Šta je novo?

ACER PROJEKTOR C20 - džepni projektor

Air-max

Cenjen
Učlanjen(a)
08.12.2010
Poena
199
Pozdrav svima,

Zanima me koliko su dobri dzepni projektori koji se prodaju kod nas, kao npr. ovaj Acer:
http://www.gigatronshop.com/projektori/acer_projektor_c20-10919

Pise da je osvetljenost 20 ANSI, znam da je to jako mali broj spram "obicnih" projektora, pa me zanima da li je neko imao iskustvo sa ovakvim ili slicnim uredjajima, i sta mogu da ocekujem u realnom radu? Projektor bih koristio najvise za gledanje filmova i serija, a moze da prodje i po neka igrica.

Nisam imao direktnog dodira sa pomenutim modelom, ali sam pregledao skoro svaki review na youtube-u. Za tu veličinu i cenu od oko 27.000 je super spravica, ali mi se čini da neće zadovoljiti tvoje potrebe.

Pogledaj Acer K11. Ima primetno kvalitetniju sliku i bolje osvetljenje. Doduše, nema bateriju, ali je takođe veoma mali.

Poslednja izmena:
Nisam imao direktnog dodira sa pomenutim modelom, ali sam pregledao skoro svaki review na youtube-u. Za tu veličinu i cenu od oko 27.000 je super spravica, ali mi se čini da neće zadovoljiti tvoje potrebe.

Pogledaj Acer K11. Ima primetno kvalitetniju sliku i bolje osvetljenje. Doduše, nema bateriju, ali je takođe veoma mali.

Ne znam koliko su uopste dobri recimo DLP projektori koje prodaju po ceni od oko 37-40.000? Tj. koliko su dobri za gledanje filmova u kucnoj varijanti? Super zvuci na papiru, po ceni televizora od 32" dobije se "ekran" od 2-3m dijagonale, sto je pravo bioskopsko iskustvo. Ako neko ovde ima projektor, znacilo bi mi da prenese svoje iskustvo.

Sve je to privlaco pogotovo cenom i svi mi bi voleli bioskop u stanu -kuci. Pre nego sto date pare procitajte http://www.power-sure.com/lumens.htm Imao sam priliku da radim, posedujem i koristim 3-4 profesionalana Sanyo, EIKI LCD, DLP Projektora kao i priliku da se "poigram" sa jednim Samsung LED projektorom. LED sem trajnosti lampe jos uvek nemoze da se meri sa dobrim LCD, DLP projektorom. To je tehnologija u razvoju i trebace joj vremena da sazri (isto kao i LED sijalice za kucu) Sto se tice projektora kao zamena za tv ili bioskop u kuc-stanu. Ja sam posle par godina zanosenja tom idejom odustao. A ovo su razlozi. Da bi slika iole bila normalna i mogla se razvuci na veliku diagonalu projektor mora imati >1000 ANSI, tu je prva kvaka jer nijedan proizvodjac ne daje bas tacnu specifikaciju vec malo lazu naprimer napisu 1200 ANSI a u stvarnosti je 1075 (mereno) ustvari koriste marketinski trik ljudsko oko ne primecuje razliku ispod 15% , razlika mora biti oko 30% da bi je zaiste primetili, primer projektora primer 900 ~1200ANSI razlika se primeti kod 1000~1100 tesko jednostavno takve su nam oci. Drugo nazivno osvetljenje od naprimer 1200 ANSI dobijate sa novom lampom sa svakim satom rada to opada tako da pre kraj svog "zivotnog" veka lampa moze imati pola te vrednosti. E da Lampa - Deklarisana trajnost 3000~5000 sata mozete postici samo u idealnim uslovima, hladenje, vlaga, itd itd. Inase racunajte da ce otici mnogo ranije. Na primer na Sanyo LCD projektoru sa lampom deklarisanom na 5000 radnih stati otisla je na nekih 1500 (okvirno) nova je kostala oko 650€ (projektor od 7000ANSI) Na kraju da ne davim vise i rezimiram. Puno faktora utice na kvalitet slike koji treba da vam da projektor (LCD, DLP ili LED) ali se mogu svesti na 5 i to 1- ambientalno okruzenje (prostor u kome cete gledati sliku), 2- Koliko ce vas uzivati u njoj (velicina publike)- ugao gledanja, udaljenost od ekrana, 3- Koliku sliku zelite, velicina "ekrana", 4-"ekran" (dali cete sliku gledati na namenskom platnu, zidu ili "ekranu" iz domace radinosti vidjao sam obojeni lesonit i slikarsko platno) 5-sta zelite da gledat na svom projektoru (HD filmovi, SD filmovi, slike ili prezentacije). Rezime sto vise ANSI lumena slika je bolja jasnija i svetlija. Na kraju izbor je samo vas.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno