Šta je novo?

ADATA 128GB

gaca

Čuven
Učlanjen(a)
16.04.2003
Poena
705
Moja oprema  
Steam
Mitsubishi ZSX35
Zamenio sam Exceler 60GB sa ovim al vidi djavola kapacitet 111GB gde nestade 17GB Da li je to normalno i da li tih 17G koristi za neki kes ili je ovo neka prevara. Sto se tice brzine tu je kako je deklarisana

Sto si menjo sto nisi dokupio jos jedan pa raid0:p bude brzi gotovo duplo:)

RAID je pipava stvar pogotovo sa stanovišta sigurnosti podataka u poređenju sa sigurnošću podataka na jednom većem drajvu. A što se tiče kapaciteta, proizvođači malko lažiraju vrednosti, tako da 120 GB ustvari nije 120 GB nego manje :)....pošto je kod njih 1GB=otprilike 1000 MB a ne 1024. I to je slučaj kod apsolutno svih proizvođača, a ne samo kod ovog.

Poslednja izmena:
jednostavno, proizvodjaci harddiskova drugacije racunaju kapacitet toni mnoze sa 1000 tj 1GB je 1000MB a operativni sistem ga racuna kako treba tj 1GB je 1024MB

Ma sve je to ok ali ovde fali 17GB 128000MB/1024=125000 po ovoj racunici bi trebalo da fali samo 3GB sto je ok ali 17GB

pa nisi u pravu. ti nisi kupio 128 GB , nego 128 000 MB kada si kupio hard.
128000/1024 (1024 zato sto hoces da vidis koliko u stvari imas pravih GB) = 125GB sto znaci da imas 3 GB manje.

edit: aha sada se pojavio poslednji post ,sry.

jel ti to windows prijavljuje manje nego sto treba ili.. ?

Poslednja izmena:
Evo iskopao sam sta gospoda iz ADATA malim slovima kazu:

Due to format and provisioning features of this product that enable the basic functionality of Flash storage devices, this product may use up to 13% of the total storage capacity listed for operational usage. Therefore the actual usable storage capacity may vary.

A to u reklami nigde nepise vec se hvale kapacitetom od 128GB auhh koja prevara

Kakav je to format

Poslednja izmena:
@Gaca
Nema to veza sa ADATA-om, trebalo bi da je tako kod svih. ;)

Sad je sve jasno samo sto je mnogo postenije da su napisali 120GB nego 128GB a ne da podvuku i tih 8GB u zbir, ali dobro sve su to marketinski trikovi. Anand je ovo sve lepo objasnio tako da taj tekst treba da procitaju svi koji imaju nameru da kupe SSD i da prema tome ravnaju kapacitete.

Nazad
Vrh Dno