pole
Čuven
- Učlanjen(a)
- 24.08.2003
- Poena
- 619
Znači hteo bih da optimizujem komp za rad u Adobe CS3 pošto mi je to trenutno primarni alat!
Interesuju me kako to uraditi da bi se dobile najbolje performanse... znači konkretna uputstva sa ličnim iskustvima! :crash:
Znači potrebna su Win XP 32bit podešavanja a posebno za PS, Illustrator, Dreamweaver...itd
Kako da podesim scratch disk:
1. da imam dva scratch diska jedan na C:\ gde je i sistem + jedan na F:\ koja je na drugom HDD-u
2. da li da stavim samo na F:\
3....
Napomena: E:\ je za "personal data"
Gde sa pagefile.sys i koju veličinu da podesim (trenutno Custom size: Initial size (MB) 1536, Maximum size (MB) 3072)
1. da bude samo na C:\
2. samo na F:\
3. ili i na C:\ i na F:\
4....
Imam:
- 1 GB rama (2 x 512MB)
- HDD 120GB je sistemski podeljen na dve particije C:\ i D:\ (odprilike na pola ukupne veličine)
- HDD 20GB F:\ koji nije podeljen
Konfiguraciju imate i u potpisu! Sve je na default-u! :S:
Naravno da planiram da uzmem jos 1 GB ram memorije i jos jedan HDD od 320GB :d
ali je trenutno ova konfiguracija aktivna pa mi pomozite da izvučem maximum iz nje! 😉
Interesuju me kako to uraditi da bi se dobile najbolje performanse... znači konkretna uputstva sa ličnim iskustvima! :crash:
Znači potrebna su Win XP 32bit podešavanja a posebno za PS, Illustrator, Dreamweaver...itd
Kako da podesim scratch disk:
1. da imam dva scratch diska jedan na C:\ gde je i sistem + jedan na F:\ koja je na drugom HDD-u
2. da li da stavim samo na F:\
3....
Napomena: E:\ je za "personal data"
Gde sa pagefile.sys i koju veličinu da podesim (trenutno Custom size: Initial size (MB) 1536, Maximum size (MB) 3072)
1. da bude samo na C:\
2. samo na F:\
3. ili i na C:\ i na F:\
4....
Imam:
- 1 GB rama (2 x 512MB)
- HDD 120GB je sistemski podeljen na dve particije C:\ i D:\ (odprilike na pola ukupne veličine)
- HDD 20GB F:\ koji nije podeljen
Konfiguraciju imate i u potpisu! Sve je na default-u! :S:
Naravno da planiram da uzmem jos 1 GB ram memorije i jos jedan HDD od 320GB :d
ali je trenutno ova konfiguracija aktivna pa mi pomozite da izvučem maximum iz nje! 😉
Poslednja izmena: