Šta je novo?

Adsl i dc++....

imas li neki firewall? ako imas odredjena setovanja moraju da budu podesena....ja imam ruter i kerio firewall i morao sam da podesim sam kerio i dc++....

prvo kako se tvoj komp vidi na mrezi jeli imas privatni ili javni IP? proveri u command promptu sa 'ipconfig' i ako ti izadje tamo nesto kao:

IP Address. . . . . . . . . . . . : 212.200.193.256

onda imas javni IP ako izadje nesto kao:

IP Address. . . . . . . . . . . . : 10.0.0.4

onda imas privatni IP a sa njim mozes samo da budes u pasive modu...

znaci trebaju sledece informacije da bi ti neko resio problem:

1. kakav IP?
2. koji firewall? (ako ga imas uopste)

pozdrav...

Ista situacija - Sezam 256 home, USB modem, bez ikakvog firewall-a......i MOZE! Samo ocitas svoju ip adresu koja ce biti u ovom prvom obliku kao sto ti je legend rekao.....i naravnu upises je u DC++ pod active.....

Poslednja izmena:
Super momci, hvala puno, probacu cim se malo naspavam....a jel to znaci da svaki put kada mi se prekine veza /restartuje konekcija moram da se diskotektujem sa svih hubova, promenim ip i opet konektujem na iste?

ne mora da znachi..

kod ADSL-a se IP menja ako se restartuje uredjaj sa strane ISP-a ( ako je dinamichka), a ovaj kuccni mozzesh i da iskljuchish iz struje, ostaje ista..
pricham za modem-router, dobili smo u firmi takav iz EUNet-a

takodje imamo Kerio kao i legend, i propushta se sve do njega pa on daje pravila shta cce da ide, a shta ne..

pozdrav

DamjanMX je napisao(la):
....a jel to znaci da svaki put kada mi se prekine veza /restartuje konekcija moram da se diskotektujem sa svih hubova, promenim ip i opet konektujem na iste?
Ne, ne moras.....dovoljno je samo promeniti ip u settings...... Isto tako se ne moras ni diskonektovati sa hubova ni kada prelazis iz passive u active....

Poslednja izmena:
Evo ovako....ja nikako ne uspevam da ga pokrenem u active modu. Ukucam svoju ip adresu (npr 212.200.195.198) a TCP i UDP portove ostavim prazne. Ugasim dc++ (ver 0.674) i kada ga opet pokrenem kaze: Failed to create port mappings. Please set up your NAT yoursefl. I naravno me automatski prebaci u passive mode.

Sta cinim pogresno?

koji firewall imas? da li ti je u podesavanjima rutera/modema podeseno da nisi NATovan vec da imas javni IP?

Pa ne mozes da ostavis portove prazne. Upisi neke portove koji su ti otvoreni u firewall-u i ne koriste se za druge stvari. Npr. ja koristim 6699 i 6257, ostalo mi je od WinMX-a za koga sam otvorio na ruteru.

Ako ostavi prazno polje za port, DC prihvata default port 411. Kad Damjan odgovori na Legendovo pitanje, bice lakse resiti problem...

Firewall i ruter nemam, imam samo sezamov adsl modem a od njegovih podesavanja sam ja nasao samo ovo:

adsl5gz.gif

A IP mi uvek pocinje na 212.200, tako da bi trebalo da je javni......

npetar je napisao(la):
Ako ostavi prazno polje za port, DC prihvata default port 411. Kad Damjan odgovori na Legendovo pitanje, bice lakse resiti problem...
Aha, nisam to znao, nije mi palo na pamet da ostavim polje prazno :D, a i vrlo dobro znam koje sam portove otvorio.

Jel moze meni neko da kaze sledecu stvar. Ako posle svog podesavanja, da ne objasnjavam sadas ta i kako, i aktiviranog active mode-a, uspem da se konektujem i da skinem nesto, to znaci da imam javni ip i da je sve ok? Pitam ovo zato sto me od svih ovih podesavanja boli glava, a nemam pojma oko svegat oga i totalni sam pocetnik. Zanimljivo mi je i sledece. Kada kucam ipconfig, izlazi mi ovo
Windows IP Configuration

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :
IP Address. . . . . . . . . . . . : 10.0.0.5
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.0.0.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 10.0.0.2

Medjutim kao sto sam rekao ip adresa mi je izgleda javna, posto kada je proverim preko recimo sajta www.whatismyip.com izlazi u obliku 212.200 i tako dalje.

Da li neko zna o cemu je rec?

Poslednja izmena:
NAT
Network Adress Translation

pozdrav

bolje je ne upisivati adresu, nego samo otvori portove 411 i to je to.

Ja sam skinuo ovu najnoviju verziju i bez ikakovog podesavanja mi sljaka kao aktiv, beotel adsl, nemam firewall, sem ako se ne racuna onaj ms-ov.

Nazad
Vrh Dno