Šta je novo?

ADSL i nemogucnost uploada

Mogli

Čuven
Učlanjen(a)
22.09.2003
Poena
619
Posle instalacije ADSL modema, vise ne mogu da prikacim nikakav attachment na mail koji je veci od nekih 30kb!.... Ni u outlooku ni na Yahoo!.. Zvao sam kontakt centar telekoma, ali ne rade zbog tehnickih problema. Probao sam da promenim MTU sa programom DRTCP021, ali tek onda nisam nista mogao da poslaljem, pa sam morao da izvrsim autokorekciju parametara mail servera....Zna li neko od experata razlog ovoga??

Poslednja izmena:
Da li imas problem i sa surfovanjem na netu ili samo sa mailovima?

Koji rezultat postizes na www.speedtest.net ????

Ja imam problem sa JAKO malim uploadom, znaci mogu da posaljem mail i od 10MB, samo ce traje ceo dan :)

Turbo

PS da li se radi o obicnoj ili ISDN telefonskoj liniji?

Da li imas problem i sa surfovanjem na netu ili samo sa mailovima?

Koji rezultat postizes na www.speedtest.net ????

Ja imam problem sa JAKO malim uploadom, znaci mogu da posaljem mail i od 10MB, samo ce traje ceo dan :)

Turbo
PS da li se radi o obicnoj ili ISDN telefonskoj liniji?

Hvala ti na bar nekom odgovoru jer niko nista o tome pouzdano ne zna...Nemam problema sa surfovanjem, nego iskljucivo sa attachmentom na mailu, koji moze biti izuzuetno mali da bi prosao! U pitanju je ISDN linija, modem je SAGEM F@ST 1241, naravno telekomov, jer je i on provajder...Na speedtest-u sam dobio rezultat download: 240kb/s, Upload:14kb/s.....Inace, ranije nisam nikad imao problema sa tim...Posebno me iritira sto na Yahoo ne mogu da okacim neki mp3 file sto mi je vrlo bitno, vec pocne da ucitava i onda se zakoci i posle izvesnog vremena pukne veza sa Yahoo...

E to je i moj problem sto se sad tebi javio...

Za sada mi je nejasno kako je kod tebe dosad sve radilo i sad odjednom ne radi...

Kod mene se njakaju vec mesec dana, nije telekom, nego lokalni provajder...

Meni od pocetka ne ide upload i ja dobijam rezultate max 15 za upload.

Dosad sam imao TPLink router, pa su promenili 3-4 razlicita splitera, filtera ali bez poboljsanja... (u pocetku sam cak imao i problem da kad se podigne telefon onda se prekine ADSL veza - to je sad prevazidjeno filterima i spliterima).

U subotu su mi doneli neki SAGEM ali nisam ni uspeo da procitam oznaku, uopste nije hteo da uspostavi ADSL vezu, tako da je vracen nazad TPLink router...

Ja sam sada na poslu, ali pre pola sata su stavili nesto ZyXel-ovo, nemam pojma sta je i dobio je rezultat preko 40 na speedtest-u, tako da je to dosadasnji rekord...

Kad dodjem kuci sa posla pogledacu tacno sta je menjano...

Ali uglavnom generalno postoji problem sa kombinacijom ISDN i paket 256/64... na brzim paketima navodno nema problema...

Poz
Turbo

Evo ovako, znaci bili su mi juce majstori provajdera, sta vili Zyxel Spliter i Zyxel router, i gle cuda ADSL radi...

I upload je prihvatljiv, nije maximalan, ali sada ide do 35-45kbps, a ranije je bilo do max. 15.

Ali....

Sada mi ne radi ISDN.

Jednostavno kada podignem telefon, dobijem neki signal zauzetosti i to je to.... ne mogu da zovem nikoga, niti mene moze neko zvati...

A kada iskljucim router iz struje, onda radi telefon...

Znaci pocelo je tako, da mi je zbog telefona pucala ADSL veza, sad smo dosli do toga, da mi zbog ADSL-a ne radi ISDN... nikako da sve funkcionise od jednom...

Nastavicemo sada da se zezamo sa spliterima i filterima...

Ima li ko neku ideju????

Turbo

PS. Za svaki slucaj ja sam u Telekomu prijavio kvar na telefonskoj liniji, pa cemo videti sta oni kazu na to (posto su neki "drugari" rekli da je verovatno u telefonskoj liniji problem, da ima toliko suma ili da je toliko slab signal, da ne podnosi i ISDN i ADSL istovremeno)... videcemo sta kaze Telekom na to

Podneo sam zahtev za vecom brzinom i danas bi trebalo to da proradi, a u medjuvremenu sam iskljucio ADSL i vratio se na stari ISDN modem i pokusao poslati mp3 song preko Yahoo, ali sad ni to ne radi kao nekada!! Skenirao sam pc sa Kasperskim 6, virusa nema...Ovo je strasno...:-devil-:

p.s. U stvari evo sad je otisla pesma, ali joj je trebalo 20 min! Vracamo se u devedesete!

Poslednja izmena:
Evo izvestaja...

Posle 2 dana bez telefona (i nije tako lose, mislio sam da ce vise faliti) dosli ljudi iz Telekoma, zameneli Intracom-a (Netmod) i od tada sve radi...

Znaci ZyXel splitter + Zyxel Router rezultat na speedtest,net-u 231/53, a i telefon mi vise ne prekida.

Ali, ni sa jednim drugim routerom/modemom nismo uspeli da postignemo ovakve rezultate (TPLink router 225/15, a Sagem F@st uopste nije mogao da podnigne DSL link)...

Znaci verovatno ima nesto i u kvalitetu same telefonske linije, ali naravno Telekom tvrdi da je to nemoguce, jer da imam problem sa linijom onda ne bi radio ni ISDN ni ADSL - sto sam ja u protumacio da kod njih nema sivog, samo crno ili belo, znaci ili radi ili ne radi, losa veza, sum u liniji, pucanje veze, to nam se samo pricinjava....

Turbo

Izgleda, na mojoj liniji...

Kod ostalih ovde u mojoj okolini rade i taj TPLinkov router, a najvise hvale taj SAGEM-ov modem koji kod mene nije ni DSL vezu mogao da uspostavi a kamoli da probam kako net funkcionise preko njega...

A ne treba zanemariti ni to, da je telekom morao da mi promeni Intracomov Netmod da bi i telefon radio....

Pomucio sam se, i sad se nadam da je kraj price i da ce od sad samo da se smanjuje cena adsl usluga :)

Turbo

Vrh Dno