Šta je novo?

Acrobat - Problem sa komandom Find

• Začetnik teme Začetnik teme ivo.r
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ivo.r

Čuven
Učlanjen(a)
30.08.2000
Poena
649
Da li je neko od vas imao problem da u .pdf fajlu otvorenom u Adobe Acrobatu (ne Reader) ne radi komanda Find.
Naime kada pokrenem ovu komandu i zadam reč koju treba da nađe u dokumentu, on protrči kroz dokument i samo me obavesti da te reči nema, iako je u dokumentu ima i to na više mesta.

Ima li predloga šta da radim, bio bih zahvalan.

Zanimljivo.
Kod mene je sve ok (winXP). Acrobat je verzija 5.0.5 26.10.2001. Koji je jezik dokumenta u pitanju (ja sam proverio samo engleski).
Dal` reinstalacija resava problem?

A da li je taj dokument koji pravi probleme konvertovan u pdf kao fajl (npr. Word dokument "ubacen" u Acrobat) ili je u pitanju skenirana stranica teksta? U ovom drugom slucaju, koliko znam, nije moguce prepoznavanje slova, sve je pretvoreno u "sliku".

Zorro je napisao(la):
A da li je taj dokument koji pravi probleme konvertovan u pdf kao fajl (npr. Word dokument "ubacen" u Acrobat) ili je u pitanju skenirana stranica teksta? U ovom drugom slucaju, koliko znam, nije moguce prepoznavanje slova, sve je pretvoreno u "sliku".

Ovo već ne bih znao da ti kažem. Reč je o uputsrvu u PDF formatu koje sam skinuo sa neta.

da li je ili nije prebacheno u sliku, mislim da bi mogao da vidish na osnovu toga sto kada su slova prebachena u vektore vishe ih nije moguce selektovati i uraditi copy/paste.

silvereye je napisao(la):
da li je ili nije prebacheno u sliku, mislim da bi mogao da vidish na osnovu toga sto kada su slova prebachena u vektore vishe ih nije moguce selektovati i uraditi copy/paste.

Edit > Select je disejblovan (zasivljen), ali ako se dobro sećam to se može uraditi zaštitom dokumenta pri eksportu.

Nego kako se zove onaj ruski program za otključavanje PDF-ova i gde ga mogu skinuti?

Nazad
Vrh Dno