam ja :) uspeo

ja sam imao u vodovodskoj ulici, ali mi je tel broj bio "preko veze" uveden i to cini mi se da su me zakacili cak na golf naselje, a njihova centrala je OK za ADSL

Evo sta sam dobio posle visednevnog smaranja preko mejla. Upalilo je:

Instaliranje opreme za ADSL uslugu će se izvršiti u prvoj polovini ove godine

Ovom prilikom želimo da Vas obavestimo da više informacija o «Telekomu Srbija» možete pronaći na sajtu www.telekom.yu.

Srecno nam bilo... :D

A sto se tice ostalih centrala tzv. isturenih stepena iz vrlo pouzdanog izvora sam saznao:

Oprema je instalirana na većini isturenih stepena, ali verovatno Telekom čeka da istovremeno i on uđe na tržište ADSLa sa puštanjem novih centrala da bi uzeo što veći deo kolača :) Moguće da ih ove poplave dodatno otežavaju sve...

He he

ljudi, probao sam adsl i to bas u zarkovu. gledajte ako ikako mozete da uzmete kablovski. adsl moras mesec za mesecom da uplacujes, mnogo je manji upload (sto sa flat-om postaje mnogo bitno kod p2p). sad sam se preselio i uzeo sbb kabl, ocajna podrska ali net ido kao po loju.
pozdrav

ljudi, probao sam adsl i to bas u zarkovu. gledajte ako ikako mozete da uzmete kablovski. adsl moras mesec za mesecom da uplacujes, mnogo je manji upload (sto sa flat-om postaje mnogo bitno kod p2p). sad sam se preselio i uzeo sbb kabl, ocajna podrska ali net ido kao po loju.
pozdrav

Ja bih, al kablovski ovde dolazi tek krajem godine/pocetkom sledece :wall:

Evo kakvu sam informaciju dobio na drugom forumu:
Evo sta dobih od BeocityNet o ADSL na Julinom Brdu

Postovani 15. maj 2006.

Sa zadovoljstvom Vas obavestavamo da smo od Telekoma Srbija upravo
dobili obavestenje o mogucnosti pocetka aktivacije BeocityNet ADSL
prikljucaka na sledecih 13 Beogradskih centrala/isturenih stepena:

Centrala Mogucnost za tip prikljucka:
------------------------------------------------------------
1. CSND Repiste POTS i ISDN
2. CSND ETF samo POTS
3. CSND Julino brdo samo POTS
4. CSND Milesevska samo POTS
5. CSND Bezanijska kosa samo POTS
6. CSND Ledine samo POTS
7. CSND Sveti Sava samo POTS
8. CSND Mirijevo 1 samo POTS
9. CSND Narodna Banka samo POTS
10. CSND Altina 1 samo POTS
11. CSND Cukaricka padina samo POTS
12. CSND Vecernje Novosti samo POTS
13. CSND Filmski grad samo POTS

U ovom trenutku samo na isturenom stepenu Repiste moguce je aktivirati
ADSL prikljucak na obicnoj (POTS) i ISDN Telefonskoj liniji. Na ostalim
centralama aktivacija je u ovom trenutku moguca samo na POTS linijama.

Vas telefonski broj (011) 3556... je na centrali/isturenom stepenu:

TD CUK/*CSND Julino Brdo
Valja ce i drugi provajderi uskoro da se probude :)

Posle 297 dana iscekivanja:

Postovani, Vas ADSL je instaliran. Opremu mozete preuzeti u ulici Kralja Petra 20 od 9h do 21h. Za dodatne informacije - Korisnicki servis 011/3033588

Mogli su da izaberu i bolje vreme: Subota, uvece, sutra nedelja-NE RADE, moram da cekam do ponedeljka. Ali, cekao sam toliko dana, mogu jos dva...

Kako stvari napreduju SVI sa Julinog brda bi trebalo u sledecih nedelju-dve da
budu prikaceni.

Evo me, konacno sa ADSLa. Super je. Pozz svima

Nazad
Vrh Dno