Šta je novo?

ADSL јачина бежичног сигнала

Corey

Slavan
Učlanjen(a)
14.01.2005
Poena
319
Хоћу да разделим сигнал на два спрата, прво ме интересује могу ли да са другог спрата спустим два кабла(за два рачунара јелте) на први а рачунаре на другом спрату повежем бежичним сигналом?
Што се тиче распореда соба у којима ће сигнал да се вата, он је овакав:
Рутер би био постављен на место црвене звезде, а онда треба сигнал да се хвата у собама које су на "Г"(зелене звезде). За собу трећу с лева то није никакав проблем, али ме брине прва соба, у питање је пролазак кроз два зида, ваздушном линијом има неких ~6 метара.

Хоће ли моћи ово да се одради како сам замислио?

Jacina signala zavisi od modela uredjaja. Uglavnom svi rade od 3 do 5 dbi. ( jacina antene - vece = bolje). Niko tecno ne moze da ti kaze da li ce raditi i kako ce raditi jer mnogo zavisi od rasporeda prostorija i samih zidova i pozicije rutera/ Ako je neka stara gradnja sa zidovima debelim2 metra defintivno nece raditi. Svi WFI Ruteri imaju mogucnost da se poveze i kabli i wifi. tako da mozes da spustis kabli na jedan sprat i tako povezes racunar a na drugom spratu wifi konekcija.

Добио сам нет, тестирао сам доступност сигнала преко телефона на доњем спрату и успешно хвата, дакле не морам да хилтијам под : )

Који адаптер би ми препоручили за остале собе, а и ту на доњем спрату?

Vrh Dno