Šta je novo?

ActiveArmor firewall?

Dekatron

Slavan
Učlanjen(a)
06.01.2009
Poena
305
Izvinjavam se sto otvaram novu tema samo radi ove gluposti, ali bi jako voleo da mi neko objasni i da resim ovaj problemcic, pa slobodno brisite temu.
Naime, slucajno sam instalirao ovaj ActiveArmor firewall, prilikom instalacije drivera za plocu (cini mi se). Posto windows xp ima svoj firewall, ovaj se automatski iskljuci. Ali, ja ponekad kada igram online igricu (PES2009), iskljucim windows firewall (zbog kvalitetnije konekcije) i nakon nekog vremena nesto se poremeti, nestane mi zvuk i slicno. Nakon toga vise ne mogu da pristupim opciji da ukljucim ponovo windows firewall .Moram da resetujem komp, ukoliko zelim da mi ponovo bude ukljucen. Izlazi mi neka poruka da imam najverovatnije softverski konflikt.
E sad, ja sam 90% siguran da je uzrok ovog desavanja taj ActiveArmor (pre njega mi se nije to desavalo). ja bi zeleo da taj ActiveArmor deinstaliram, da mi nestane sa kompa, medjutim ne znam kako. Nasao sam folder gde je to instalirano, obrisao rucno, medjutim on je ponovo tu, vidim ga, nervira me:)
Jel neko ima ideju kako to mogu da uklonim sa kompa, i da li moze to uopste da se uradi? Hvala unapred, i jos jednom se izvinjavam sto sam otvorio posebnu temu za ovo. Nisam znao gde bi je smestio

Instaliraj ga ponovo, a onda obriši onako kako je predviđeno:
Start > Control Panel > Add/Remove Programs.

Hm, izgleda da nisi bas shvatio u cemu je problem. Ja sam i hteo da ga deinstaliram na regularan nacin (control panel/add or remove...), ali njega nema u spisku programa. Zato i jesam odlucio da ga obrisem rucno, tamo gde sam video da je instaliran. Ne znam sta to da instaliram ponovo, kad je on jos uvek tu, a i taj firewall se nalazi valjda u sklopu tih drivera za plocu. Ako mislis da ponovo instaliram drivere, to je druga stvar, ali nisam siguran da ce se tako resiti problem, jer on mi sad stoji na kompu, znaci treba da ga maknem, ali ne znam kako. Jedino da deinstaliram postojece drivere pa da instaliram ponovo, ali da pazim da odbijem instalaciju tog budjavog firewall-a. Jel to jedini nacin?

Hm...

Thank you for contacting NVIDIA Customer Care.

To remove the NVIDIA Firewall please uninstall the NVIDIA ForceWare Network Access Manager from control panel Add / Remove Programs.

Regards,
NVIDIA Customer Care.

======================

Anyway,
What I did was.

1) downloaded this little utility from microsoft (did a seach on windows installer help)
http://support.microsoft.com/default.aspx?...kb;en-us;290301
Ran it, and removed the entry for Nvidia Forceware NAM

2) rebooted the computer in safe mode, opened up my computer, and on the C: drive, I found I had loads of nvidia folders in there (lots with NV*number*Tmp). Removed all of them, bar the base Nvidia folder. I'm pretty sure they contained the installer files for the forceware, I had a load of different ones on my pc, nowonder it was getting confused!

3) and uninstalled everything nvidia related (NAM and drivers) in add/remove programs. This time, got a dialog box up about removing the nvidia firewall, and if I wanted to remove it, went yes.

4) Still in Safe mode, ran Driver cleaner with the nVidia filter, and then checked the registry for the following files, removing any if found
nvide.nvu
nvuide.exe
nvsmb.nvu
these were the files in the NV*number*TMP folders removed in step 2)
TBH, Driver cleaner got rid of them all, bar one, so probably not really required... i just like to check wink.gif

5) restarted the PC, clicked cancel on all the dialog boxes, and then installed the Forceware 5.11. Bingo, now have the all the software working properly... with the firewall on OFF!

http://forums.nvidia.com/lofiversion/index.php?t3455.html

Hej, hvala puno covece :) To remove the NVIDIA Firewall please uninstall the NVIDIA ForceWare Network Access Manager from control panel Add / Remove Programs.
To je to! Nisam znao da je to vezano za budjavi firewall, zato sam i mislio da ne postoji u spisku programa u add and remove...
Nema vise activeArmora, i valjda necu imati vise problema u trenutcima kad iskljucim windows firewall. Sto se mene tice, sada mozete da obrisete temu. Hvala jos jednom!

Nazad
Vrh Dno