Šta je novo?

Acronis pitanje 2.

dejan2006

Slavan
Učlanjen(a)
06.08.2007
Poena
319
Acronis True Image pitanje 2.

Zamislite sledecu situaciju . Imam 2 PC . Na 1. PC sam napravio BackUp C: particije i zelim da takav sacuvan sistem , sa svim softverima prenesem na 2. PC !
Zanima me da li je to moguce uraditi . Ako je moguce kako ?
Oba PC se hardverski razlikuju . Na oba bih koristio XP kao OS .
Moja razmisljanja idu u pravcu da na 2. PC podignem OS , snimim drajvere , napravim particije , instaliram Acronis , da brebacim Back UP
i da tako pokusam .
Sta vi mislite da li ce to tako ici ?

Neće moći, hardver ti je različit, tako da image neće da paše.
Jedino ako je u pitanju praktično isti hardver, tj. različiti proizvođači, ali u suštini iste komponente - kloniranje će biti uspešno, s obzirom da se device-ovi pokreću istim drajverima.

instaliras sistem XP, instaliras programe, uradis Sysprep (malo izguglaj - imas puno tutoriala na netu) i on ti svede XP na sistem bez drajvera - tj. out of the box., ali sa svim programima itd.

onda od toga napravis clone.

instaliras sistem XP, instaliras programe, uradis Sysprep (malo izguglaj - imas puno tutoriala na netu) i on ti svede XP na sistem bez drajvera - tj. out of the box., ali sa svim programima itd.

onda od toga napravis clone.

WauuuW ovj mi savet izgleda tako dobroooo ! Ali ja sam jos uvek laik za :type: sa zeljom da nesto naucim . Ova tema , migracije particija i OS mi je delovala tako lako na pocetku , ali sada vec...... :wall: malo boli glava 🙂
u svakom slucaju necu odustati dok ne uspem ili.....
Hvala . Probacu tvoj savet pa ako bude nedoumica pisem

u medjuvremenu sam instalirao i Acronis Migrate Easy 7.0 pa cu i to resenje istestirati

Poslednja izmena:
A mozes da uradis i sledecu stvar, uradis ghost od pc1 na pc2 i pre bootovanja udjes u safe mode i obrises sve drajvere, bootujes ghost bez drajvera i instaliras drajvere za nov hardver.

a da stvarno kliknes na onaj link koji sam ja ostavio i procitas par redova o universal restore?

a da stvarno kliknes na onaj link koji sam ja ostavio i procitas par redova o universal restore?

i stvarno sam bio na tom sajtu , linku . tamo sam i nasao acronis migrate easy . ja imam true image home a migrate je kompitabilan sa njim . ako bih hteo da koristim univerzal restore trebao bih da imam True Image Echo™ Enterprise Server . mislim , mogu i njega da pokusam da instaliram preko Home .

Hvala i tebi , zaista si mi dosta pomogao ali sam dosao u nedoumicu oko Home i Echo . Kakva ti iskustva imas sa njima ? Da li da brisem Home i da pokusavam sa Echo

nazalost ja sam radio (a i dalje radim) sa trueimage serverom
i mogu da ti kazem da prebacuje operativni sistem sa jedne platforme na drugu bez problema. cak i ako moras da mu podmetnes drajvere prilikom restorea uglavnom ne pravi probleme

Dobro da sam našao ovu temu, imam sličan ali teoretski jednostavniji problem. Želim da prebacim sistemsku particiju sa jednog na drugi hard disk na istom kompjuteru.

Naime na većem i glavnom hard disku je OS (Win XP + SP2) na kojem se nakupilo svega i svačega i hoću da ga reinstaliram pa sam na manjem pomoćnom hard disku polako tokom nekog perioda kad uhvatim vremena instalirao XP + SP3 i programe, podešavao i konfigurisao a onda i par dana samo taj OS koristio da vidim da sve radi. Sad hoću da taj XP SP3 sa tog manjeg pomoćnog hard diska prebacim na primarnu particiju većeg diska. Prvo sam otišao na veći disk i sa Acronisom napravio image primarne particije manjeg diska na kojem je taj novi Windows, onda sam otišao na manji disk i sa Acronisom uradio restore te particije na glavni hard disk, tako da nikad nisam bio na hard disku čiji se bekap radio niti na koji se radio restore. Ali kad sam sve uradio neće da mi se bootuje windows na većem hard disku na koji sam uradio restore.

E sad, kod izbora za restore mi nudi ili particiju ili "MBR and Track 0", išao sam na particiju i to nije radilo, prođe restore ali takav sistem kasnije neće da se boota. Onda sam negdje pročitao da mora da se uradi i restore ovog "MBR and Track 0" i to tako da se odabere prvo particija pa kasnije na nekom narednom koraku kad pita da li želim da radim restore još nečega onda kažem da želim i odaberem taj "MBR and Track 0". Ali onda me pita "Select a hard drive whose track 0 along with Master Boot Record (MBR) you want to recover" i ponudi mi da biram od ta dva hard diska koja imam. Šta da biram? Mislim da sam probao i sa jednim i sa drugim ali da nije radilo. I šta on mene zapravo ovde pita? Zar on nije pravio taj dio tada kad je radio bekap te sistemske particije i zar ne treba da baš od njega uradi restore?

Acronis alate koristim već duži vremenski period bez ikakvih problema
Samo u jednom slučaju, pre dve godine, je zakazao, tj nije hteo da boot-uje vraćeni image, na tom kompu iz nekog razloga ne rade ni novije verzije Acronisa
PQ Drive Image je savršeno odradio posao, tako da sada, ponekad koristim i Drive Image paralelno sa Acronisom

Acronis alate koristim već duži vremenski period
Možeš li mi onda reći koja je procedura kod prebacivanja sistemske particije sa jednog na drugi hard disk, a u odnosu na ovo što sam opisao da sam ja uradio? Možda sam negdje progriješio u proceduri. Znači šta da radim sa ovim "MBR and Track 0"? Kad radim restore prikaže mi particiju koju sam bekapovao (koja se nalazi u bekap fajlu) i ovo "MBR and Track 0" pri čemu mogu selektovati samo jedno do toga, ako selektujem "MBR and Track 0" pita me "Select a hard drive whose track 0 along with Master Boot Record (MBR) you want to recover" i ponudi mi da biram od ta dva hard diska koja imam. Šta bih ovde inače trebao da biram?

Nazad
Vrh Dno