Šta je novo?

Adobe Illustrator - Uopštena Tema

Odinochka

Cenjen
Učlanjen(a)
03.12.2013
Poena
159
Ako ima korisnika Adobe Illustratora, neka se jave.
Da razmenimo iskustva, trikove, otklonimo smetnje, nedoumice, podelimo poneki tutorijal ili jednostavno okačimo poneku svoju žvrlju.
Bavim se pripremom štampe, ali ponekad sednem pa nažvrckam nešto u Illy-ju, čisto da ubijem vreme, tako da u obzir dolaze sve vrste rada, bilo poslovni, bilo iz zabave, bilo zarad "Artistic Pleasure".
A vi? :)

904412_374424409369693_1471063404_o.jpg

Poslednja izmena:
Vidim samo 1 post u ovoj temi al ajd valjda ce neko znati, il da se nadam da ce Odinochka videti ovaj post :D

Radio sam logo kada sam radio neki sajt, radio sam ga u photoshopu, cisto da ima logo na sajtu, rekao klijentu da to nece moci na vizit kartu itd nije im smetalo al bi sad ipak i u vektorskom formatu da imaju logo, pre 3, 4 sata sam uspeo dosta da odradim u illustratoru, al me zanima kako da odradim ovo (pogledajte sliku na kraju posta). Ne treba mi neko detaljno objasnjenje samo mala pomoc, s kojim alatom to da radim da dobijem identican oblik, cisto da pogledam neki tut na yt vezan za taj alat.

arc1.png

Možda pomogne
Menu > Object > Image trace

Prilozi

• logo.pdf
    774.8 KB · Pregleda: 9
2 splajna i jedna linija. Max 1 minut posla. Za ovo ti ne treba nikakav alat za trace.

Hvala vam, al ja sam bio nestrpljiv pa sam morao odma da odradim...ubacio ovu sliku u png, pa preko nje napravio 1 krug i 1 elipsu pa koristio pathfinder i onda napravio pravougaonik pa opet pathfinder (da bih dobio ovaj odseceni deo na vrhu linije), zatim ungroup i obrisao nepotreban deo (ostatak onog velikog kruga), jeste da mi je trebalo pola sata, sat da napravim identican oblik al uspeo sam :D

Evo ga krajnji rezultat:

xSell-logo.jpg

Jos jednom hvala na pomoci, jeste da je ovaj put nisam iskoristio al sad makar znam ubuduce gde da je trazim kad zatreba :) cheers

Ja se izvinjavam, ali nisam bio pri netu neko vreme.
Ove stvari ili:
1. Nacrtam koristeći "Pen Tool"
2. Ukoliko mi trebaju češće - napravim "Brush"
- Brusheva ima nekoliko vrsta, prouči po netu, jer će ti trebati ubuduće. Ovo je "Art Brush". Treba da uvežbaš da "ispraviš u glavi" ovaj oblik u pravu liniju, kao da je crtan četkicom/pen-om na papiru, tako da ti je jasno kako bi zapravo izgledalo da je nacrtan ravnim potezom - na papiru. Razumeš? Sve u grafici je nekad rađeno ručno i ako nešto ne razumeš - svedi ga na ručno da bi razumeo zašto i kako. Ovo može da se reši kako su ti gore rekli, može da se ručno istrejsuje (znači - nacrta) pomoću "Pen Tool" preko slike, a može i da se napravi brush - kao što rekoh - ako ti u radu često treba izvlačenje ovog ili nekog sličnog oblika.
Zašto pričam o brush-evima kad se radi o prostom obliku koji se ručno istrejsuje "za manje od minut" - zato što će ti zatrebati kad tad.
Brush ume da bude keva kad radiš neke stvari tipa ovoga, tipa pattern-ova koji se koriste kao "ram" i slično... Brush je korisna stvar.

Evo uprošćen metod (Rešio si problem, pa samo da vidiš - čisto da ti zagolicam maštu kako bi rešio problem sa komplikovanijim oblikom koji treba da ti prati putanju, kao što je ovaj pratio isečak kruga):
1. Praviš oblik u "ispravljenom stanju" i definišeš ga kao "Art Brush"
22.JPG
2.Definisana četkica može da se dodeli "Path" - u, a pošto je "Art Brush" pratiće putanju kako si definisao u opcijama (vide se na prethodnom screen-u)
33.JPG
Obrati pažnju da tebi u pitanju treba ovakav oblik ali sa RAVNIM delom na debljoj strani i pogledaj kako stoje vođice na referentnim tačkama Path-a
3. Et Voila:
44.JPG

Čemu ovolika filozofija s moje strane?
Jednog dana ćeš raditi logo koji u sebi ima......ne znam...na primer - lanac... Il' si lud da ga ručno trace-uješ, ili napraviš jednu jedinicu koja se ponavlja, Path koji odgovara obliku lanca, Apply Brush koji si definisao i GOTOVO :)
Brush je čudo ponekad. ;)

P.S. Pogledaj attach u prvom postu: Fleka "X" iza devojke - brush. Njena krila - brush. Njena kosa - brush. Brush + Pen Tablet = Endless Fun.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno