Šta je novo?

ADSL Beotel/Telekom zezancija

demios

Čuven
Učlanjen(a)
07.12.2003
Poena
770
Poshto sam student, odluchih da predjem sa sezama na beotel. Medjutim, lik iz podrshke mi je rekao da ce trebati plafon 10 dana da puste net, a evo prodje i 17 dan, a LINK lampica na ruteru (koji smo kupili, jer beotel nema vishe rutera) gori i dalje narandzasto umesto zeleno.
Zvao sam 15.-og i rekao mi je da se cheka telekom. Shta da radim? Da i dalje budem strpljiv ili da im malo nanu naninu? Ipak sam dao novac beotelu, a ne telekomu. A i pocheo sam da se tresem i osipam po telu bez interneta. :wall:
Jer koja je svrha onda ovog popusta za studente, ako to vazi samo do maja sledece godine, + shto sam kupio josh i 100 MBs swich, jer cemo nas trojica deliti vezu, a glupi ruter je 10 MBs. :eyebrows:

U napred hvala na savetima.

Ako si sa Dorcola onda verovatno nema vise slobodnih portova u centrali. Bilo je ovde na forumu pre par nedelja prica o tome. Lik je otkazao Neobee i hteo da predje kod PTT-a ali nije vise bilo mogucnosti (citaj, njegov port Neobee je odmah po otkazivanju dao nekom drugom a novih slobodnih nema).

Da li to onda znaci da neko ko je recimo pre 6 meseci imao tehnickih mogucnosti, odjednom moze da ih nema vise?

Bas sam pre neki dan poslao takvo pitanje Beotelu i rekli su mi da to "teoretski nije moguce", sto znaci da ipak jeste.

Cuo sam da to moze da se desi u slucaju nekakve "guzve" u centrali a raspitivao sam se za centralu u stanu u kome trenutno ne zivim ali u kome cu ziveti jednog dana. Trenutno imam mogucnosti, ne bih zeleo da ih recimo za godinu dana nemam.

Meni su rekli da se ceka za prikljucenje mesec dana.
Zvao sam vezu u Telekomu i dobio net za 2 (slovima: dva) dana

ljtruba je napisao(la):
Meni su rekli da se ceka za prikljucenje mesec dana.
Zvao sam vezu u Telekomu i dobio net za 2 (slovima: dva) dana
me too :)
to je inace posao od 5 secundi da se montira to govance na centrali...ali zasto odma ako moze za 30 dana...ili 30 godina...

Civil je napisao(la):
Da li to onda znaci da neko ko je recimo pre 6 meseci imao tehnickih mogucnosti, odjednom moze da ih nema vise?

U ovoj drzavi je sve moguce. :eyebrows:

Moze da se desi, zasto ne? Recimo u centrali su instalirali 200 prikljucaka i svi su "rasprodati". Bas kao sto moze da se desi da ne mozes da uvedes novu liniju, da se odvojis od dvojnika ili skines sa PCM-a zato sto nema slobodnih parica.

Ali ovi iz Telekonja su ludi nacisto...znaci...sad mi salju mail kako nemam uslova za ADSL i kako ce radovi biti u drugoj polovini godine, a ja potpisao sa eunetom, cak mi je kum od moje sefice koji radi u telekomu rekao da je sve zavrseno, cak da je po pitanju mog broja sve zavrseno, da se sad ceka provajder (koliko sam skontao, eunet radi sistemom "svaku peti dan u mesecu pustaju/aktiviraju mesecne uplate - od petog do petog vazi pretplata).

ja sam na ptt uzeo adsl i pustili su nam kroz desetak dana...samo su cekali da nas obaveste jos 4 dana.

sto se tice routera nije veliki problem ako ima protok 10mb ako ne prebacujete filmove i sl. svaki dan.

Identicna stvar se i meni desava sa beotelom. Pre skoro mesec dana sam potpisao ugovor sa njima a prethodno raskinuo sa neobee, i evo jos uvek nisam dobio adsl... Zvao podrsku nekoliko puta i uvek ista prica, cekaju telekom da poveze sta treba u centrali i da se javim za koji dan... Na podrsku preko maila ne odgovaraju... Koristim prokleti dialup a adsl mi bas treba ovih dana, a kad ce biti NEMAM POJMA :wall:

Ista situacija i kod mene.
Posle one famozne za*ebancije oko transfera Neobee-Ptt morao sam na kraju da prijavim drugi broj koji mi je inace u susednom stanu. Jer na starom broju vise nemam tehnickih mogucnosti!!!!!
Podneo sam zahtev kod PTTa 5. ovog meseca i i dalje cekam da me kontaktiraju.
Kako bre niko sa bencha ne radi u telekomu, to prosto mi nije normalno? :)
pozdrav

Ja sam dobio odgovor na mail
Postovani,

na zalost, trenutno su popunjeni svi portovi na Vasoj centrali, stoga se cela
procedura oko uvodjenja ADSL-a ovoliko oduzila. Ocekujemo da ce Telekom
vrlo brzo prosiriti svoju mrezu i da ce Vas ADSL prikljucak biti realizovan uskoro.
Vise informacija mozete dobiti na broju telefona 34-04-193, svakog radnog dana od
08-24h i vikendom od 10-20h.

Dakle....ko zna kad cu i da li ja opet dobiti adsl :wall: :wall: :wall:

Kad se oslobodi neki port na centrali(tj kad neko drugi odustane) ukljucice ti adsl, a do ta camo da cekas. SRBIJA :wall: :crash:

Evo ko da su me culi! :)
Ja danas dobio ADSL.
pozdrav
PS.
Znate kako se kaze: "Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane" :D

Nazad
Vrh Dno