Šta je novo?

ADSL - kakva je ovo cena?

dr.Tiristor

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2005
Poena
379
Naime, kod nas krece adsl... Jupi... [bas me briga ja sam na kablu :D]

E, ono sto mene tera da predjem na adsl jeste cena, u koju ne verujem :trust:

Koliko cujem, a raspitivao sam se na vise strana, ko podnese zahtev do decembra prikljucenje je besplatno.
Drugo, 256k ce biti po ceni od 1080 dinara mesecno, flat.
To je prejeftino, i ne verujem u to, ali kao hoce da ugase sve provajdere.... Da imaju monopol. Ovo oko monopola me ni ne iznenadjuje niti cudi, to je i ocekivano, ali nemoguce je da ce biti ta cena.
Ja trenutno placam 1k5 dinara za 128.
A ovo je kao 1k1 za 256. Da li je moguce?

Kontao sam da je neki promo period, ali kazu da nije i da ce biti ta cena.

Sta vi mislite o svemu.

E, da. Ima li ko iz Zrenjanina da vice kako tamo stoje stvari?

Ko ce ga znati...I meni rece ortak da ce da predje na 512 za 2000 din,a ja placam cable 256 1750!Jedino shto ja ne mogu da razmishljam o ADSL-u zato shto nemam uslova kako kazu,tj tel mi je preko PCM-a,bla,bla...

Sta je tu cudno ja vec mesecima placam 512 1000din (komsa i ja po 1000) kod Beotela znaci ukupno je 2000din pola kile kod Beotel-a.

Dodaj na te cene PDV, pa ćeš videti da je to otprilike kao i ostali.

Sta je tu cudno ja vec mesecima placam 512 1000din (komsa i ja po 1000) kod Beotela znaci ukupno je 2000din pola kile kod Beotel-a.

Kako je to 2000din kod beotela .... uzimam ako je tako.. ja placam 1780 za 256...

Ја са ортаком, код Лелекома, делим 2137 дин :2=1068,5 за 512/128

Koliko cujem, a raspitivao sam se na vise strana, ko podnese zahtev do decembra prikljucenje je besplatno.

to su one telekomove cene bez poreza. mene jedino "brine" sto ja nisam cuo nikoga da je odbijen zbog tehnickih (ne)uslova u gradu, svi mogu, od mikronaselja do zeleznicke stanice, meni je malo verovatno, ali 'ajde, videcemo...

Pa cudno je ako ja placam 1k5 za 128. :S:

to su one telekomove cene bez poreza.
Ko kaze? Imas info?

mene jedino "brine" sto ja nisam cuo nikoga da je odbijen zbog tehnickih (ne)uslova u gradu, svi mogu, od mikronaselja do zeleznicke stanice, meni je malo verovatno, ali 'ajde, videcemo...

True, true... A menjali su centrale... Ko zna...:trust:

Poslednja izmena:
Ja sa trojicom ortaka od sledeceg meseca uzimam Verat 768k, znaci svako po 700din. Isti paket je do pre nekog vremena kostao dobrano preko 3k din kod bilo kog provajdera, sto je za vecinu ljudi verujem bilo preskupo.

To je prejeftino, i ne verujem u to, ....

jadna je ova zemlja kad se ljudi ovome raduju !

kao kad robu das parce hleba u tamnici.....pa naravno da ce biti srecan

kada budemo adsl placali -15 eur za 1mbs ja cu tada biti srecan, a do onda ce nam neko drati kozu sa ledja i tim novcem placati ko zna sta (kupovace socijalni mir, a deo u dzep ko zna kome)
srbijooooooo ***** ti kostunjave i ostale smotane parazite !

Poslednja izmena:
kada ti budes srecan sa 1mb, neko ce 15 eura placati 1gb, i opet ce neko mladji da kaze kako je to jadno i da ce on biti srecan tek kada za 15 eura bude imao 1gb, i tako dalje i tako dalje, NHF ;)

ja govorim sada a ne sta ce biti !
kada budemo imali cene slicne sa zemljama koje imaju razvijene telekomunikacije,
tj kao kada bi sad to imali, 1mbs za 15-tak eur

Poslednja izmena:
izvini, ali 2832 / 3 = 944 dinara svaki, verujem da si zaboravio na PDV, sem ako ne uzimas na vise meseci posto valjda ima neki popust

Pa i ja cu da placam deo, tako da je 2832 na 4 dela jednako tacno 708 din. Lepo sam napisao ja i jos trojica ortaka. Nego, tuzno je kad moram da vijam ljude po komsiluku da bih mogao da placam pristojnu cenu za net.

ja govorim sada a ne sta ce biti !
kada budemo imali cene slicne sa zemljama koje imaju razvijene telekomunikacije,
tj kao kada bi sad to imali, 1mbs za 15-tak eur

Kad u zemlji budemo imali razvijene telekomunikacije, imacemo i konkuretne cene, ne pre!

Poslednja izmena:
to su one telekomove cene bez poreza. mene jedino "brine" sto ja nisam cuo nikoga da je odbijen zbog tehnickih (ne)uslova u gradu, svi mogu, od mikronaselja do zeleznicke stanice, meni je malo verovatno, ali 'ajde, videcemo...

Istina tih 1000 dinara je bez poreza, evo ih sa porezom:
http://www.telekom.nadlanu.com/OPSTE/Vesti.aspx?ac=snews&ui=4870

Dalje, kako mogu da budu odbijeni zbog tehničkih uslova kad niko nije ni proveravao iste, a uređaji su juče počeli da se montiraju. U svakom slučaju će biti bolje nego što je kod BUS-a. I svi mogu da podnesu zahtev, to je normalno. Pitanje je samo koliko će ih biti odobreno.
Mene jedino brine taj popust ako se ugovor potpiše do 1. decembra. Pošto najverovatnije ni modemi dotle neće stići.
ADSL će ići i iz centra i sa Mikro-naselja.

Btw. modemi još nisu ni ušli u zemlju, bar ne za Vojvodinu.

Kad u zemlji budemo imali razvijene telekomunikacije, imacemo i konkuretne cene, ne pre!

slazem se !

ta stvar se da resiti najobicnijom promenom zakona o telekomunikacijama, tj pustanjem privatnika......sto se nece desiti jer vlast u ovoj drzavi ne zeli da se odrekne kontrolisanja necega sto je najprofitabilnije, time kupuje socijalni mir !

samo bla bla bla....to se cuje od nase elite, i tako ce biti jos 10 god, pa vi izadjite i podrzite ih ovih dana za ....
ja necu !

:wall: :wall: nikadaaaaaa :wall: :wall:
:wall: :wall: jer ovo je nasa srbijaaaaaaa :wall: :wall:
:wall: dok imamo ovakve retarde u politici ima neki stojko-kapitalac da nam kaze sta ce vam adsl, evo vam kanap i dve case od jogurta pa se umrezite,
eeee kako su nekad nasi vikali sa brda na brdo
pa sta im je falilo?
bili zdravi ljudi, prsati guzati.....a ne ko vi danas, pizdite za tamo neki adsl i neku tamo americku tvorevinu internet
a kad to kaze ima raja da ga izglasa za predsednika sa 99% glasova :wall:

Poslednja izmena:
Beotel je pojeftinio 256 je 1390 flat.

Vrh Dno