Šta je novo?

Adobe CS3 podešavanje scratch diska, pagefile.sys...

• Začetnik teme Začetnik teme pole
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

pole

Čuven
Učlanjen(a)
24.08.2003
Poena
619
Znači hteo bih da optimizujem komp za rad u Adobe CS3 pošto mi je to trenutno primarni alat!
Interesuju me kako to uraditi da bi se dobile najbolje performanse... znači konkretna uputstva sa ličnim iskustvima! :crash:

Znači potrebna su Win XP 32bit podešavanja a posebno za PS, Illustrator, Dreamweaver...itd

Kako da podesim scratch disk:
1. da imam dva scratch diska jedan na C:\ gde je i sistem + jedan na F:\ koja je na drugom HDD-u
2. da li da stavim samo na F:\
3....

Napomena: E:\ je za "personal data"

Gde sa pagefile.sys i koju veličinu da podesim (trenutno Custom size: Initial size (MB) 1536, Maximum size (MB) 3072)
1. da bude samo na C:\
2. samo na F:\
3. ili i na C:\ i na F:\
4....

Imam:
- 1 GB rama (2 x 512MB)
- HDD 120GB je sistemski podeljen na dve particije C:\ i D:\ (odprilike na pola ukupne veličine)
- HDD 20GB F:\ koji nije podeljen

Konfiguraciju imate i u potpisu! Sve je na default-u! :S:
Naravno da planiram da uzmem jos 1 GB ram memorije i jos jedan HDD od 320GB :d
ali je trenutno ova konfiguracija aktivna pa mi pomozite da izvučem maximum iz nje! 😉

Poslednja izmena:
1. Nemoj da pises zutim slovima, nema potrebe. Na beloj pozadini se nista ne vidi.
2. Pogledaj ovde za pagefile
3. Pretpostavljam da za scratch vazi isto sto i za pagefile.

1. Nemoj da pises zutim slovima, nema potrebe. Na beloj pozadini se nista ne vidi.
2. Pogledaj ovde za pagefile
3. Pretpostavljam da za scratch vazi isto sto i za pagefile.

1. OK... ja koristim Bachmark Blue skin... zaboravih da ima onih koji koriste Light :d
2. Pazi pročitao sam te postove ali tu nema reči o mom konkretnom pitanju... 🙁
3. Ja ne bih da pretpostavljam... pa kažem bolje da pitam u čemu je zapravo tu caka!

Znači i dalje tragam za konkretnim podešavanjima koja uključuju moje parče hardware-a

U svakom slučaju tenx za linkove 😉

Poslednja izmena:
pa kada odesh u scratch disk opcije on ti kaze da je uvek bolje da ti je scratch disk na odvojenoj particiji od one gde je instaliran photoshop. ako imash dva harda stavi na drugi hard da ti bude scratch disk.

on skoci na drugu (ako je chekirana) kada skapira da nema vishe mesta na primarnom scratchu.
racunaj da je scratch za fajlove onoliki koliko ga natrpash fotkama i krenesh da ih drndash. verujem da ti od 1 do 2 GB za razbijanje u PSu nece ustrebati.
licno ga drzim na drugoj partici pod A, a i stavio sam pod B na C: jel nishta ne skodi, a ako ustreba a nije stavljeno on ti to kaze i odesh u opcije stavish i sljaka. znaci automatski prebacuje ako ima potrebe

a za page file sys nemam pojma.

The following guidelines can help you assign scratch disks:

For best performance, scratch disks should be on a different drive than any large files you are editing.
Scratch disks should be on a different drive than the one used for virtual memory.
Scratch disks should be on a local drive. That is, they should not be accessed over a network.
Scratch disks should be conventional (non-removable) media.
Raid disks/disk arrays are good choices for dedicated scratch disk volumes.
Drives with scratch disks should be defragmented regularly.

p.s. ako dosta radish u ps a to sto radish ne treba da bude u PS3, ja sve radim u ps 7 koji mi je paralelno instaliran na mashini. cs ove koristim samo ako ustreba neka alataka koju ovaj nema. mnoooogo mi je brzi. dodushe ja imam xp 1700 na 1600mhz, pa mozda zbog toga.

Poslednja izmena:
@ima-li-koga-tu
Pre svega hvala na odgovoru... 🙂

Uradiću tako... ispoštovaću savet pa ću da vidim kako to radi... 😛
Znači staviću da mi scratch disk bude na jednom i to posebnom hardu odnosno na F:\
Taj hard je IDE i malo se čuje, malo više zapravo, pa ga uključujem isključivo kada radim u CS3 što zahteva predhodni restart sistema kako bi WinXP identifikovao HDD... da je SATA to ne bih morao da radim... ovako... :S:

Šta je super kod CS3 a što u CS2 nije funkcionisalo... recimo kada ostavim podešavanje da je jedan od scratch diskova upravo F:\ a on bude isključen CS2 neće da se podigne tj. da radi. Kod CS3 toga nema, jednostavno ga izbaci iz liste jer ne može da ga identifikuje i to je to!
Zato ću za sekundarni scratch da ostavim sistemski C:\ ali ću za primarni da stavim F:\

Pazi CS3 meni lepo radi... nije ni moja mašina nesto extra... ali sam zadovoljan... (tek da imam neki X2 ili C2D... i + jos jedno 1GB rama pride...eeeeeee)
Takodje ima tu stvari zbog kojih ne želim da se downgrade-ujem a i ne volim da imam instalirano ništa više od onoga što mi je stvarno potrebno!!!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno