Šta je novo?

adapteri SATA na USB - da li šteti SSD-ovima

babac

Čuven
Učlanjen(a)
15.07.2005
Poena
619
Može jedno mišljenje.

Kupio sa alija adapter, jedna strana usb 3.0 a sa druge konektori za ssd/hdd. Imam viška internih ssd-ova pa da ih koristim kao fleske sa veće stvari i za bekap. Adapter radi odlično, ocitava ssd kao usb, zadovoljan sam brzinama. Nego me interesuje sa obzirom na to da su ti interni ssd-ovi jel njima škodi ako se ubace i izbace dok računar radi. Uradim ja safety remove hardware kada ga vadim iz usb-a.

Ne bi trebalo da im škodi; isti takvi diskovi se nalaze u unutrašnjosti kućišta eksternih diskova koji funkcionišu sa istim (dobro, sličnim) usb kontrolerima.

Imam isto usb na ssd adapter/kuciste sa 2.5" hdd i nemilosrdno ga cupam iz usb bez safety remove, ne buni se vec 2 godine...

Imam isto usb na ssd adapter/kuciste sa 2.5" hdd i nemilosrdno ga cupam iz usb bez safety remove, ne buni se vec 2 godine...
Imao si sreće. Ne vole diskovi dok se ne zaustave da ih vadiš. Kad-tad dobijaš neke korumpirane fajlove ili problem sa elektronikom ako tako nastaviš.

A za @op-a, radiš kako treba. Nemaš frke i ako sam disk nema problema, radiće on ihaha.

Naravno da ne prekidam dok traje read/write.
Takodje nisam rekao da je to pravilno, vec navodim ako kod mene izdrzavaju ovakvu torturu, kod pravilne upotrebe nece imati nikakvih problema.

Može jedno mišljenje.

Kupio sa alija adapter, jedna strana usb 3.0 a sa druge konektori za ssd/hdd. Imam viška internih ssd-ova pa da ih koristim kao fleske sa veće stvari i za bekap. Adapter radi odlično, ocitava ssd kao usb, zadovoljan sam brzinama. Nego me interesuje sa obzirom na to da su ti interni ssd-ovi jel njima škodi ako se ubace i izbace dok računar radi. Uradim ja safety remove hardware kada ga vadim iz usb-a.
Drzim visak Kingston A400 240GB u nekom ADATA kucistu, odradis safe remove i miran si.

Jedini problemcic vezan vise za HDD i takvo povezivanje (koji i nije problem u sustini) jeste da ako ne legnu lepo ti kablici ili se razlabave od blagih potresa, SMART moze da reportuje greske u komunikaciji, to je sve.

Hvala svima na odgovorima i hvala moderatoru što je prebacio pitanje u theard. Možda u budućnosti nekom bude od koristi..

Imao si sreće. Ne vole diskovi dok se ne zaustave da ih vadiš. Kad-tad dobijaš neke korumpirane fajlove ili problem sa elektronikom ako tako nastaviš.

A za @op-a, radiš kako treba. Nemaš frke i ako sam disk nema problema, radiće on ihaha.
Cekaj, zar nije Win10 izbacio tu opciju za safe remove? Kod mene se to vise ne pojavljuje u taskbaru za 95% diskova i fleski koje koristim.
Jedino za neku egzotiku koja nije standardna.

Verovatno ima veze sa time sto sam poiskljucio sve opcije koje narusavaju privatnost. Nema veze, necu sada nista da menjam. Hvala na pojasnjenjima.

Nazad
Vrh Dno