Šta je novo?

ACER V223HQV problem

premijer

Cenjen
Učlanjen(a)
14.01.2014
Poena
169
Na ovaj monitor su mi vezana dva racunara preko KMV switcha sve radi ok osim sto se sa OBA racunara desava isti problem da kada naidje crna povrsina slika kao da talasa nije stabilna. Probao sam da kacim i bez switcha isti je problem. Kad recimo pokrecem igricu tada je izrazenije to talasanje na monitoru i ako nije crna odnosno tamna scena naisla. Jako cudno ne znam sta bi mogao biti uzrok. Pretpostavljam da je u monitoru problem.
Podesen je na ovu rezoluciju sa oba kompa 1920 x 1080 a to je ujedno i njegova maksimalna rezolucija iz specifikacija i na njoj mi ne da refresh rate da povecam sa 60Hz. Mozda je bas u tome problem.

Ja sam nednom imao takav monitor nikad vise! Vec kad sam ga dobio zujio je a u shopu su reklni on je takav mora da zuje pa za gordinu dana je crko pa sam zamenio za lg. Lg is samsung su best buy

Da je vredio ne bi bio pre skoro dve godine oko 120eura mislim... Verovatno je u njemu problem jednostavno ne moze da izadje na kraj sa full hd rezolucijom 1920 x 1080 pa ima taj problem gore. Mozda da probam danas neku nizu rezoluciju? al opet nije to to full hd ili nista

Teško ćeš 1920x1080 proterati kroz jadni i tanjucki VGA kabl koji sa dobija uz monitor. Još ako u priču ubaciš i taj KVM eto zla.
Za analogni signal je veoma bitan kvalitet kabla.

vidis nije mi palo na pamet to oko kabla...mada kakav izbor imam ovaj monitor ima samo prikljucak za jedan VGA i to je to :( znaci ta rezolucija bez hdmi tesko?

Teško ćeš 1920x1080 proterati kroz jadni i tanjucki VGA kabl koji sa dobija uz monitor. Još ako u priču ubaciš i taj KVM eto zla.
Za analogni signal je veoma bitan kvalitet kabla.

hm kvalitet kabla evo mogu eliminisati probao sam da smanjujem rezolucije i uvek isti problem. kacio sam i bez switcha opet isto. znaci kad otvorim neku crnu povrsinu slika nije postojano crna vec bledi ne puno ali se to jasno vidi ...i kad igricu pokrenem vidi se i tada bas izrazeno. to sitno talasanje po monitoru da ga tako nazovem. nije strasno ali je veoma iritirajuce i pitam se zbog cega. ne znam je li moguca neka interferencija jer imam masu kablova na jednom mestu ? cuje se blago zujanje na zvucnicima...

Nazad
Vrh Dno