Šta je novo?

adapter za povezivanje monitora sa VGA i Rx 580

Duck 84

Zapažen
Učlanjen(a)
10.05.2023
Poena
15
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 3100
Matična ploča
Asus mk320
RAM
2x8 geil 3200
GPU
Rx 580
Storage
SSD 512+ wd 1,5 tb
Zvuk
Idkn
Kućište
Ms s300 white
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Nabavio sam grafiku rx 580, a monitor koristim običan kocku što bi rekli. Monitor ima samo vga dok grafika ima dvi-d, displey port i hdmi. Dal je neko koritio neki adapter i koji je najbolji.

Kupi ispravan polovan monitor sa hdmi, bar toga ima. Ima i novih za 11k koji ce vrv biti bolji od tvog.

Pošto je DVI-D na grafici a i ostali su samo digitalni, potreban ti je aktivni i samo aktivni adapter sa jednog od tih izlaza na VGA D-15. Svejedno koji, na kraju je još uvek samo VGA koji nije ni malo zahtevan,

Imao sam neki dvi-d adapter prenosni ali nije hteo da baca sliku ,mislio sam da je do grafičke medjutim nije. Probao sam ga na drugom kompu ,i ni tu nije hteo da baca sliku. Sad me koči to dal je on bio neispravan ili ne može to tako ili pak treba neki drugi sa kablom ili tako nešto.
Kupi ispravan polovan monitor sa hdmi, bar toga ima. Ima i novih za 11k koji ce vrv biti bolji od tvog.
Ma kupio bi ja novi, ne radi se o parama. Poenta je što sam ja navikao na kocku, ne volim wide-screen monitore... imam svoj stari monitor vezan sam za njega emocijalno 😃

Direktni kabl ne može za digitalni prenos, mora da bude AKTIVNI. treba da se priključi na grafičku pa onda VGA kabl do monitora, tako najbolje rade. Možda taj adapter nije bio aktivni ili nije valjao.

Nabavio sam grafiku rx 580, a monitor koristim običan kocku što bi rekli. Monitor ima samo vga dok grafika ima dvi-d, displey port i hdmi. Dal je neko koritio neki adapter i koji je najbolji.
Ovaj mi godinama radi bez problema.

Direktni kabl ne može za digitalni prenos, mora da bude AKTIVNI. treba da se priključi na grafičku pa onda VGA kabl do monitora, tako najbolje rade. Možda taj adapter nije bio aktivni ili nije valjao.
Ne mora, radi obican HDMI to VGA, kao ovaj u postu iznad, imamo ih na desetine u firmi. Samo ih ne treba potezati i lomiti, osetljivi su.

Ne mora, radi obican HDMI to VGA, kao ovaj u postu iznad, imamo ih na desetine u firmi. Samo ih ne treba potezati i lomiti, osetljivi su.
Taj običan sam imao ali ne radi iako je čitav. Iskreno, ne znam ni odakle mi ,možda je neki kineski. Možda mi doneo neki brat kinez iz Šangaj 😄

Taj u tom postu iznad i jeste aktivni adapter samo što ima i kablić umesto direktnog HDMI konektora. HDMI i VGA nemaju ništa zajedničkog tako da ne može samo žica na žicu nego mora konverter za razliku DVI-i koji ima anlognu vezu i ne mora nikakva konverzija signala.

Treba ti ovakav adapter.Gotovo u svakoj kompjuterskoj radnji ga ima.Toliko filozofiranja oko jednostavne stvari.Idi kupi adapter hdmi to vga i zavrsio si posao.

Prilozi

• Screenshot_20241108-101119_Google.jpg
    Screenshot_20241108-101119_Google.jpg
    45.6 KB · Pregleda: 8
To je to kupio radi....hvala

Ajd pa neka sluzi dugo...Nemoj ga samo preterano savijati i cackati jer osetljivi su....Ja sam imao jednom davno problem sa jednim konverterom...Ubedjen sam bio da me sam hdmi port zeza,medjutim jok,konverter je prekidao..Sto manje ga cackaj.

Nema šta da se "Čačka" samo treba pripaziti da ga deblji i teži VGA/DVI kabl ne vuče jer je glavni kablić tanak.

Nema šta da se "Čačka" samo treba pripaziti da ga deblji i teži VGA/DVI kabl ne vuče jer je glavni kablić tanak.
ja moj nikada nisam vukao.Uvek sam kad vadim kuciste vadio sam hdmi,a crkao je...Mislim da su malo traljavo napravljeni...Sam hdmi port je za taj adapter naucna fantastika ako se upotrebljava direktno.I po pitanju samog prikaza i po pitanju kvaliteta izrade istog.Da mi hdmi port se pokvari to u zivotu nisam doziveo,a vadio sam milion puta,a sa konverterom imam onako malo losije iskustvo.

Nazad
Vrh Dno