Šta je novo?

ADSL agregacija

IPAQ

Slavan
Učlanjen(a)
26.11.2004
Poena
319
Ukoliko Vam od danas ADSL ima nekakve gubitke paketa ...to je zbog agregacije koju je Telekom primenio od danas. Dakle uvedena je agregacija i to svakom provideru posebno.

Kolika agregacija kojim provajderima?

U YUPAK su stigli nekakvi nalozi danas da se ogranice pojedini provideri.

Znaci otprilike (da ne navodim primere posto je jos sveze). Ako neko ima ADSL 5.000 portova za to ce dobiti protok od 190 Mbit/s i nesto malo manje. Znaci provideri koji do sada nisu ogranicavali korisnike ce sigurno imati problema.

Ček malo,dosad se pričalo o povećanju brzine a sad ovo?:trust:

Ako neko ima ADSL mogao bi da potvrdi ovde. (ne racunam ove sto imaju ADSL preko Telekoma) posto Telekomov ADSL nije ogranicen.

pa brzina ce se povecati,ali kod Telekoma :D :D :D :D
BTW Telekom radi danas ceo dan kao sat :D :D :D (kao i uvek)

od juce gubitak paketa kod verata

Prilozi

• ping.jpg
    ping.jpg
    50.1 KB · Pregleda: 230
ok. Samo nebi rekao da je od juce posto je zaposleni iz Yupaka danas izmeju 14-16h ogranicavao providere po nalogu koji je dobio.

Poslednja izmena:
Meni danas na Telekomu na 768 paketu, fali nekih 100 kilobita dl i isti procenat ul ? :trust:
Nije valjda da ima veze sa tim, mislio sam da je neki trenutni trip?

Inace paketi se ne gube, odziv je isti

Poslednja izmena:
Kod mene je sve normalno na 768/192 paketu.

Pfff, a ja se pitam sta je sa packet loss-om ovih dana, danas posebno. 15-20% loss na Verat ADSL prema Yahoo, a oko 7% prema Verat.net...
Latency u online game ode na 600+ sa povremenim spike-ovima od po 2-5 sec...

Zivo me zanima sta ce da urade po ovom pitanju.

Sve se vratilo na standardno, sta je bilo, da li ima veze sa ovom pricom, I don't know
z0tdntknw.gif

.

Da, za sada je ok, ali tek je 15.00 (1000 paketa, 0% loss). Meni su problemi bili uvece, posle 18.00 pa do 01.00.
Ne bih da ih prerano pohvalim :p

Kupili su veci kapacitet ka ADSL portovima. ;-)
Stigao je bio novi nalog iz biznis direkcije (da im se propusti 100 Mbit/s).

U YUPAK su stigli nekakvi nalozi danas da se ogranice pojedini provideri.

Znaci otprilike (da ne navodim primere posto je jos sveze). Ako neko ima ADSL 5.000 portova za to ce dobiti protok od 190 Mbit/s i nesto malo manje. Znaci provideri koji do sada nisu ogranicavali korisnike ce sigurno imati problema.

WTF?! :trust:

Ovo nema veze sa zdravim razumom... Ako pretpostavimo je ISP_X za 5000 korisnika uzeo npr. 250Mbit link i placa 250Mbit, sad ce telekom da im skrese link na "190 i nesto malo manje"?!?! Zbog cega?! Valjda je na samom provajderu da proceni koliki mu link treba za svoje korisnike i da to placa po (paprenom) cenovniku telekoma.

Totalno je druga stvar da li ce telekom da prodaje tih 250Mbit kao garantovanih 250Mbit ili ce, uz agregaciju, da prodaje 2Gbit/s link (sve cifre uzimam kao primer) svim provajderima koji ce svi zajedno placati 3Gbit/s ili vise? (cista zarada)

WTF?! :trust:

Ovo nema veze sa zdravim razumom... Ako pretpostavimo je ISP_X za 5000 korisnika uzeo npr. 250Mbit link i placa 250Mbit, sad ce telekom da im skrese link na "190 i nesto malo manje"?!?! Zbog cega?! Valjda je na samom provajderu da proceni koliki mu link treba za svoje korisnike i da to placa po (paprenom) cenovniku telekoma.

Totalno je druga stvar da li ce telekom da prodaje tih 250Mbit kao garantovanih 250Mbit ili ce, uz agregaciju, da prodaje 2Gbit/s link (sve cifre uzimam kao primer) svim provajderima koji ce svi zajedno placati 3Gbit/s ili vise? (cista zarada)

Ne razumes zato sto nisi video Ugovor Telekoma Srbija sa providerima za zakup ADSL-a.

