Šta je novo?

ADSL dilema

Tauruss

Slavan
Učlanjen(a)
02.03.2005
Poena
304
Drugovi forumasi...Ovih dana planiram da uvedem ADSL pa bi mi jako znacila pomoc iskusnijih u tom polju. Imam nedoumice oko izbora providera: Neobee, EUnet, Beotel, YUBC ili Sezam? Naime, zanimaju me iskustva sa procesom uvodjenja, tj koliko je sve trajalo? Ko daje najbolju opremu? Jel svima setup free? Ko ima najbolju tehnicku podrsku? Ping na game serverima&dl speed? Ta pitanja je zanimaju za ove konkretne providere. Novac nije problem, samo da je usluga kvalitetna.
Puno bi mi znacila vasa pomoc, veliko hvala.

Sezampro, 14 dana cekao, modem vertikalni actiontec (umro vec prvog dana pa mi dali drugi, za sada radi) , setup free, tehnicka podrska: neka guska koja nema puno veze s mozgom, ping na bosanskom BF2 serveru nije los mada sve mi se cini da me mnogo lakse ubiju nego dok sam bio na prethodnom provajderu, dl speed ~ 26.5KB/s. P2P (konkretno DC++) proradio (kako treba, full speed) tek posle instaliranja CfosSpeed-a verzija 3.10 i od tada radi besprekorno. Zahvaljujem se ljudima sa foruma na ovom prosvetljenju. :wave:
Inace kad pozovete teh.podrsku kazu kako je ADSL tako koncipiran da kad vise ljudi skida od tebe onda se tebi smanjuje DL. Naravno nece ti reci za ovaj mali program jer se tako tebi povecava protok a njima umanjuje ionako nerealno velika zarada.

Poslednja izmena:
Nešto sam načuo da je Sezam počeo da naplaćuje setup (tako reče devojče preko telefona) ali kao, eto, pošto sam ja kod nih već koristio ADSL, ne bi mi naplatili. Razmisli i o PTT-u (ja zadovoljan), a ako hoćeš baš nekog od onih ponuđenih, onda Sezam svakako.
Btw, tema je prežvakana nekoliko miliona puta, malo pretraži.

Na ptt-u sam, net radi savrseno bez pucanja,restartovanja rutera i sl...Setup se ne placa. Tehnicka podrska(Trigon) je skroz cool.

modem koji se dobije po defaultu je bio nesto bezveze,ali posto ortak i ja delimo net, tako da smo uzeli ruter.

sve u svemu ja sam jako zadovoljan.

sto se tice pinga, tu ne mogu da ti pomognem, nisam proveravao. download je oko 27 kb/s

Poslednja izmena:
bio je isto asusov, beli, i nije sljakao kako valja... pucala je veza, download nije hteo preko 15....

ja se sa tim nisam zamajavao, posto je sva instalacija kod komsije....

od kao smo uzeli router sve sljaka savrseno...

Imam Beotel flat 256/64 za 1250din (studentski popust 30%, traje i sada akcija za nove) i ide od 25 do 27kbps, samo sam jedan put zvao TP kada je oprema na centrali otisla, ali svim ISPovima na istoj i odmah su rekli u cemu je stvar, ne igram tako da ping ne znam. Od opreme sam dobio Sagem 800 modem koji dobro radi do sada nije pravio problema. Uvodjenje ti traje onoliko dugo sve dok se ne oslobodi ili se postavi novi port u centrali, a to zavisi od Telekoma. Ja sam cekao od potpisivanja ugovora do pustanja signala oko 3 nedelje, u oktobru prosle godine.

BTW Razmisli Dobro!!

Ja sam na sezamu 256/64 i u principu je ok, ali je daleko od savrsenog.. Veza s vremena na vreme bezveza pukne, cisto da ti prekine dl-ove, naprimer jedanput dnevno! Dobija se krs oprema neki koneksant modem i FUN-JIN:mad: spliter. Najvise su me razocarali kod jednog postupka: Posto imam vise telefona u kuci, da se ne bi mesao adsl mora za svaki da se kupi spliter da bi otklanjao sum... OK!! Dodjem ja u sezam, kazem "hocu da KUPIM splitere za jos dva telefona", inace cena na buvljaku kolko sam cuo je manja od 100 din.. Kaze meni riba "nema problema" i donese 2 splitera,"to ce biti 800din!!!!" Izvadim ja pare platim ona mi otkuca racun, odem ja kuci i pogledam racun kad ono pise: 2 splitera na uslugu koriscenja!!!!!!!!!!! Znaci nisam mogao da verujem!!! 800kinti za koriscenje! Ostalo je ok, podrska je solidna, malo sam ih davio da mi daju uputstva za neke programe i ok su to podneli, JEDINO STO TE ODERU!! Think before U DO:wave:

spliter vezez odmah na telefonsku uticnicu, a telefonski izlaz iz splitera posle onim obicnim pijacnim razdelnicima delis na vise telefona.
i taj razdelnik na pijaci nije isto sto i spliter kolko ja kontam. pretpostavljam da je spliter sastavljen od dva filtera (za propustanje odredjenih opsega)

@stoske
ovaj sto sam ja dobio je crn i sljaka ki svajcarac

@pajam24
Ako nisi potpisao nikakav papir onda si ih kupio za tih 800 dinara bez obzira sta pise na racunu :) i sad su tvoji

A da za svaki telefon treba spliter to nije tacno, jedan spliter a iz njega linija za adsl i linija za telefon i na nju obican tel. razdelnik

Hvala vam puno na odyuzetom vremenu, bili ste od velike pomoci
poz

@stoske
ovaj sto sam ja dobio je crn i sljaka ki svajcarac

@pajam24
Ako nisi potpisao nikakav papir onda si ih kupio za tih 800 dinara bez obzira sta pise na racunu :) i sad su tvoji

A da za svaki telefon treba spliter to nije tacno, jedan spliter a iz njega linija za adsl i linija za telefon i na nju obican tel. razdelnik

cini mi se da sam negde na forumu ranije procitao... beli je krs, a crni sljaka dobro...

nebitno, ruter siemens speed stream dobro zavrsava posao...

Vrh Dno