Šta je novo?

Adobe Pemiere 6.0 problemi

damir

Čuven
Učlanjen(a)
11.07.2002
Poena
609
Interesuje me kako da iz Adobe Premiere 6.0 prebacim DiVX u SVCD
Nigde nema MPEG 2 codec i necuje se zvuk , kao kompresovan je u MPEG Layer-3 formatu a AP 6 nece da ga pusti posto nemam kao taj codec, mada sam instalirao.
Gde da skinem MPEG 2 codec i MPEG Layer-3 codec?

Kada importujem DivX u Premier jednostavno neam zvuka. U monitor prozoru se pojavi jedan X u cosku i nema sanse da cujem zvuk ni u preview ni u exportovanom fajlu....

Za prebacivanje u SVCD koristi TMP Encoder. Fajl je nesto preko 500k. Mogu da ga zakacim na NET (bolje) ili dati sibnem na mail...

Kada vec pomenusmo SVCD, jelmoze on da se gleda i na PCu ili samo na stand alone DVDu? Ja ga koristim za Xwave, ali na PCu nikada nisam uspoe da ga pokrenem...

Sto se zvuka tice, koliko ja znam Premiere nikako nece da radi sa mp3-em. Ja sam to resio tako sto sam zvuk prebacivao u wav.

Sto se tice gledanja VCD ili SVCD na PC to mozes uraditi sa programom koji dobijas sa WINONCD za rezanje diskova.
Kasnije sam otisao na ADOBE-ov sajt i videosam neku reklamu za
Adobe Premier 6.5 gde se moze direktno iz njega snimati SVCD.
Idem da ga narezem pa cu da vidim sta moze da se uradi.

SVCD mozes da gledas na kompu, ali moras da pustas iz nekog softverskog DVD Plejera. SVCD je MPEG2 fajl i pusta ga kao fajl Power DVD dok ga Win DVD vidi kao disk ako ga narezes NEROM (posle verzije 2.4) isto kao VCD ili DVD.
Da prebacujes iz DIVX u SVCD ti je glupo jer vec komprimovanu sliku ponovo komprimujes. Neces dobiti bas neki kvalitet. Ja za sebe radim dosta VCD-ova sa DVD-a i gledam na stand alone DVD plejeru i slika je odlicna, bolja od VHS-a, o zvuku i da ne pricam. Iz premijera isto mozes da komprimujes u VCD ili SVCD direktno uz Panasonic VCD plugin ili LSX encoder za SVCD. Ipak najbolji kvalitet ila TMPGENC a njega moze da vezes za Premier preko AVI Sinth plugina koji onda ustvari fajl iz premijera "servira" TMPGENC-deru.
Imas dosta o tome na www.vcdhelper.com

zoki je napisao(la):
Da prebacujes iz DIVX u SVCD ti je glupo jer vec komprimovanu sliku ponovo komprimujes. Neces dobiti bas neki kvalitet.

Kada snimim nesto kamerom, a treba to da vidi neko ko nema razumevanje za prelamanje crne boje na LCD monitoru ja to lepo prebacim u SVCD i pustim im na TVu na Xwave-u, a ne mora bas svako i da mi ulazi u radnu sobu ;-)
A VCR ionako nemam :)
U svakom slucaju bolje je od VHSa....naravno, preduslov je da DivX bude dobar...

damir je napisao(la):
Interesuje me kako da iz Adobe Premiere 6.0 prebacim DiVX u SVCD
Nigde nema MPEG 2 codec i necuje se zvuk , kao kompresovan je u MPEG Layer-3 formatu a AP 6 nece da ga pusti posto nemam kao taj codec, mada sam instalirao.
Gde da skinem MPEG 2 codec i MPEG Layer-3 codec?

MP3 je podrzan od verzije 6.0 Neznam koi operativni sistem imas. Video sam isti slucaj na Milenijumu. Probaj samo sa zvucnim fajlovima, ako ne uspes onda je do zvucne. Kod mene radi savrseno sa divx 4 (XP).

Nazad
Vrh Dno