Šta je novo?

ADSL dilema(Beotel vs Ptt)

bosiljkov

Čuven
Učlanjen(a)
13.06.2004
Poena
619
Postojala je jedna tema sa sličnim naslovom ali prilično bajata.
Trenutno sam na beotelu na 256/64. U dogledno vreme planiram da pređem na veći paket 512/128 na primer. Ali koliko vidim na beotelu je taj paket skuplji nego kod dobrog dela ostalih provajdera. Gledajući cenovnike vidim da ptt ima prilično povoljniju cenu za ovaj paket. Ako se gleda paket 768/192 razlika u ceni je još drastičnija.Na forumu nisam našao neke ozbiljnije zamerke na rad istog, pa pošto net koristim za sve po malo, interesuje me vaše mišljenje da li valja prelaziti na ptt ili ne ?

Ja sam prešao sa Sezama i nisam se pokajao. Obrati pažnju i na popuste koje daju "starim" korisnicima, to jest ja trenutno plaćam 768/192 nekih 22xx dinara.

Ja sam prešao sa Sezama i nisam se pokajao. Obrati pažnju i na popuste koje daju "starim" korisnicima, to jest ja trenutno plaćam 768/192 nekih 22xx dinara.

A uskoro ces dobiti 2x veci DL za 2200din. :)

Ja presao sa beotela na ptt i nisam se pokajao
Tebi isto preporucujem

Ja bi preshao na telekom. 2200 din je 512 [kasnije megabit], a krajem godina se planira pojeftinjenje.

I oni ne mogu da kazu ,,to je do telekoma" :)

Ja bi preshao na telekom. 2200 din je 512 [kasnije megabit], a krajem godina se planira pojeftinjenje.

I oni ne mogu da kazu ,,to je do telekoma" :)

Neće biti nikakvo pojeftinjenje. Verovatno će opet povećati samo brzinu downloada. Tako ćemo verovatno doći na grotesktni odnos 16:1 :S:
I kod telekoma si vezan ugovorom na godinu dana, a ko zna šta će se sve desiti za godinu dana. Bolje izbegavati takve ugovore.

Ja sam korisnik ptt-a vec nekih 15 meseci, nemam nikakvih zameriki za uslugu osim sto se ne dobija mail nalog kod njih. Net koristim prevashodno za torrent i kao tako funkcionise savrseno. Od net playa igram WC3 i FEAR na legalnim serverima (stranim) i sve radi ko podmazano, dok o CS1.6/Battlefield 2 i domacim serverima nemam komentara - ping je odlican.

Neće biti nikakvo pojeftinjenje. Verovatno će opet povećati samo brzinu downloada. Tako ćemo verovatno doći na grotesktni odnos 16:1 :S:
I kod telekoma si vezan ugovorom na godinu dana, a ko zna šta će se sve desiti za godinu dana. Bolje izbegavati takve ugovore.

Evo 7 mesec bez ikakvih problema

Da, i to sam zaboravio da napomenem, pingovi su odlični, u rangu sa kablovskim provajderima. :)

kako nahvaliste ptt ko da nismo na istom isp
konstantni problem adsl ptt je packet loss u vecernjim casovima ako si gamer i igras FPS (zna da bude i do 15%)
stalno 'zongliranje' sa ip adresama (82.x.x.x, 89.x.x.x, 212.x.x.x, 213.x.x.x, 217.x.x.x) koje zna 'obori' sve konekcije p2p programa da moram da gasim i palim ruter @#$%^&

iako sam na PTT adsl od pocetka (i imam maksimalni popust) cim Telekom zavrsi sa ovim prvim povecanjem brzine i pocne da 'dize' na 3Mbita (sto su trebali da urade vec do sada)
cao ptt odoh na Telekom

btw adsl ping mogu da hvale samo oni koji nisu imali cable
to je razlika neopisiva
u prvo vreme pre nego sto je ptt poceo da 'razvaljuje' svoj cable netvork (16 slonova u ficu)
za gaming je bio bolji ptt cable 256/128 nego ptt ADSL 768/192

Poslednja izmena:
Ja u zadnje vreme konstantno imam cable like ping u CS1.6, upadnem na server od KGB-a, makedonaca (skoro da nije vazna lokacija servera)... ping mi varira od 15 do 25 ms! Ja razmisljam da predjem na 768/192 (to jest 1536/192) zato sto sam se nedavno navuko na HD filmove u x.264 formatu.

kako nahvaliste ptt ko da nismo na istom isp
konstantni problem adsl ptt je packet loss u vecernjim casovima ako si gamer i igras FPS (zna da bude i do 15%)
stalno 'zongliranje' sa ip adresama (82.x.x.x, 89.x.x.x, 212.x.x.x, 213.x.x.x, 217.x.x.x) koje zna 'obori' sve konekcije p2p programa da moram da gasim i palim ruter @#$%^&

iako sam na PTT adsl od pocetka (i imam maksimalni popust) cim Telekom zavrsi sa ovim prvim povecanjem brzine i pocne da 'dize' na 3Mbita (sto su trebali da urade vec do sada)
cao ptt odoh na Telekom

btw adsl ping mogu da hvale samo oni koji nisu imali cable
to je razlika neopisiva
u prvo vreme pre nego sto je ptt poceo da 'razvaljuje' svoj cable netvork (16 slonova u ficu)
za gaming je bio bolji ptt cable 256/128 nego ptt ADSL 768/192
Mislim da je to do tvoje centrale ili pak do kablova do tvoje gajbe
Ja zadnjih godinu dana koknstantno imam 1% loss
I sve je to isti adsl,telekomov,samo sto postoje pojedini provajderi koji ga osakacuju,tipa beocity.Svojim postom samo sam ga svrstao(ptt)u 'normalne' provajdere,i jos jedna pozitivna stvar za razliku od beotela,mi je ta sto dobijem lepo racun kuci koji platim u posti,i ako se preskoci jedan mesec,u sledecem dobijete sracunata oba,znaci nema ko na beotelu sto je bilo da do 5 u meecu mora da se plati,pa ako vas uhvati vikend ili praznik neki,postajete opet stari dobri modemas...
Ping nikada ne moze da bude kao na kablu,ali isto tako kvalitet kabla zavisi od delova grada,znam da na b.brdu i na miljakovcu pojedini ljudi su odustali od online gaminga jer im se u poslednjih par meseci ping katastrofirao.

Nazad
Vrh Dno