Šta je novo?

ACHTUNG! Sabotage?!

H.U.D.

Čuven
Učlanjen(a)
15.09.2003
Poena
620
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. ADSL
Ne znam jeste li primetili, ali od sinocc pucaju link-ovi na sve strane..
cable, ADSL, nebitno koji ISP..
SBB od juche popodne, mada je mozzda to lokalizovano, a ADSL od ponocci pa nekoliko puta u toku nocci svuda..

info od jutros ( pouzdan, neccemo navoditi iz kog ISP-a) je da je Telekomov link koji ide preko Gazele presechen..
pored toga, link-ovi su u NS na nekoliko mesta pucali, kao i veze prema Chachku i Subotici..
s druge strane, uplink im izgleda radi..
da razvijamo teoriju zavere ili neko ima bolju ideju shta se deshava? :-devil-:

pozdrav

Ne znam jeste li primetili, ali od sinocc pucaju link-ovi na sve strane..
cable, ADSL, nebitno koji ISP..
SBB od juche popodne, mada je mozzda to lokalizovano, a ADSL od ponocci pa nekoliko puta u toku nocci svuda..

info od jutros ( pouzdan, neccemo navoditi iz kog ISP-a) je da je Telekomov link koji ide preko Gazele presechen..
pored toga, link-ovi su u NS na nekoliko mesta pucali, kao i veze prema Chachku i Subotici..
s druge strane, uplink im izgleda radi..
da razvijamo teoriju zavere ili neko ima bolju ideju shta se deshava? :-devil-:

pozdrav

Verovatno EPS opet kopa negde blizu glavnih kablova :-devil-:

ili prolecni radovi, pa je neko orao njivu :D

Meni je danas vise puta (telekom adsl) pucala veza.Koliko sam sati bio bez neta,nisam siguran zato sto mi je struja nestala (samo na par minuta),nekih 4 sata ranije nego sto sam se ja probudio.To je prvi put da mi toliko cesto puca veza u jednom danu od kad sam uveo adsl,a uveo sam ga 8. februara.Od tada pa do danas desilo mi se samo u 2-3 dana,po jednom,dvaput da pukne veza.

Kod mene trenutno paket 768/192 radi kao 256/150 Telekom ADSL da li jos neko ima tih problema?

potvrdjujem sve gore navedeno.stane download na 95% a ja bi ujedao.

update;sezam kaze....

Na osnovu informacija iz Telekoma, zbog kvara na optičkom
sistemu prenosa u Beogradu i Mladenovcu pristup Internet mreži
je onemogućen ili izuzetno otežan ADSL korisnicima na većem delu područja Srbije,
kao i ADSL i dial-up korisnicima sa područja mrežne grupe 021.
Kolege iz Telekoma sa kojima smo u stalnom kontaktu rade
na otklanjanju problema.
Molimo korisnike da uvaže naše izvinjenje zbog nastale
situacije.

Poslednja izmena:
Ja dobio telekom ADSL 30.3. i od pocetka do sad je torent katastrofa,download od 0 do 5 KB\s,imam 256kb\s,sinoc je bilo malo bolje 8kb max.Ali to je stvarno smejurija...

Ja cu vam staviti malo soli na ranu :d :d :d :d

U pitanju je Sezam 256/64 u Novom Sadu, centrala Santic (Liman 3). Protok i dl (torrenti) konstantan i na max. :D :D :D :D

Prilozi

• Image1.jpg
    Image1.jpg
    38.6 KB · Pregleda: 165
Proteklih par dana je adsl kod nas radio uzasno. Na momente je signal totalno nestajao, a pingovi su otisli u nebo:d Tek danas oko 13h situacija sa brzinom neta se popravila, ali su pingovi i dalje jako visoki.

Ajd i ja malo da dodam soli na ranu... kao sto se vidi sve radi ko podmazano.

Prilozi

• uTorrent na 512kbps.gif
    uTorrent na 512kbps.gif
    14.9 KB · Pregleda: 151
Bilo je danas na TV-u, ponovo neka velika kradja kablova tako da je telefonski saobracaj sav nikakav. Puno ljudi na Novom Beogradu uopste nema vezu i internet trenutno. Danas je cak kontrola letenja na aerodromu ostala bez telefonskih veza i interneta. Neki ****** su, na Novom Beogradu, valjda, obili jedan od sahtova Telekoma i maznuli nemam pojma koliko kablova, a potrefili bas neke vaznije kablove.

Ovo je neverovatno jutros sa paketom 768/192 kod Telekoma download sa rapidshare sajta sa premium racunom radi dobro ali zato je upload katastrofa.

