Šta je novo?

acer x233h

Učlanjen(a)
17.11.2007
Poena
320
Pazario sam danas ovo cudo pa bi me interesovalo par stvari..
Naime kada pustim divx film, slika ponekad zatreperi ako je na filmu crna pozadina. Da li je to do graficke, monitora, uzemljenja, snimka filma ili neceg petog?
Druga stvar..kako ste se navikli na ovoliko chudo na stolu?! Pa ovo treba sa 10m da se gleda :)
I trece, postoji li nacin da se igre igraju u 4:3 odnosu sa crnim prugama sa strane? To bi mi znatno olaksalo zivot :)

Ok nasao resenje za 4:3 odnos str..u meniju monitora ima opcija full ili aspect za nestandardne rezolucije..kad se odabere aspect onda slika ima black bar-ove sa str :))))) Eto..sad znaci ne moram da menjam moj 8800gt :))) sve ce da sljaka na 1280x960 kao i na staroj 19tici..jeiiij!:D

Hvala ti za ovo, bas sam malopre pitao koji 22" monitori mogu da se naprave u 4:3, da mi se ne sjebu neke stare igre koje su 4:3...i bas snimam neke Acer-e..ovaj tvoj je 23", ali kapiram da i ovi drugi mogu to.

Poslednja izmena:
Nema na cemu. Koliko sam ja provalio samo bi trebalo da trazim monitor koji ima 1:1 pixel mapping. E sad problem je taj sto prodavci verovatno nece znati da ti kazu nista o tome, pa bi najbolje bilo da se informises na sajtu proizvodjaca u specifikacijama monitora za koje si zainteresovan.
Ova 23, inace kosta koliko i 22jke..13500din, tako da ako si filmofil, ja ti je najtoplije preporucujem. Mada ces, kao i ja, morati da se priviknes na ovoliki monitor na stolu, jer je stvarno ogroman :))

Monitor je juce ceo dan radio besprekorno, ali od jutros imam jednu vertikalnu zutu liniju duz celog ekrana..? Da ga vracam ili moze da se sredi nesto? aaaaaa..koliko sam se sad smorio!!!

surfovanje?

Pitanje za vlasnike ovog, ali i drugih 22/23" monitora: Kako vam izgledaju web stranice na wide monitorima?

Meni npr. facebook izgleda dosta sitno (fontovi), dok mi forum na benchu izgleda odlicno, razvucen od ivice do ivice ekrana. Postoji li mogucnost da podesim univerzalni zoom za sve stranice ili je jedino resenje uvecanje fontova u firefox-u?

Meni Ffox radi besprekorno i nema nikakvih problema ni sa Facebook-om ali recimo sa Operom ima problema u Facebook-u i nisam uspeo nikako da to rešim tako da mi je Ffox i dalje default browser a Opera za download fajlova.Podešavanje univerzalnog zuma meni nije ništa pomoglo kod Opere a inače ja i na Ffox-u volim da uvećam stranu i da bez naprezanja očiju čitam textove.Na Benču za tim nemam potrebe pošto su slova bela na tamno plavoj podlozi u ovoj temi koju sam odabrao.BTW:Žao mi je što ti se zadesio faličan monitor ali sada ih sve više ima nažalost !

Danas sam kupio ovaj acer x233h i imam jedan problem... Elem, neke igre u fullHD 1920x1080 nece da rade... Recimo probao sam NFS Shift i stalker call of pripyat i kad sam stavio ovu rezoluciju ekran je potpuno crn... kao da je ugasen, ali lampica radi normalno... Igra se ucitava takodje normalno (ide zvuk), ali slike nema. U tom slucaju nista ne pomaze sem restarta racunara. Ali recimo PES2010 u ovoj rezoluciji radi... Graficka mi je xfx radeon 4830, a sistem win7 32...
Pomoc please!!!

Poslednja izmena:
Nisam imao ovih problema. NFS sam pustao na 1080p i radio je. Verovatno je do tvoje grafike. Elem, od skora sam primetio da mi slika bas dosta treperi na tamnijim pozadinama. Da li je jos neko imao ovakvih tripova? Da li da nosim monitor na reklamaciju?

reklamiraj to treperenje meni sve radi na 1080 p

Nisam imao ovih problema. NFS sam pustao na 1080p i radio je. Verovatno je do tvoje grafike. Elem, od skora sam primetio da mi slika bas dosta treperi na tamnijim pozadinama. Da li je jos neko imao ovakvih tripova? Da li da nosim monitor na reklamaciju?

To treperenje se javljalo i kod mene na V233Hb, nekad više nekad manje. Ispostavilo se da nije bilo do monitora, već do tv karte, tj. do kablovske televizije. Problem je rešen tako što je na mesto običnog splitera za kablovsku stavljen galvanski separator.

Imam problem sa ovim monitorom.
Poceo je da zuji sve jace i jace u svim eColor podesavanjima (User, Text, Standard, Movie) osim 'Graphics' (sljasti 100 za brightness i contrast).
Tacnije, na svaki brightness osim 100, monitor zuji.
Da li je ovo dovoljno za reklamaciju, monitor sam uzeo pre skoro 2god, jos je u garanciji?

POZ

To treperenje bi mogao da bude ukljucen dinamicki kontrast.

@DjoX
Naravno..

Vrh Dno