Šta je novo?

AD modul za winPowershell 2.0

Mixoni

Slavan
Učlanjen(a)
28.06.2006
Poena
310
Pozdrav svima....

Hteo bih da omogucim windowsPowershell 2.0 na WinServeru 2008 SP1... e sad nisam siguran da li postoji neki nacin da se instalira ad modul na winserv2008 naravno zajedno sa AD Management Gateway Servisom koji se inace i instalira i da to radi...sto znaci da li moze nekako klijentska strana modula (Active Directory Module for winpowershell 2.0) da se stavi na serv i da se onda radi sa novim cmdlet-ovima?

Hvala unapred..poz

mislim da je to moguće samo na domen kontrolerima.

uglavnom, uvek možeš na domen kontroleru da omogućiš remoting (Enable-PSRemoting), pa onda da se sa bilo koje mašine nakačiš na domen kontroler (Enter-PSSession DC_HOSTNAME), i da uradiš import AD modula (import-module ActiveDirectory), čime si omogućio da radiš sa klijenta "ko da si tamo".

tako ja koristim AD komande sa svoje mašine.

e da, imaš i Quest-ov modul za AD koji se instalira, komade su drugačije (i ima ih više), možeš da instaliraš bilo gde, i onda ti ne treba remoteing.

http://www.quest.com/active-directory/

Hvala Zverko tako cu i da uradim :)....generalno potrebno mi je za vezbanje na virtual masinama u powerhellu sa novim modulom za AD.... al inace moze da se administrira samo sa win7 ili 2008R2.. na kompu mi je win7 na virtualpc-ju su mi 2008 Sp1...tako da cu da probam sa moje fizicke masine da se nakacim na njih..

Hvala poz...

Vrh Dno