Šta je novo?

ADSL na ISDN-u

outlaw

Uzvišen
Učlanjen(a)
11.01.2002
Poena
2,525
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen™ 7 5700X w/ AMD Wraith Prism LED RGB Cooler
Matična ploča
MSI B450 Tomahawk Max
RAM
16GB (2x8) DDR4 3200MHz A-DATA AX4U32008G16A-ST50 XPG
GPU
GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G
Storage
ADATA XPG SX8200 Pro NVMe SSD 512GB M.2 2280 PCIe & WD Red Plus WD40EFPX 4TB CMR
Zvuk
Creative Sound Blaster Z
PSU
BeQuiet Pure Power 12M 750W ATX 3.0
Kućište
NZXT H5 Flow w/ 4x Arctic P12 PWM PST A-RGB 0dB & 2x Arctic P14 PWM PST A-RGB 0dB circus
Monitor
Samsung SyncMaster 2443BW 24" 1920x1200
Miš & tastatura
Logitech G502 Hero & Logitech K740 Illuminated Keyboard
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S24 Ultra
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch4 Classic 42mm
GoPro HERO12 Black
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Kratko pitanje za one koji imaju kombinaciju iz naslova:

da li moram modem/ruter da povežem preko splitera ili mogu komotno da ga povežem sa slobodnom drugom linijom na ISDN uređaju?!

Pitam zato što obe kombinacije kod mene trenutno ne rade, čekam ljude iz tehničke podrške da dođu i da nameste, a meni se više sviđa varijanta direktnog povezivanja (bez splitera, manje kablova :))

Pa, mislim, mora prvo spliter.

Na moje izričito pitanje provajderu kada sam instalirao ADSL na ISDN liniji, dobio sam izričit odgovor: mora da se ugradi spliter, svejedno da li se radi o analognoj ili ISDN liniji. :)

Eto vidiš :) Zato sam i hteo da postavim ovde to pitanje, jer mi je devojka iz tehničke podrške EUneta rekla da ne mora spliter ako je ISDN linija...?

Moraš spliter u svakom slučaju! Jedino što se kod ISDN-a i obične linije razlikuje, jeste što kod ISDN-a ADSL mora da bude priključen na glavni broj :)mad:)! Onaj sekundarni će i dalje da radi ali ne možeš na njega da kačiš ADSL.

Poslednja izmena:
Baja_Gasha je napisao(la):
Na moje izričito pitanje provajderu kada sam instalirao ADSL na ISDN liniji, dobio sam izričit odgovor: mora da se ugradi spliter, svejedno da li se radi o analognoj ili ISDN liniji. :)

outlaw je napisao(la):
Eto vidiš Zato sam i hteo da postavim ovde to pitanje, jer mi je devojka iz tehničke podrške EUneta rekla da ne mora spliter ako je ISDN linija...?

A ti isprobaj i jednu i drugu soluciju pa ces biti siguran da li moze ili ne moze:)

astan je napisao(la):
A ti isprobaj i jednu i drugu soluciju pa ces biti siguran da li moze ili ne moze:)

Probao sam obe, ne rade :D Izgleda nešto tu ne štima kako treba :wall: Čekam teh. podršku da dođe i reši problem...

U svakom slučaju ću uraditi kako ste rekli, hvala :wave:

ma bre, samo izvuci jednu ISDN parnicu pre terminatora(netcom ili kako se vec zoe taj terminator :) )znaci, iseces kabal pre terminatora i nastavis ga drugim do routera :) ovaj stari kabal ostavi u terminatoru)

ja ne koristim spliter,koji i onako radi ko djubre od 100 kinti(a i jeste to :d )

Poz.

Ček, ček, nisam te razumeo: da presečem kabl sa onom tzv. skretnicom, i onda iz skretnice jedan kabl direktno u termintator a drugi direktno do modema/rutera?!

A za spliter se slažem sa tobom 101%, s tim što je ovaj moj đubre od 50 kinti a ne 100 (čim sam video jeftinu plastiku i natpis "Made in PRC" sve mi je bilo jasno :D)

outlaw je napisao(la):
Ček, ček, nisam te razumeo: da presečem kabl sa onom tzv. skretnicom, i onda iz skretnice jedan kabl direktno u termintator a drugi direktno do modema/rutera?!

da, bas tako... netje biti nikakvih problema, bar ih ja do sada nisam imao a na adsl-u sam skoro godinu dana :)

OK, isprobaću pa javljam, fala :wave:

Al` ga iskomplikovasteeeee...
Kao prvo, mora da ide spliter za Anex B (ISDN).
Drugo, sta je problem da zicu iz zida krljnes u spliter, iz njega jedan izlaz u ISDN, a drugi u ADSL modem i to je sve. Mnogo zica? Stara narodna kaze da ne mozes da se j. a da ti ne udje:eyebrows:

bobiska je napisao(la):
Drugo, sta je problem da zicu iz zida krljnes u spliter, iz njega jedan izlaz u ISDN, a drugi u ADSL modem i to je sve. Mnogo zica? Stara narodna kaze da ne mozes da se j. a da ti ne udje:eyebrows:

Ma bre :p Nije problem da krljnem žicu iz zida u spliter, pa dalje, nego je problem što je taj spliter obično kinesko g... koje mi ne uliva poverenje da će da radi kako treba.

Kladim se u produženi espreso sa toplim mlekom i ice-tea od breskve sa ledom da mi trenutno ADSL ne radi upravo zbog tog splitera :smash:

Modem/ruter računar lepo prepozna, ali ne mogu da ga setujem, jer mi valjda prijavljuje "ADSL down" grešku (ili tako nešto). U svakom slučaju čekam teh. podršku da to završi...

Spliter je najminornija i najjednostavnija sprava u celom lancu i nisam cuo jos da nekog zeza, ali kod PRC je sve moguce. Ajd` videcemo, pa javi.

Videću danas da skoknem do bljuvosa da kupim tu "skretnicu" i precvikam kabl pa da probam kombinaciju koju je predložio Mali HoBiT...

Vrh Dno