Šta je novo?

adi 776ca i izoblicavanje slike

razbivach

Čuven
Učlanjen(a)
05.11.2004
Poena
620
pozdrav. juce sam kupio nov monitor adi 776ca, 3 god. garancija,... kada pomeram prozor dolazi do izoblicenja slike, i to najvise na ivicama ekrana. da li je ovo dovoljan razlog za reklamaciju ili cu da popijem standardno ****savanje tipa "ogranicenje tehnologije" nespada u garanciju & stuff?

Poslednje serije ADI CRT monitora imaju finih problema sa prikazom slike. Taj nije izuzetak. Pored problema sa geometrijom (kao kod tebe) javlja se i vrlo loš kontrast. Dakle, reklamiraj.

rekli su mi u fazonu da pokusam sa promenom drajvera, na sta sam im odgovorio da sam pokusao i sa razlicitim verzijama (6.6, 7.1) i razlicitim "developerima" (original catalyst, omega, softmod), na sta su mi rekli da probam opet(?!) da nebih dzabe dolazio, ako i tada nije sve ok da dodjem.

neverovatno! trazio sam drajvere za monitor (kako su mi preporucili u servisu) i ima sta i da vidim. na adi-jevom sajtu nepostoji ovaj model monitora (ili ga barem ja nisam nasao) a kada sam malo google-ovao video sam da ovaj monitor prodaju samo domace firme. wtf?

Zanimljivo je da se problem sa monitorom dešavao na kombinaciji Ati 9200SE/9250SE i Adi monitora (možda je samo slučajnost). Probaj kontra od njihovog predloga - bez drajvera ili neki Linux Live CD. Probaj i drugu grafičku k. Nešto od ovoga ću probati prvom prilikom.

imam abit-ovog radeona 9550 koji je bio ubadan na nekoliko kompova i ni na jednom od monitora (cak neki royal(?) koji sam dobio uz prvi 486) nije pravio frku. padalo mi je na pamet da pokrenem kubuntu nego me je mrzelo da ga trazim. oh well... javljam sta sam uradio

iz samo meni znanog razloga, tek mi je sad dunulo da pogledam manual koji sam dobio uz monitor. pored standardnih gluposti izvalio sam da se nigde nespominje proizvodjac niti njegova adresa. prefarbani "no name" monitor sa oznakom adi?! anybody?

iz samo meni znanog razloga, tek mi je sad dunulo da pogledam manual koji sam dobio uz monitor. pored standardnih gluposti izvalio sam da se nigde nespominje proizvodjac niti njegova adresa. prefarbani "no name" monitor sa oznakom adi?! anybody?

Kolko para tolko muzike.

Jeste, to mozes slobodno da zoves ADI made in Serbia. Koliko ti monitori kostaju uvoznika, dobro je da uopste imaju sliku u boji :d :wall:

tacno tako, god damn MAXVIEW. cim budem imao vremena idem pcdiskont sa dosta kontraargumenata na njihova ******avanja. i naravno ovim high-end cudom tehnike. provalio sam i extra fazon. instalirao sam rome total war. za strategy mapu sam stavio 1024x768 a battle 800x600. cim se rezolucija promeni sa vece na manju rezoluciju monitor (u dobrom broju slucajeva) pocinje da tiho pisti. lele, kad mi ekran grune u facu :crash:

Mozda ce i ovo iz atacmenta biti argument vise :-devil-:

Prilozi

• test.zip
    4.8 KB · Pregleda: 71
Mozda ce i ovo iz atacmenta biti argument vise :-devil-:
tnx matori, *** ne samo sto se krivi slika na bocnim ivicama nego cak drugom testu kako se TEST siri slika blago tamni i ako se na tom delu ekrana txt neispisuje

@razbivach

Sta si uradio,jel si nosio monitor na reklamaciju ?

sorry sto se tek sad javljam (i to sa ortakove 14ce koju sam pozajmio). odneo sam im na sta je lik iz servisa rekao da ce pogledati i ako je stvar do monitora videce sa dobavljacem da dobijem nov monitor. cimao sam ih da li mogu da doplatim za bolji monitor na sta su rekli da se videti(?)

vec 6 dana kako sam odneo monitor, a od firme u kojoj sam uzeo monitor ni reci... osecam da sam kupio poslednji takav u srbiji i sada nemogu da ga zamene or something

imam i ja jedan takav,drzim ga kod mame poshto slabo koristi komp,to je strashno koji je to krsh,necu ni da ga prodajem,greota zaje*ati nekoga,cekacu da nekom zafali pa da ga poklonim:)

jedan od gorih tripova jeste sto na sajtu (sto sam naravno tek kasnije procitao) kazu za ovaj model da je extra bla, bla... i da ima blago zakrivljenu sliku sa strane. znaci prodaju krsh, kazu da je krsh (ali "dobar") pa ko uzme uzeo je

monitor je vec dve nedelje na reklamaciji. imate li neke prognoze? :)

Imam savet - posavetuj se sa trzisnom inspekcijom.

ma i ja sam se to mislio, ili da sacekam 45 dana koliko max moze da ostane kod njih i da onda odem i udarim nikad goru dreku, a ako bi i pomislili da prigovore - meet my friends : market inspection :rtfm: :whip:

monitor se vratio sa reklamacije, onakakv kakav je i otisao. znaci nadam se da smo svi nesto naucili iz svega ovoga http://www.ewe.co.yu zaobici u velikom luku, osim ako hocete da pokazete nekome kakve kompjuterske radnje na zapadu zatvaraju a osoblje teraju na visegodisnju robiju. kad bi samo adi saznao sta se desava... ali verujem da i njih boli uvo.

Propast! Izini Adi, nisam znao.

boze moj, kol'ko para tol'ko muzike :d

Vrh Dno