Šta je novo?

ACTA sporazum!

vikhiiz

Cenjen
Učlanjen(a)
24.06.2009
Poena
169
"It provides for criminalization of copyright infringement, granting law enforcement the powers to perform criminal investigation, arrests and pursue criminal citations or prosecution of suspects who MAY have infringed on copyright"

Basically, you're guilty until proven otherwise. Nice move big brother, nice move.

http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-Counterfeiting_Trade_Agreement

http://werebuild.eu/wiki/index.php?title=ACTA

[YOUTUBE]rrRuuSlCCOc&feature=player_embedded[/YOUTUBE]

Drugim rečima,
U USA (Obamina administracija) se sprema zakon, gde će policija moći bez upozorenja da konfiskuje harddisk (PC HDD) kako bi utvrdili da li se na njemu (ne)nalaze dokazi o kršenju autorskih prava. U principu KRVI SI, DOK SE NE DOKAŽE SUPROTNO ! Ovo je protivno svim demokratskim načelima !
Novi potez VELIKOG BRATA !

Poslednja izmena:
I onda ce neko da napravi kriptovanu particiju ili file sistem koji ce umesto filmova i muzike prikazivati slike sa izleta, a kada pokrenes spec program imas pristup pravom sadrzaju.

Ne moze se piraterija resiti silom, vec promenom biznis modela.

yooyo kreni da pises kod !!!!! (ozbiljan sam)

usreci nas 🙂

Da, verujam ja da će "hakeri" pronaći način da i ovo zaobiđu, ali to nije poenta priče..
PC - Personal Computer, uskoro postaje Public Computer, s obzirom da će svako iz izvršne vlasti, moći da ti otme PC, malo virne unutra i time ugrozi tvoja osnovna ljudska prava... To je realnost !
Kada su pravili i puštali klipove po YT, gde spominju ugradnju RF čipova u ljude, smejao sam se i bilo mi je kao "ma daj molim te"... Ovim zakonom, se sve do polako približava...
Sve što se nalazi u kompu, policija će moći da pogleda, kako bi pronašla šta joj treba - dokaz da si nešto ilegalno skinuo, šerovao, napravio...
Ugrožavanje ljudskih prava na delu !
Kažu Ameri da je ovaj zakon gori od njihovog "tzv. Patriotskog akta"...

Pa već postoji veliki broj rešenja za kriptovanje foldera ili celih particija. Besplatna i prilično sigurna.
TrueCrypt na primer.

ili naprave uredjaj da kada izvuces kabl iz harda spali se elektronika, ili unisti magnetna ploca 🙂

I onda uzme keva da ti usisava otvoreno kuciste? 🙂

Na 220 nacina moze da se resi .... Ne mogu nikad na silu da ukinu pirateriju ...

No i dalje ce mnogi biti neobavesteni o toj mogucnosti niti o novom zakonu pa ce popiti ogromne kazne

yooyo kreni da pises kod !!!!! (ozbiljan sam)

usreci nas 🙂

Još je Windows XP doneo enkripciju korisničkih podataka. U Linux-u po difoltu nikad nisi mogao da vidiš korisnikove podatake ako nemaš njegovu ili root lozinku.

Ako imaš fizički pristup računaru uvek možeš da resetuješ lozinku administratora i korisnika i pristupiš tome.

kakva crna enkripcija - hammer.

suits @ the door - smash the HDD.

sve bitno na 2-3 dana prekopirash na neki medij, koji ushtekash u parketu, ili kao dekster, u klimi.

Ako imaš fizički pristup računaru uvek možeš da resetuješ lozinku administratora i korisnika i pristupiš tome.

Dobro, to je već standardni problem retardiranosti ljudi koji prave Windows. Hvale se 128-bitnom enkripcijom, a dovoljno je samo iskopirati podatke na USB stik i više nisu enkriptovani. 😀 Ideja je ispravna, samo je realizacija standardno šuplja. Ali da ne počinjem opet o tome kako ne treba koristiti Windows.

Realizacija je baš onakva kakvu su je zamislili, tj. omogućava u corporate okruženju da backup administrator može da uradi dekripciju podataka ako korisnik iz nekog razloga više nije to u mogućnosti da uradi.
Računa se da je organizaciono rešeno tako da neko neće zloupotrebiti tu privilegiju (a i to je stvar koja se radi u krajnjoj nuždi, a korisnik ne može da ne primeti da je to urađeno, pa ne može to da mu se uradi iza leđa).

"Welcome to Windows 10, please wait while CIA checks the data on your HDDs..."
Ovo ce verovatno i nase glavonje da usvoje u neko skorije vreme, gde god treba da se narod kazni, to se odma usvaja.

@BelThaZor: hahaha bravo !
Ili što bi još jedan user rekao (stranog porekla): good luck in arresting half of the motherfuckin world 🙂

Biće *******o ! Sve više i više se petljaju u privatnost ljudi ! Kada su mi pričali o ZeitGeist-u i o tome kako će (već sad) stavljaju čipove u ljude, nisam im verovao...
Napraviće sličnu (čitaj istu) stvar kao i sa famoznim "Patriot act" - Patriotskim aktom, kada je osnovano Odeljenje za nacionalnu bezbednost. Kongres je usvojio Patriotski akt sa novim „manirima“ na polju prisluškivanja i praćenja građana. Nadziranje stanovništva, pod argumentom razotkrivanja terorista, proširilo se sa telefona na Internet - elektronska pošta građana SAD odvija se pod budnim okom agenata tajne službe. Drakonske mere bezbednosti, uvedene na aerodromima, zauvek su promenile običaje u avio-saobraćaju.

EDIT: A naše glavonje, će to naravno usvojiti, jer se već pregovara sa EU, odnosno pravi se interkontinentalno-internacionalni-međudržavni akt, koji će EU usvojiti nakon USA, a odmah nakon toga MI PRVI ! 😀
Da "za****mo" i Hrvate i Bosance i Slovence, ma sve, samo dok usvajamo zakone...

EDIT: Ne znam da li ste upoznati da Švajcarska uvodi zabranu igranja nasilnih (čitaj ratnih, pucačkih) igara, jer tobože već 200 godina nisu ratovali ! Pa vi vidite dokle se to sprema da ide !
Blueprint for enslavement worldwide 🙂

Poslednja izmena:
sve dok jednom narod ne odluči da se ogluši na nove zakone i podržavanje interesa velikog kapitala, a onda... Are you sure you want to reset the World? Yes motherfucker! 🙂

sve dok jednom narod ne odluči da se ogluši na nove zakone i podržavanje interesa velikog kapitala, a onda... Are you sure you want to reset the World? Yes motherfucker! 🙂

i eto nama novog svetskog rata... 😉 neizbezno je ,ovim tempom i politikom moze doci samo do toga...narodu ce se sve sq*citi jednog dana...

Ne (do)vode narodi ratove, niti ideologije, samo interesi... mada, kada narodu doq*či, lakše je njime manipulisati u svrhe agresije...

ja sam rekao da mad max era krece pre 2030, a smeju mi se ljudi ...

da..da.. izbice svetski rat zbog piraterije.

ne zbog piraterije, vec zbog toga shto je ovo samo josh jedan primer ugnjetavanja naroda, od strane nekog u odelu i na poziciji. ovo je jedna od komponenti, koja ce dovesti do vishe politichkih sukoba, kasnije gradjanskih ratova, koji ce posluziti kao izgovor velikima da se upuste u "mirovne akcije", u isto vreme da ludaci iz pro komunistichkih zemlja stisnu crveno dugme, i da se napravi haos.

mene jako nervira shto ljudi zive u laznoj utopiji - kad je 2007 govorilo nekoliko njih - ne zezajte se sa nekretninama, desice se kolaps berze, i ekonomska kriza - svi su govorili - "a ma jok, sad je sve superishka, ovo je 2007, i mi zivimo full, sve je super, ne moze to da se desi"

proshla inicijacija krize, ljudi i dalje ne veruju ono malo pametnima, koji sada najavljuju josh veci haos. sad je stav - "u super, preziveli smo krizu, sad je 2010, ne moze nishta vishe loshe da nam se desi"

ljudi, relativno skrecem sa teme, ne znam dal ste svesni geometrijske progresije rasta stanovnishtva, i chinjenice da VEC sad nema dovoljno resorsa da se narod odrzi zivim i zdravim, jer je sistem postavio tako.

4 planete zemlje ne bi imale dovoljno resorsa, da svaki zmljanin uziva standard koliki ima USA, trenutno.

a pritom pun svet ludaka - Kim il dzong je napravio ozbiljnu pretnju, 2004, kada su ameri najavili kerijere u moru. to se zatashkalo, napravili se blesavi, ceo svet, niko nije jasno rekao - u*ala se amerika, da ovaj ne pusti bombe nuklearne.

nemojte da zaboravite da govorimo o choveku koji IMA nuklearne bombe, a pritom tera ceo narod da u 5 popodne izlazi ispred zgrade, uz sirene vazdushne opasnosti, da rade fizichke vezbe.

uzrok i posledica - neko ce da izbesni, napravi gradjanski rat, narod nezadovoljan upravo ovakvim odlukama, da im neko gviri u komp, i slichno, krece haos, krecu "mirotvorci" i onda krecu ludaci za njima. smejte se kolko ocete, smejacete se samnom u kasarni, ili bunkeru, ili na nebu, oko 2023 ...

neko ce da izbesni, napravi gradjanski rat, narod nezadovoljan upravo ovakvim odlukama, da im neko gviri u komp, i slichno, krece haos, krecu "mirotvorci" i onda krecu ludaci za njima. smejte se kolko ocete, smejacete se samnom u kasarni, ili bunkeru, ili na nebu, oko 2023 ...

Ja se ne smejem,jer je odavno ocigledno da nas je previse,a sto je najgore logaritamski raste populacija...

To sto si napisao je neizbezno...samo je pitanje vremena...

A ovaj """""sporazum""""" je apsurd...a bice ih sve vise...mada bih voleo da vidim da li bi smeli da uzmu laptop nekom premijeru,sefu NSA sluzbe i sl....ahaaaam.....

Poslednja izmena:
Ne moze se piraterija resiti silom, vec promenom biznis modela.

to je i moja prva misao... koliko samo napora ulazu da ocuvaju tekuci biznis model.

Biće *******o ! Sve više i više se petljaju u privatnost ljudi ! Kada su mi pričali o ZeitGeist-u i o tome kako će (već sad) stavljaju čipove u ljude, nisam im verovao...
Napraviće sličnu (čitaj istu) stvar kao i sa famoznim "Patriot act" - Patriotskim aktom, kada je osnovano Odeljenje za nacionalnu bezbednost. Kongres je usvojio Patriotski akt sa novim „manirima“ na polju prisluškivanja i praćenja građana. Nadziranje stanovništva, pod argumentom razotkrivanja terorista, ...

na to jos dodaj i izjavu Eric Schmidt o privatnosti i eto veselja.... :S:

Poslednja izmena:
Mislio sam na običan desktop računar, bez dodatnih sigurnosnih džidžabidža koje trpaju u laptopove.

Za jedan IT forum cesto se spominje treci svetski rat....

Pa u prvom i drugom nije bio razvijen IT, tako da svi polažemo nadu u treći :d

S obzirom kuda ovaj svet ide, treći svetski rat deluje kao jedino rešenje.

Nazad
Vrh Dno