Šta je novo?

ADSL bez fiksnog

Dovahpig

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
19.12.2011
Poena
230
Posto sam u procesu seljenja u novu kucu u kojoj je odjavljen fiksni telefon (postoji ulaz) da li je moguce izvesti nesto na foru da se omoguci linija samo za net bez koriscenja telefona? Kontam da nije al ko pita ne skita.

Može ''na foru'' ako si neki dr-mr u Telekomu. Drugačije ne.

ADSL servis bez fiksne telefonije ne mozes pa ni da ti je tata ministar telekominijacija :) neki drugi prisup netku da ali adsl no :)

Može. Poznatiji je kao ''naked aDSL''. Nema toga kod nas (zvanično) zbog monopola Telekoma, ali ima u svetu.

Tacno tako, ALI kod nas ne postoji, ima ga u raznim zemljama, naprimer u Hrvatskoj ima, Bogarska, Italija, Francuska, da ne nabrajam dalje a kod nas to nema bar za sada.

Pfff moracu na naseg lokalnog kablovskog operatera onda, a tako sam se po*****o sa njima, haos.
Ili da placam fiksni koji necu koristiti.. a mogu da zamislim samk koliko kosta ukljucenje tj novi broj za tu kucu. Ma

Pfff moracu na naseg lokalnog kablovskog operatera onda, a tako sam se po*****o sa njima, haos.
Ili da placam fiksni koji necu koristiti.. a mogu da zamislim samk koliko kosta ukljucenje tj novi broj za tu kucu. Ma

Kako god da okrenes dodje ti na isto, uveo dzaba kablovsku pa svaki mesec hteo ne hteo ces da placas kablovsku televiziju (jos ako je ne gledas) + internet ili da sada uvedes telefon pa odmah u startu platis prikljucenje a onda svakog meseca net + fiksni. Kada sve saberes i oduzmes mislim da ti dodje na isto. Sada ti ostaje da od dva zla izaberes ono jeftinije.

6500 je valjda svugde prikljucenje. Ili 1200 da prebacis ako ga imas negde drugde.

Tema jeste stara, ali samo da podelim konstataciju - zaboravih da platim račun za fiksni, i telekom mi je isključio odlazni saobraćaj, međutim, orionov IPTV i ADSL su nastavili da rade normalno :)

Uzgred, već neko vreme razmišljam da odjavim fiksni, kad već ne mogu da prebacim broj na neku jeftiniju pretplatu (orion wimax nije opcija zbog kablova koje bih od terase morao da dovlačim do modema, rutera, i telefona. Sa druge strane, broj ne mogu da prebacim, jer to zahteva i uvođenje kablovske tv koja bi mi bila suvišna, jer sam vezan ugovorom na orion do kraja 2016.)

Tema jeste stara, ali samo da podelim konstataciju - zaboravih da platim račun za fiksni, i telekom mi je isključio odlazni saobraćaj, međutim, orionov IPTV i ADSL su nastavili da rade normalno :)
Pazi,fixni da odjavis a da njemu ostane bilo koja druga usluga-to ne moze!I ako su ti iskljucili samo fixni jos uvek ce te duziti za pretplatu i svaki mesec ce ti samo dodavati dug za pretplatu!
A za mesec/dva moze da se desi i da ti iskljuce celu liniju pa da ostanes i bez ADSL-a. :)

Sam je lepo napisao da su mu isključili odlazni saobraćaj, dolazni u vidu poziva i interneta je i dalje omogućen, mesec-dva i više neće...

Ja sam isto hteo da uvedem samo internet, pritom imam optiku do stana ali jok... "Mi svoje korisnike ne vodimo po imenu već po broju telefona" *****izam epskih razmera. Inače je uvođenje telefona i dalje bilo 1 dinar, ako potpišeš ugovor za Box pre par meseci

Ma da "samo" zato ne može ;) Nek kucaju broj ugovora na mesto broja telefona :D Nego može im se. Ja sam i dalje totalno u neverici da su ponudili IPTV bez da moraš i internet da plaćaš, "samo" fixni gde ti uzmu 660 din a ne koristiš ga. S obzirom da je to ista firma koja ne daje Box2 na fazon fixni+ 20Mbps net nego samo 10Mbps net taj potez sa IPTV-em bez moranja plaćanja i interneta im je totalno van karaktera.

Nazad
Vrh Dno