Šta je novo?

Adobe Photoshop CS6 beta zvanična tema

kosta10

Slavan
Učlanjen(a)
19.08.2007
Poena
440
Eto... sad nemas opravdanja da ne mozes da skines PS i isprobas da li radi brze na RAM disku :)

Da, ali ne na ženinom kompu sa 2 GB memorije...to ne bih da probam. Skinuo sam ga ja i probaću.

Ljudi, kako vam se čini ovaj novi CS6, da li je vredan svoga imena ?

Zar bas niko nije probao?

BTW Trazi original key, sto nas "sprecava" u probi...

Ja probavam neko vreme. :)

Ne sprečava te original key u probi. Registruj se na Adobe-u i možeš da aktiviraš trial (sve radi i u njemu). Trial valjda radi dok ne izađe ful verzija, tako da ti se isto 'vata kao i da imaš original.

Što se tiče onih stvari koje prvo korisnik zapazi jesu: tamniji interfejs, brži rad samog PS-a - sve ide glatko, dodatni content-aware alati, plugin-ovi koji su radili u CS5, rade i u CS6 i nešto drugačiji izgled sličica različitih opcija unutar interfejsa.

Ja sam poprilično zadovoljan, jer na mojoj konfi čak i obrada fotki od po 8000x6000px radi mnogo bolje i fluidnije nego na CS5-ici.

Dobar je skroz, ali neke stvari su bas u*ebali, ne svidja mi se crop tool novi, bilo im dosadno ocigledno pa je promena zarad promene, nema vise "select similiar layers", nisam cesto koristio ali burazer jeste i jako mu je korisno, one nove opcije u lajerima ne odrade to tako dobro kao select similiar.

Da, uspeo sam trial verziju da pokrenem, hvala dzoni na savetu.

Nisam jos cackao, sada tek citam i gledam sta ima novo...

[YOUTUBE]PTYcRWPsZUg[/YOUTUBE]

Promenili izgled, ikonice, poboljšali alatku za isecanje, ispravljanje perspektive, navodno smanjili zahtevnost itd

Dve stvari :).

Citao sam da bas dosta crashuje i zabada, da li drame ili je stvarno neupotrebljiv?

Da li je neko probao da instalira preko narodne CS5.1 ili preciznije preko Creative Suite-a 5.5? ne zelim da mi pogasi sve programe :p.

Prva stvar - meni radi primetno brže i bolje od CS5-ice. Čak je i stabilniji nego CS5. Tako da... po mojem iskustvu - drame.

Jeste brzi, a tesko moze da bude stabilan kad je alfa ili beta verzija.. koja god vec.

Inace instalira se u poseban folder, ne ide preko nicega...

Meni se nekako ne svidjaju nove ikonice :p :d

Beta je.

A zašto ne može da bude stabilan? Nisu oni pisali PS od nule, već je CS6 gotovo nadogradnja CS5-ice.

Mislio sam na to da je jos uvek u razvoju, pa moze da se nadje neka greska.
To jest do finalne verzije ne treba ocekivati stabilnost - e ovo sam hteo reci.

Inace nisam ga dovoljno koristio, PS koristim za posao i ne bih bas da rizikujem sa mogucim nestabilnostima.

Inace (part2) vidim da CS6 ima auto-snimanje na svakih XXX minuta koji je dosta lepo osmisljen - kad pukne program, automatski se ucitava poslednji auto-save. Inace ti auto-saveovi ne sejvuju se preko normalog sejva nego u poseban fajl.

Zazetak novih featurea za fotografe: http://www.dpreview.com/articles/2601746315/photoshop-cs6-beta-new-features-for-photographers

Poslednja izmena:
Svaka cast ljudima iz Adobea, taman kad pomislis da nema sta novo da se doda uvek uspeju prijatno da me iznenade!!

Nazad
Vrh Dno