Šta je novo?

ADSL ili Bezicni internet?

D.J.Cool

Čuven
Učlanjen(a)
01.11.2003
Poena
609
posto sam u provinciji, do letos jedini pristup internetu je bio dial up, a od letos imamo varijantu i da koristimo bezicni internet. Sezampro je vec poceo sa najavom da ce uskoro(u narednih par meseci) da uvede i ADSL kod nas, samo da nam razdvoje dvojnike(taj sam) a PTT je poceo sa razdvajanjem. Pa me zanima sta je u sustini bolje? Bezicni kosta 1180 i 1400 kod dva provajdera za brzinu 128/128, a sezampro za 256/64 trazi oko 1500. Ja koristim torrent pa me zanima da li sezampro to ogranicava ili ne?

Ako ti se ne zuri sacekaj adsl
Poz!

U istoj dilemi sam i ja bio pre nekih sest meseci i odabrao ADSL i nisam se pokajao, pa ti toplo preporucujem da sacekas ADSL.

prednost ide zici - ADSL

Svakako zhica, imao sam nekada wireless na Neobee u NS. U pochetku je bio OK chak sam i ping prema game serverima imao oko 10-15 a do gatewayja tj AP-a oko 2. Danas kada bi probao isti taj AP imao bi ping od 60 i packet lossove gore nego na Veratu :p
Probao sam malo kasnije ADSL kod Sezampro-a i odmah se vratio u vreme kada je net dobro radio, ali kasnije je i ADSL poceo da smara sa malim uploadom i vecim pingom pa sam presao na SBB cable i sada sam najsrecniji na svetu sa duplo vecom preplatom za net mesecno :p

U svakom slucaju bilo koji nachin preko kabla osim dial-up-a :)

Koristio sam Wireless duze od godinu dana i jedino sto mi je ostalo u secanju je gomila problema. ADSL je pre svega pouzdaniji nacin pristupa internetu pa ti je moj savet da sacekas ADSL.

To uvedjenje "uskoro" je verovatno laz, ko zna koliko ce im trebati. Uvedi ti lepo odmah ono sta mozes, a za nekoliko meseci ili godina kad adsl stigne, prebaci se.

Naravno bolji je adsl

Wireless je dobar kad radi kako treba, ali kao sto vidimo po forumima, uglavnom ne radi kako treba. Ja sam na wirelessu i prezadovoljan sam cijenom, radom, tehnickom podrskom, brzinom...Ali izgleda, da su rijetki normalni wireless provajderi, tako da ti je bolje da cekas ADSL.

Ja sam na wireless vec 6 meseci i nemam vecih problema, do sada je puklo racunajuci u danim cca 2 dana za 6 meseci... Bitan je dobar signal, mada ponekad dobar signal kosta (kvalitetna antena oko 5000 , ap oko 4500, kablovi i konektori oko 2000..). Za ADSL sam cuo od drugova koji ga koriste, da je ok, mada kazu da zna da bude los dowload s vremena na vreme. Ne svidja mi se pristup telekoma, mada kome se svidja, do danas je vec trebala svaka kuca da ima adsl, minimum...

Posto sam na wirelessu, i posto smo svi imali onu istu javnu adresu, pa mi je emule javljao low speed, i onda nisam mogao preci preko par kbps, i nakon par mjeseci neupotrbljavanja emulea, ukljucio sam ga danas, i vidim da stalno skida i do 45 kB/s, i to konstantno. Svasta.
Vise ne gasim komp, jer ce emule biti stalno ukljucen :)

Poslednja izmena:
pre par dana sam naleteo na tipa koji radi kod nas u posti i pitao ga kada ce da me razdvoje od dvojnika, jer je komsij vec razdvojen, kaze da rade u dve etape i da sam ja u drugoj etapi koja ce da se obavi na prolece. a sto se tice adsl-a kaze da to trenutno nece moci dok ne zamene centralu verovatno, a i to bi trebalo da bude "uskoro". znaci bezicni do doaljnjeg, a kad stigne adsl(nadam se) videcemo sta ce sve tada da bude aktuelno.

Zemo,mogu ti reci da i ti nasi wireless provideri nisu uopste losi.Ja sam na profypc-u,256/256k placam 1400(lik me ladno daje jos 128k gratis).Ping ka COD2 serverima je oko 70-100.Download spusta plafon do 28k pri velikom downloadu.Torrenti samo idu oko 25-28.Jedino sam se izuo za opremu 130e.Za ADSL nisam nesto upucen,mada bih na njega definitivno presao bez razmisljanja.Ako budes imao neki info pust PM.:D

Poslednja izmena:
profypc

to sto ti kazes da ti je dao 256 u ceni 128 je vrlo moguce, ali to je samo zato sto si uzeo opremu od njega. ja imam moju opremu i meni je rekao 1400, ms012 iz PO je jeftiniji, 1180 je za 128 a ako placas kesom na ruke onda je 1000. a 192 im je za kes malo ispod 1500. znam da je profypc, jednom liku iz V.G. dao 256 za 2000, a nekom daje i za DZ ko mu nadje odredjeni broj korisnika ili ako je mnogo dobar sa njim(znam lika ima 512 total free:S: ). mi obicni smrtnici moramo da placamo u fulu. ja sam kupio TP LINK karticu za 27 eura i napravio antenu i kabal i kosta me mnogo manje od 130 eura (do 50).:banana:

Pozdrav za newcomer-a iznad. Druže poslednji odgovor je bio pre 9 meseci... ;). Gledaj datume.

Poz

Vrh Dno