pa brzina ce se povecati,ali kod Telekoma![]()
![]()
![]()
BTW Telekom radi danas ceo dan kao sat![]()
![]()
(kao i uvek)
a sto mislis da nece biti tako?
Meni danas na Telekomu na 768 paketu, fali nekih 100 kilobita dl i isti procenat ul ? :trust:
Zivo me zanima sta ce da urade po ovom pitanju.
Ne bih da ih prerano pohvalim![]()
U YUPAK su stigli nekakvi nalozi danas da se ogranice pojedini provideri.
Znaci otprilike (da ne navodim primere posto je jos sveze). Ako neko ima ADSL 5.000 portova za to ce dobiti protok od 190 Mbit/s i nesto malo manje. Znaci provideri koji do sada nisu ogranicavali korisnike ce sigurno imati problema.
WTF?! :trust:
Ovo nema veze sa zdravim razumom... Ako pretpostavimo je ISP_X za 5000 korisnika uzeo npr. 250Mbit link i placa 250Mbit, sad ce telekom da im skrese link na "190 i nesto malo manje"?!?! Zbog cega?! Valjda je na samom provajderu da proceni koliki mu link treba za svoje korisnike i da to placa po (paprenom) cenovniku telekoma.
Totalno je druga stvar da li ce telekom da prodaje tih 250Mbit kao garantovanih 250Mbit ili ce, uz agregaciju, da prodaje 2Gbit/s link (sve cifre uzimam kao primer) svim provajderima koji ce svi zajedno placati 3Gbit/s ili vise? (cista zarada)
Ne razumes zato sto nisi video Ugovor Telekoma Srbija sa providerima za zakup ADSL-a.
Kada kupis ADSL portove npr 1000 komada dobijas protok KA ADSL KORISNICIMA 38 Mbit/s.
A onda dodatno kupis Internet (koliki god hoces) mozes i 50 Mbit/s ali ti protok ka ADSL portovima nece omoguciti da oni vuku vise od 38 mbit/s.
E sad ti mozes da zakupis i dodatan saobracaj ka ADSL portovima ali to onda ispadne da providera jedan ADSL port kosta 1500 dinara. Kako god saberes nema zdrave logike. U svakom slucaju Telekom Srbija pobedjuje na ADSL trzistu.
Sto bi rekao zmaj iz onog vica: "***, gde ja zivim" :S:
Kako nece vuci vise od 38 Mbit/s iako zakupis i 50mbit/s? Sta ako ISP procentualno ima vise onih koji koriste 768k od drugih provajdera? Da su korisnici koji placaju 768k kod takvog provajdera u nepovoljnijoj poziciji zbog veceg stepena agregacije?!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari