Šta je novo?

Acronis True Image Home 2010- backup pitanje

rdjavi

Cenjen
Učlanjen(a)
03.07.2009
Poena
169
intaliro sam Acronis True Image Home 2010 i napravio backup sistema, xp je u pitanju (prvi put koristim ovaj program). onda je posle par dana crkao hard pa sam stavio stari na kojem je bio isto xp ali različita verzija od onog sto je bio na disku sto je crkao. sa tog crknutog diska sam uspio izvuci neke podatke i izvukao sam i backup fajl od acronisa. interesuje me da li mogu sad kad instaliram acronis ponovo na ovaj sistem, da u njegov folder za backup prebacim backup file i da ga acronis bekpuje pa da mi vrati sistem sa crknutog diska?

Malo si ga zamrsio ali odgovor je da moze i trebalo bi ako je iole ostao ispravan taj backup koji si napravio ;)

mislim da je backup ostao ispravan. i kad udjem u acronis pa na recovery wizard otvori se prozor i vidi se backup file pa kad kliknem na next izbaci sledecu poruku:
Screenshot (18h 19m 04s).jpg
je li tako treba da pise jer ja nisam ranije koristio ovaj program?
ima li mozda neko da je radio nesto ovako slicno?

Instaliraj na tom starom hardu najnoviju verziju Acronisa i ako je citav imidz vratices ga bez problema. Imidz mora da bude na drugom hdd-u, istom hdd-u na drugoj particiji, na flashu ili narezan na DVD-u.

instalirao sam ja acronis na starom hardu, isti kao i na hardu sto je crkao. u gornjem postu sam napisao sta mi izbaci kad idem na recover. pa sam pitao je li to normalno tako da izbaci tu poruku jer pise da neke aplikacije nece raditi posle bekapa.
ma uradio bih ja backup pa sta god bude, lako bi kasnije digao sistem novi, ali mi se u zadnje vreme puno greje procesor, ide nekad i preko 90 stepeni pa se gasi laptop i bojim se ponovo dici sistem da se ne bi gasio tokom intalacije pa da ga onda ne uspem dici nikako.
i backup file mi je na drugoj particiji, to znam da mora biti na drugom drajvu.

Poslednja izmena:
Najpre ti produvaj taj laptop sa kompresorom pa se posle pozabavi sa backup .

ma otvaro sam ja njega i cistio, ne vidi se da ima prasine nigde al opet se greje a nemem servis kod mene u gradu pa da vide sta mu je.

Onda je vreme za zamenu paste na coolerima ako vec nema prasine na njima .

hvala Aco! i ja mislim da nije nesto u redu pa se necu da rizikujem. kad sredim ovo sa procesorom pa cu dici novi sistem.

hvala Aco! i ja mislim da nije nesto u redu pa se necu da rizikujem. kad sredim ovo sa procesorom pa cu dici novi sistem.

imas verify opciju u Acronisu koja ce da proveri backup file da li je ispravan...

Nazad
Vrh Dno