Šta je novo?

Acoustic Research Super Performance

Pazi, ovako. Ne znam da li ce ti nesto znaciti, ali AR Status 50, kome je regularna cena oko 500evra (po toj ceni moze i kod nas da se nadje) u Americi se mogu kupiti za 200 dolara, a Status 40, koji su kod nas (i u Evropi!) 350 evra, za 120 dolara. Inace S50 sam video i iznutra (drugar ih ima) i mogu da ti kazem da su ocajno uradjeni. Zice su od po 0.75mm2, pa ti vidi. Moje misljenje ti ja da za te pare das nekome da ti napravi zvucnike. Recimo u tom rangu (ali samo cenovnom, zvuche da ne verujes) je Visaton Experience V20. Jedino, ako imas mesta za njih(300 x 1300 x 360mm).

poz.

Delija je napisao(la):
Pazi, ovako. Ne znam da li ce ti nesto znaciti, ali AR Status 50, kome je regularna cena oko 500evra (po toj ceni moze i kod nas da se nadje) u Americi se mogu kupiti za 200 dolara, a Status 40, koji su kod nas (i u Evropi!) 350 evra, za 120 dolara. Inace S50 sam video i iznutra (drugar ih ima) i mogu da ti kazem da su ocajno uradjeni. Zice su od po 0.75mm2, pa ti vidi. Moje misljenje ti ja da za te pare das nekome da ti napravi zvucnike. Recimo u tom rangu (ali samo cenovnom, zvuche da ne verujes) je Visaton Experience V20. Jedino, ako imas mesta za njih(300 x 1300 x 360mm).

poz.

Nadam se da nece zvucati kao glupo pitanje: taj model za 500E....da li je sa ili bez DA dekodera?

Calimero je napisao(la):
Da li neko zna nesto vise o ovim zvucnicima tj. da li ih je negde cuo ili mozda nacuo nesto o njima? [/url]

Pitaću ortaka, reče da ih je već imao na servisu :(

za tex707:

to su pasivni floorstanderi, znaci stereo, 2 komada, bez ikakvih aktivnih delova.

poz.

Delija je napisao(la):
za tex707:

to su pasivni floorstanderi, znaci stereo, 2 komada, bez ikakvih aktivnih delova.

poz.

Hvala za info.

Pasivni za 500E...pa to mora da su neki bolji Hi-Fi zvucnici...ja sam kupio Surround Sound komplet (5 pasivnih + aktivni subwoofer) za 400E...jes' da nisu nista narocito, ali rade sasvim lepo kada posaljem AC3 zvuk sa compa....

Delija je napisao(la):
Trebalo bi da jesu, ali nisu bas :(

evo i linka http://www.4audio.co.yu/ar/zvucnici/s50.htm

p.s. Jedino ne znam gde nadjose onih 92dB i 170W !!!

90-91 dB je realno, ali je zato sve ostalo smesno.
Niko nije rekao da ti zvucnici mogu da podnesu 170 W. Lepo su napisali da se preporucuje sa pojacalima do 170 W. To znaci da se prikaci na takvo pojacalo, ali i ne da se sme da se odvrne do kraja. :D
Recimo da je realno 80 W RMS.
Frekventni opseg je najshaljiviji. Ni ne moze da se komentarise.
Opet se dolazi do toga da su bilo kakvi tehnicki podaci beskorisni, i prilikom izbora treba uloziti napor i isprobati licno sve potecijale konkurente.

notax je napisao(la):
.
Frekventni opseg je najshaljiviji.

Daj Notax ne javljaj se vise sa tim komentarom te to je nemoguce teoretski i onda glupi plasticni logitech odsvira to nemoguce :D:D:D.

Misko je napisao(la):
Daj Notax ne javljaj se vise sa tim komentarom te to je nemoguce teoretski i onda glupi plasticni logitech odsvira to nemoguce :D:D:D.

Glupi plasticni Logitech koji Misko pominje je Z-680, a jako je velika razlika izmedju "odsvira" i "odmrmoljise" ili "odbrunda".
117 dB proizvodi sub na max. snazi od 35-180 Hz, to je chinjenica, ali to nije zvuk, nego neko neodredjeno mrmoljanje, koje uzgred budi recheno je postignuto konstrukcijom kutije tunela i pojacala, pa taj zvuk vecim delom proizvodi kutija i tunel, a ne bas jednica, te su izoblichenja fantasticno velika, a kretanje membrane nekontrolisano.

Moze li neko da napise jos nesto o ovim zvucnicima (AR SuperPerformance) za koje sam ja pitao tj. i pokrenuo thread? Od toliko postova, nisam o njima skoro nista saznao a informacije o AcousticResearch S50 i Logitech Z-680 me bas i nisu interesovale.

Vrh Dno