Šta je novo?

AdBlock ne radi više?

NightCrawler

Čuven
Učlanjen(a)
15.03.2005
Poena
995
Jel ima još neko problema sa blokiranjem reklama preko ove extenziju u Firefoxu na sajtu KupujemProdajem?
Blokiram reklame sa ovom extenzijom i one nestanu a kada se refreshuje stranica one su opet tu.

Radio sam i reinstalaciju addona i resetovao settings i opet je i dalje isto....

AdBlock kod mene radi dobro jer već dugo vremena ne preuzimam adblock liste sa njihovog sajta zbog toga što takve liste sadrže "non-intruisive ads" a koje se uglavnom odnose na Google reklame kojih ima na sajtu kupujemprodajem.
Da bi ovo izbegao predlažem ti da ideš na AdBlock opcije i odčekiraš "allow some non-intrusive advertisment". Ukoliko se ponovo desi da imaš isti problem onda ukloni i default liste koje dolaze sa AdBlock plus-om (npr. Easy list) i napraviš sopstvenu listu gde ćeš blokirati ili dozvoliti ono što ti želiš.

Ne koristim ja klasičan adblock upravo zbog tih "dozovoljenih" reklama.
Nisam gore napisao u pitanju je adblock edge koji ne dozovoljava te reklame sa dodatkom element hidera za firefox.

Naterao sam ga nekako da radi posle čačkanja opcija u about:config i čačkanja opcija u samom adblock edge dodatku i sada radi mada na svako treće ili četvrto pokretanje FFa opet pokaže oglase

Hm, tek sad vidim da ne radi kako treba. Samo, ako blokiram sve reklame, isto tako blokira i sve ostale slike.

Ja sam pre nekog vremena presao na adaway, ovi prvi su ubudjavili dosta toga u zadnje vreme!!

I ja sam presao na Adguard posto mi je Adblock nenormalno usporavao Firefox i to na dve masine, jednoj koja je na win7 i drugoj koja je na win8.1.

Reklama nema, ja zadovoljan.

Pa dobro, radi posle isteka trial perioda, samo izbacuje popup prilikom starta. Kažu da će uskoro izbaciti addon i za FF.

Pa dobro, radi posle isteka trial perioda, samo izbacuje popup prilikom starta. Kažu da će uskoro izbaciti addon i za FF.

Морам да ти се извинем, сада сам погледао да је FF верзија другачија од Chrome/Safari верзије.
Не користим FF од оног дебакла када су отерали Вrendan Еich са места СЕО...

Da, za sada u FF-u može da radi samo kao standalone program. OK je to, zauzima oko 50MB memorije kao i addon koliko vidim i radi dobro, ali bih ipak radije koristio samo addon.

Zašto mi je nestala ikonica AdGuarda iz toolbar?
Do juče sve bilo ok danas nema ikonice i oglasi opet tu :smash:

Možda zato što je beta, probaj reinstalaciju.
Inače, meni bolje radi Adblock Edge.

Info sa sajta ABE:

Adblock Edge is a fork of the Adblock Plus(R) version 2.1.2 extension for blocking advertisements on the web.
Adblock Edge was primarily branched off from Adblock Plus(R) 2.1.2 source code package "https://adblockplus.org/downloads/adblockplus-2.1.2-source.tgz" created by Wladimir Palant.

**This addon will be discontinued on June 2015
Reason: Discontinued in favor of Ublock (https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/ublock/), a general purpose blocker, that not only outperforms Adblock Edge but is also available on other browsers and, of course, without "Acceptable Ads Whitelist".**

Jedno pitanje: uBlock vs. uBlock Origin?

meni adguard ekstenzija u chrome-u radi perfektno.radio je i obicni adblock plus lepo,ali rekoh da se isproba i ovo,kad je vec prica da je dosta toga vajtlistovano.

Ja presao na AdMuncher, standalone program, svaka preporuka.

BTW info:
A German court has declared that people are legally entitled to use AdBlock Plus to block online advertising, regardless of how much harm this is doing to publishers. The judgement was in response to two German newspapers, Die Zeit and Handelsblatt, taking AdBlock Plus to court claiming its anti-competitive and threatening their businesses.

In the aftermath of the case, the people behind AdBlock Plus heralded their triumph in a self-congratulatory blog post. Meanwhile, the publishers who brought the case issued a statement saying, “We are still convinced that AdBlock Plus is an illegal and anti-competitive practice.

Nazad
Vrh Dno