Šta je novo?

ADSL i uTorrent problem

boki78

Slavan
Učlanjen(a)
04.02.2008
Poena
395
Korisnik sam Telekomovog ADSL-a, paket je 4Mb. ADSL je uvek dobro radio ali u poslednje vreme imam problem da kada koristim uTorrent 3.0 koji skida nešto sa recimo 10% od maksimalne brzine mog paketa, internet mi jako loše radi, sajtovi se otvaraju sporo a ponekad se i ne otvore do kraja. Čim ugasim uTorrent 3.0 internet počinje normalno da funkcioniše. Da li je neko možda imao sličan problem?

utorent je sam po sebi problematican. meni recimo danas poceo javlja disk overloaded 100% i ne preostaje mi nista osim da resetujem komp.poslednja verzija 3.1.3

Hvala puno na odgovorima, poslušaću tvoj savet Pejo i javiću rezultate, veliki pozdrav!

Da ne otvaram novu temu. uTorrent 3.0 mi skida sve u fulu, tu nemam problema. Ali posle npr. 10-15 minuta od startovanja, pojavi mi se dole onaj narandzast trougao sa znakom uzvika i kaze "No incoming connections" i naravno torrent tracker kaze "Connectable:No". To je pocelo preko 10-tak dana da se desava. Niti sam sta menjao u podesavanjima ni modema ni uTorrenta. Sinoc sam bas proveravao port na nekom port checkeru i bio je otvoren. Danas je zatvoren. Verovatno ga zatvorili nocas neki gremlini. Evo dok pisem ovo, ponovo se pojavio zeleni trougao i sada je sve OK. Doduse tracker i dalje kaze Connectable:No. Evo sada je ponovo narandzast. grrrrrr!!! Nije mi jasno u cemu je problem?!

EDIT: Da napomenem da je sa verzijom 2.2.1 ista situacija.

Poslednja izmena:
Da se i ja javim da sam probao i verziju 2.2.1 sa kojom je bilo malo bolje ali opet ne baš kako treba, na kraju sam skinuo najnoviji Bittorrent i za sada sve radi dobro. Nabukodonosor da probaš možda sa BitTorrent-om?

Sredio sam. Stavio sam port 55555 u uTorrentu i otvorio ga i sada je sve OK. Bio mi je 7777 ranije, pa sam negde nasao na netu da se stavi port malo veci, preko 50 000. Zvuci glupo, ali sada sve radi kako treba. Cak i port checker kaze da je port otvoren, sto sa 7777 nije bio slucaj.

Sa 3.1.3 mi settings.dat raste do besvesti i paljenje utorrenta traje sve duze i duze. Vratio sam se na ovu sa linka 2.2.1 da vidim hoce li problem nestati.

Nazad
Vrh Dno