Šta je novo?

Adapter 0 not found ?

DTK

Slavan
Učlanjen(a)
24.04.2005
Poena
320
Pri pokusaju mjenjanja biosa na grafickoj kartici u biosu mi iskoci ta poruka.Pomislio sam da nisam odgovarajuci bios za tu karticu,ali mi se ta poruka javi kada pokusam back up biosa.Sta bi moglo biti?

Na prijasnjoj kartici to je radilo bez prolema.Smijem li staviti 1?

DTK je napisao(la):
Na prijasnjoj kartici to je radilo bez prolema.Smijem li staviti 1?
pa probaj da backup-ujes sa 1 nista se nece desiti nece backup-ovati ako nije 1

A jesi li pokusao da dodas parametar -f sa tim bi trebalo 99% da ti radi, to jest flashovace ti bios bez obzira na sve,samo me sada brine to sto ne mozes ni da backupujes bios tako da taj forse flash nemoj da radis, za tako nesto jos nisam cuo?????

Ma stavljao sam i -f,jednostavno nece

Ne mogu sada da se setim ali znam da ima neka komanda da ti izlista sve adaptere redom pa bi onda trebalo da vidis gdeje tvoja graficka to jest pod kojim je brojem, ja mislim da je -i al nisam siguran.

Evo nasao sam sve komande za atiflash pa probaj njega.

atiflash V1.6 help

format: atiflash [command] [parameter1] [parameter2] <options/s>

[command]

-i display information of ati pci adapters in the system

-p<num> <file> [r] write BIOS in file<file> to flash rom in adapter<num>. reboot after write if[r] flag is specified

-pm<num> <file> [r] write bios for mac

-s<num> <file> [size] ave bios image from adapter <num> to file<file>. [size] kbytes of rom content is saved if [size] is specified

-v dispay VGA card model name and BIOS version.

<options/s>:

-loadimg searches bios imag forom current directory & loads first image foundthat matches bios/n ofthe current rom contentregardless of bios revision.
usage "-p<num>-loadimg"

-load 505 same as loadimg etc.

-f force flashing regardless of security checking

* <num>= adapter <file>= filename [size]= data size in kbytes

* use command -i to see adapter numbers in system

Znaci sa "-i" mora da ti izlista tvoju karticu ako ne ja bi onda za svaki slucaj flashovo bios na maticnoj.

Poslednja izmena:
kako ide naradba u biosu za to?

Kako mislis bios?
Skines atiflash sa neta, stavis ga na flopi ili sa cega vec bootujes i atiflash -i trebalo bi da ti izlista sve adaptere.

Ma napisao sam bez veze ,a mislio sam na nesto drugo.HA HA ovo je ludo,izbacilo mi je: ATI video adapter not found

Hehehee ****** ne znam sta vise da ti kazem. :(
Pogledaj na netu za tvoju maticnu dal ima nesto o 1900xt, i flashuj bios na maticnoj jedino jos to, ili vidi sa nekim drugim programima ja nemam vise ideja.

stavio sam i zadnju verziju biosa,i opet nece

Nazad
Vrh Dno