Kada kupis ADSL portove npr 1000 komada dobijas protok KA ADSL KORISNICIMA 38 Mbit/s.
A onda dodatno kupis Internet (koliki god hoces) mozes i 50 Mbit/s ali ti protok ka ADSL portovima nece omoguciti da oni vuku vise od 38 mbit/s.

E sad ti mozes da zakupis i dodatan saobracaj ka ADSL portovima ali to onda ispadne da providera jedan ADSL port kosta 1500 dinara. Kako god saberes nema zdrave logike. U svakom slucaju Telekom Srbija pobedjuje na ADSL trzistu.

Ne razumes zato sto nisi video Ugovor Telekoma Srbija sa providerima za zakup ADSL-a.

Kada kupis ADSL portove npr 1000 komada dobijas protok KA ADSL KORISNICIMA 38 Mbit/s.
A onda dodatno kupis Internet (koliki god hoces) mozes i 50 Mbit/s ali ti protok ka ADSL portovima nece omoguciti da oni vuku vise od 38 mbit/s.

E sad ti mozes da zakupis i dodatan saobracaj ka ADSL portovima ali to onda ispadne da providera jedan ADSL port kosta 1500 dinara. Kako god saberes nema zdrave logike. U svakom slucaju Telekom Srbija pobedjuje na ADSL trzistu.

Sto bi rekao zmaj iz onog vica: "***, gde ja zivim" :S:

Kako nece vuci vise od 38 Mbit/s iako zakupis i 50mbit/s? Sta ako ISP procentualno ima vise onih koji koriste 768k od drugih provajdera? Da su korisnici koji placaju 768k kod takvog provajdera u nepovoljnijoj poziciji zbog veceg stepena agregacije?!

Poslednja izmena:
koji je njima k* meni na ptt-u puca net ko lud zadnjih dana. Jednostavno stane i stoji... pomaze samo reconnect :S

Eunet od danas. Da li je agregacija u pitanju ali sam mnogo besan.:wall:
256/64 ustvari ovo je 128:wall: :wall: :wall:

Da ste mogli da vidite predlog povecanja brzine i model saradnje sa Providerima ...ja mislim da bi se slogirali!! Svi u Telekomu sada ogovaraju taj predlog koji se pojavio :)))

Provideri su do sada radili sa marginom od -3% do +3% a sada ce definitivno raditi u margini od -10% do -5% (narvno ako ovaj predlog prodje) :))) tj za svakog korisnika da doplate oko 400 dinara.

Naravno samo kada prodaju flatrate.

Druga vest dana jeste da je neki provider iz Subotice napravio bezican link do Madjarske bez dozvole.

Poslednja izmena:
@IPAQ

Daj covece kazi nam kakav je to predlog pa da se "slogiramo", ocigledno je da imas informacije iz prve ruke...
U susednoj Hrvatskoj na svakih 15 dana "povecavaju brzine, te smanjuju cijene" a kod nas smanjuju brzine i povecavaju cene, uzas....

Sto bi rekao zmaj iz onog vica: "***, gde ja zivim" :S:

Kako nece vuci vise od 38 Mbit/s iako zakupis i 50mbit/s? Sta ako ISP procentualno ima vise onih koji koriste 768k od drugih provajdera? Da su korisnici koji placaju 768k kod takvog provajdera u nepovoljnijoj poziciji zbog veceg stepena agregacije?!

tako je ako ISP ima vise onih koji koriste flatrate od 768 kbit/s imace vec packet loss. ;)
Nadam se da ce se pronaci neka alternativa u medjuvremenu. Nacuo sam da mediaworks ozbiljno radi na tome.

Gde svi nestadoše? PTT provajder - veza 512Kb - imam problem od 04. 06. 2007. "Puca" net, jednostavno stane i stoji... pomaze samo reconnect, a i to samo par minuta, pa sve iz početka... Ako i radi, radi samo otvaranje strana i to sporo, download je prepolovljen, najčešće na nivou ISDN, čak i dail-up konekcije. P2P radi samo ul download nemam sve ove dane...UŽAS! Izvinjavam se što vičem, ali to je neizdrživo. Ne treba da pogađate šta kažu u podršci. Ako je tako i kod drugih provajdera... Javite se i recita kako je kod drugih. Ja sam na zemunskoj centrali.

EUnet,sve isto kao što je i bilo.Uz onu njihovu već dobro poznatu agregaciju u vreme ručka:d radi stabilno.

Vrh Dno