Šta je novo?

ADSL i Wireless kako?

Gadoguz

Slavan
Učlanjen(a)
10.06.2007
Poena
345
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600 & Thermalright Assassin Spirit 120 PLUS V2
Matična ploča
GIGABYTE B450 Aorus Elite (rev. 1.x)
RAM
XPG GAMMIX D35 32GB (2x16GB) 3200 MT/s CL16
GPU
GIGABYTE RX 6600 EAGLE 8G
Storage
WD Green M.2 240GB, Seagate BarraCuda 1TB 7200
Zvuk
HyperX Stinger S 7.1, Turtle Beach Recon 200
PSU
XPG PYLON 750W
Kućište
XPG VALOR MESH, Lian-Li 120mm fans
Monitor
iiyama GB2470HSU-B1
Miš & tastatura
ASUS TUF M3, GLORIOUS GMMK 2 Compact + GMMK Numpad
Mobilni telefon
Xiaomi Redmi 9A
Pametni uređaji
KOSPET TANK T2 Smartwatch
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav, kuci imam ADSL konekciju koju koristim za Internet na Destkop racunaru,
e sad mene zanima na koju nacim bih mogao nakaciti na to wireless router ili nesto slicno(ne znam sta se korisiti) da mogu na internet preko Iphona i Laptopa?

Hvala unapred na odgovorima.

Ciji ADSL koristis? telekom ima rutere koji imaju WiFi u sebi. Jer to ti treba Wireless ruter...

Jeste Telkom, mogu li koristiti ovaj router: Wireless ADSL 2/2+ Router (PTI-8411G Anex A)

Mozes, pronadji u ruteru kako da enable WiFi i sibaj. Nebi ti bilo lose da stavis pass ako si negde gradu da se neko ne steka na tvoju konekciju.

To sto pokusavas uopste nije tesko. Imas na google bezbroj tutoriala kako to da uradis. Ja imam modem -> wireless ruter(netgear) -> wireless ruter(WRT54G DD-WRT)
U prvi wireless ruter(netgear) su mi ukopcana 3 desktopa sa prvog sprata, i cable do drugog wireless rutera(WRT54G).

Predji preko ovih linkova i trebao bih bez problema da sredis to.

PS. Prvo sredi konfig na wireless ruteru pa tek onda prikopcaj na adsl router.

ka sto to LJubisat100 lepo rece imas WiFi unutar svog rutera.Ne kupuj nista ne bacaj pare uzalud.Donesi taj lap top u tu sobu gde ti je ruter i ako ti je na ruteru upaljen wireless(neki imaju dugmence za to i lampicu koja gori,mozda ti je to sve vreme radilo i do sada) i samo skeniraj wireless mrezu na lap topu uhvatices signal 100%.Ti koji su ti na tom nekom forumu rekli da je to tesko bolje da ugase svoje kompove zauvek(nije to za njih) il nek se drze igrica i to onih sto se igraju samo misem ko Zuma de luxe.Kad uhvatis signal pisace ti unsecured netvork,ne boj se nije neka nesigurna mreza samo se slobodno konektuj.I poslusaj AmerX-a dodeli sifru svojoj mrezi inace ce i komsija iz susednog stana mozda da malo skenira mrezu pa kad te otkrije imace net za dzaba a ti placaj...

Nazad
Vrh Dno