Ja dobio telekom ADSL 30.3. i od pocetka do sad je torent katastrofa,download od 0 do 5 KB\s,imam 256kb\s,sinoc je bilo malo bolje 8kb max.Ali to je stvarno smejurija...

instaliraj cfosspeed ako vec nisi pa javi da li ima nekih promena.

Sta se zapravo desava sa tim kradjama?

Ko to krade i zbog cega?

Bilo je puno govorkanja o tim kradjama a ja nikako da upratim ...

Inace NS 4.4. oko 1:30 ujutru pa do popodne istog dana, apsolutno nije bilo moguce ostvariti traffic ADSL->DSLAM iako kaze da je konekcija uspostavljena ...

^ali je negde radio net bez problem u ns u to vreme

Sta se zapravo desava sa tim kradjama?

Ko to krade i zbog cega?

Bilo je puno govorkanja o tim kradjama a ja nikako da upratim ...

Inace NS 4.4. oko 1:30 ujutru pa do popodne istog dana, apsolutno nije bilo moguce ostvariti traffic ADSL->DSLAM iako kaze da je konekcija uspostavljena ...

Kradu te kablove zbog bakra koji kasnije, negde i nekako, dobro prodaju. Pita voditeljka sa TV-a nekog lika iz Telekoma zasto bolje ne obezbede sahtove, na primer sa cuvarima, a on kaze kako da ih fizicki obezbedimo kad ih u Beogradu ima vise od 13000?

Tja... Ja stanujem par stotina metara od Gazele i nisam primetio nikakav problem sa ADSL-om. :) Da, znam za sabotažu na optičkim kablovima, zato se i čudim kako meni sve radi.

Bilo je danas na TV-u, ponovo neka velika kradja kablova tako da je telefonski saobracaj sav nikakav. Puno ljudi na Novom Beogradu uopste nema vezu i internet trenutno. Danas je cak kontrola letenja na aerodromu ostala bez telefonskih veza i interneta. Neki ****** su, na Novom Beogradu, valjda, obili jedan od sahtova Telekoma i maznuli nemam pojma koliko kablova, a potrefili bas neke vaznije kablove.

A lepo sam ja predlozio da kablove miniraju i niko nece vise da ih krade a oni mene kod psihijatra :d

A lepo sam ja predlozio da kablove miniraju i niko nece vise da ih krade a oni mene kod psihijatra :d
Pa nisu ni ukrali optičke kablove nego ih zapalili. Izgleda da te je neko poslušao. :d

sta je to? meni sve sljaka sada kada sam otvorio sve portove, a sa mapiranjem nisam imao srece,...
pa ja sam morao to da instaliram ne bi li povecao dl. kad neko povuce od mene max brzinom(8kb :D ) onda mi se zagusi dl. Ovaj program povecava prioritet paketima koji idu kao neke potvrde tako da dl moze da se nastavi itd. Sve u svemu jako sam zadovoljan kako radi.

instalirao i obrisao,... mrzelo me da se bakcem sa podesavanjima. meni je odma stao dl. da li si ti nesto posebno podesavao i koliko je to komplikovano?
pozz

Ja sam juce krenuo da nesto napisem na ovu temu, al' reko', ajde necu da otvaram novu temu. Ovo je ucestala pojava. Danas u politici pise, da policija i uhvati pocinioce, ali posto najcesce nemaju licna dokumenta, nisu nigde prijavljeni za mesto stalnog boravka (citaj: marginalci, ne postoje), ne moze se mnogo uraditi. Kazne su jako blage, kazu. To sto ljudi kojima nestane telefon , ne daj boze, ne mogu da pozovu hitnu pomoc - nije bitno...
Eh, u Kini ovo resavaju jednom svetovnom manifestacijom na njihovim stadionima (a nije prvomajski slet), zbog koje nikome ne pada na pamet da ukrade pirinac, a ne da unistava imovinu od vitalnog kolektivnog znacaja.

Sumnjam da je neizvodljivo da se na kriticnim mestima (pustim, gde nema ko da prijavi policiji ) postave nekakvi prosti alarmni sistemi, koji bi javljali centrali gde se desava obijanje i gde bi policija brzo mogla da intervenise. Kakvih 13000 sahtova, pa ne moraju da postavljaju te zastite u prometnim ulicama sa puno ljudi...

Pa mogu da stave kakav god hoce alarm ili bravu, ali to nece nikog zaustaviti. Kad nekom budu krknuli 10 godina robije ili zaplenili komletnu imovinu liku koji otkupi taj bakar, stace i te kradje.

Vrh Dno