Šta je novo?

ActiveSync na WM6

pTomic

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
31.01.2002
Poena
660
Imam problem sa ActiveSync-om na TyTN-u na kojem je WM6.
Problem je u tome sto se periodicno startuje. Vidim ga u task manager-u, a nema ga u running programs listi. Iako ga ja iskljucim, posle nekoliko minuta je opet tu. Imao sam instaliran FlexiMail, pa nisam siguran da li je on nesto poje*abo ?

Hm... ne bih da te obeshrabrim, ali je ovo bio uzrok bar 3 hard reseta na mom TyTN-u :)
Doduše, na WM5.

Naime: Ovo su uočili mnogi korisnici, i to jako nervira. ActiveSync ume potpuno da zauzme resurse - uređaj deluje mrtav.

Bez obzira da li radiš sinhronizaciju sa MS Exchange serverom ili ne, trebalo bi da napraviš (recimo) ovakva podešavanja (vidi sliku). Ako se ne varam, po defaulty, stavka Peak Times je stavljena na When new items arrive. A to pokreće ActiveSync praktično stalno.

Ako ovo ne bude dovoljno, probaj (ukoliko ne radiš sinhronizaciju sa MS Exchange serverom) fake server trik. Opisan na puno mesta, recimo, ovde, post #4.
Ne garantujem uspeh.

Imaj u vidu da nemam nikakvog iskustva sa FlexiMail-om.

Ja radim sync sa MS Exchange serverom, sa setovanjima koja sam ti naveo. I nemam nikakvih problema. Povremeno uključujem i Push e-mail.
ActiveSync se obavezno budi: svakim povezivanjem na PC (logično), i svakim soft resetom. U oba slučaja ga možeš samo ručno ugasiti.

P.S. čudi me ovo da ga ima u Task Manager-u, a da ga nema u Running Programs listi. Koji Task Manager koristiš?

EDIT: zaboravih da okačim sliku, a sada mi ne dozvoljava:
You have uploaded the maximum of 5 files
baš genijalno...

Poslednja izmena:
Hm.
Peak times i Off-peak times stoje na Manually poodavno.
Problem je sto koristim exchange server.
Ma sve je radilo kako treba i nije bio aktivan, i odjednom je poceo da se pojavljuje u task listi, Sto se tice task manager-a, koristim onaj sto "stize" uz Schap's 4.01 Full.

Eh, da. deinstalirao sam FlexMail, ali AS ostaje aktivan, pod uslovom da je FlexiMail izazvao ovaj problem...
P.S. Vidim da cu jos malo da istrpim do 4.31 Lite. :)

Taj ROM mi nije poznat, ali mi je čudno da ima problema sa AS-om.
Ne znam ni kakav je comm manager u tom ROM-u, ali, proveri, da ti nije uključen Direct push!?

Ma problem je sto nisam imao problem sa AS-om, vec su poceli od skoro.
Comm manager je "klasican" Schap's-ov. :)
Ne Direct Push mi nije ukljucen.

Kod mene posao radi uputstvo iz Post #3, a to je:

"Goto Start>Settings>Phone then to the "Time Zones" tab and un-check "automatic time zone change and clock".

Active sync will quit it's crazy auto launching madness, plus you won't get the "hey, my clock just jumped ahead for no reason" bug that many have seen.

Schap's ov 4.01 ima po defaultu ukljucen taj "automatic time zone change" i ja sam usput resio Active Sync problem tragajuci za resenjem da mi stalno vremensku zonu ne vraca na GMT-9.

Nisam probao metod iz Post #4.

Nazalost nije pomoglo.
ActiveSync se sam od sebe ukljucuje i dalje, mada je dobro sto ne pokusava sinhronizaciju, isto tako sam od sebe...

--

Nazalost nije pomoglo.
ActiveSync se sam od sebe ukljucuje i dalje, mada je dobro sto ne pokusava sinhronizaciju, isto tako sam od sebe...

Ne znam sta bi moglo da bude problem. Pre par dana sam ucitao novi ROM - Shamanix Ultimate 2.0 i nemam takav problem. Shamanix inace "obradjuje" Shap-ove ROM-ove i Ultimate 2.0 je "obrada" Shap-ovog 4.31.

Prethodno sam 2 nedelje radio sa Kinokin ROM-om 1.30b. Ni sa njim nije bilo problema sa Active Sync. Pre toga sam dosta dugo radio sa Schap-ovim 4.01, opet bez problema.

Nisam instalirao Flexi Mail.

"Resenje" je da napravis hard reset. Pre toga napravi bekap, tako da mozes brzo da se vratis na stanje pre bekapa ako bude trebalo. (Ja za to koristim Sprite Backup 5.1). Onda instaliraj/ukljucuj, jedan po jedan, softver ili podesavanja koji mozda prave problem. Kada dodjes do stanja gde sve radi kako treba, napravi opet bekap na koji ces moci da se vratis ako se problem ponovo javi.

Poslednja izmena:
Ne znam sta bi moglo da bude problem. Pre par dana sam ucitao novi ROM - Shamanix Ultimate 2.0 i nemam takav problem. Shamanix inace "obradjuje" Shap-ove ROM-ove i Ultimate 2.0 je "obrada" Shap-ovog 4.31.

Prethodno sam 2 nedelje radio sa Kinokin ROM-om 1.30b. Ni sa njim nije bilo problema sa Active Sync. Pre toga sam dosta dugo radio sa Schap-ovim 4.01, opet bez problema.

Nisam instalirao Flexi Mail.

"Resenje" je da napravis hard reset. Pre toga napravi bekap, tako da mozes brzo da se vratis na stanje pre bekapa ako bude trebalo. (Ja za to koristim Sprite Backup 5.1). Onda instaliraj/ukljucuj, jedan po jedan, softver ili podesavanja koji mozda prave problem. Kada dodjes do stanja gde sve radi kako treba, napravi opet bekap na koji ces moci da se vratis ako se problem ponovo javi.
Obzirom da jos uvek nema Shap's-ovog 4.31 Lite roma resio sam da instaliram Shamanixov 2.0 iako vidim da najavljuje 2.1 BS verziju.
Ja sam trenutno na Shap's-ovom Full 4.01, ali vreme je da se menja.

Komšija Shamanix je izdao 2.1 BS verziju. Nameravam da probam (još sam na Schap's 4.30)
Voleo bih da čujem iskustva vas koji već koristite komšijin ROM :)

Komšija Shamanix je izdao 2.1 BS verziju. Nameravam da probam (još sam na Schap's 4.30)
Voleo bih da čujem iskustva vas koji već koristite komšijin ROM :)

Susjedov ROM Ultimate 2.0 je OK - to je moje iskustvo od nedelju dana. Juce sam instalirao novi Ultimate 2.1. Rekoh tada sebi - autor kaze da nema velike razlike u odnosu na 2.0 - i ja ucitam na 2.1. (pomocu Sprite Backup 5.1.) bekap svih fajlova koje sam napravio dok sam radio sa 2.0. I to sve lepo radi, ali podaci kazu da sada opet imam 2.0 a ne 2.1. koji sam fleshovao. Rezultat je da sada ne znam sta imam, Ultimate 2.0 ili Ultimate 2.1, ali sve lepo radi.

Pre toga sam 2 nedelje radio sa Kinokin-ovim K 1.30a (ne 1.30b kako sam pogresno napisao u prethodnom mailu). Imam utisak (samo utisak!) da je sve bilo za nijansu brze na Kinokin 1.30a u odnosu na Shamanix-ov Ultimate 2.0. Zato razmisljam da se vratim na K 1.30a ili (K 1.30b) i da proverim utisak. S druge strane, Shaminix-ov Ultimate mi odgovara jer po difoltu ima Voice Recorder na Button 5 i navikao sam da to koristim kao diktafon. Lakse mi je da tako pravim podsetnik, nego da pisem po Notes, ili koristim Tasks. Inace, taj Voice Recorder je navika od ranije sa Schap-ovim 4.01 ROM-om.

Pretpostavljam da je susjedov :d ROM brži u poređenju sa Schaps'ovim? Pitam, jer od svih ovih kuvara, probao sam, nažalost, samo Schapsa...

Pretpostavljam da je susjedov :d ROM brži u poređenju sa Schaps'ovim? Pitam, jer od svih ovih kuvara, probao sam, nažalost, samo Schapsa...

Mislim da je susjedov ROM brzi i u odnosu na Schap-ov 4.01.

Schap-ov 4.30 sam drzao u PDA samo nekih pola sata. Taj 4.30 mi se cinio dosta trom u ondosu na neposredna iskustva pre toga sa (ranije pomenutim) K 1.30b i sa Shamanix Ultimate 2.0 (ili 2.1).

Ali, to su samo utisci - nista konkretno nisam merio.

Nazad
Vrh Dno