Šta je novo?

Acer laptop

vladabgd

Čuven
Učlanjen(a)
19.11.2004
Poena
620
naslov je ovakav jer nisam siguran koliko je za temu bitan konkretan model (inache u pitanju je Aspire 4720Z).

instalirana je vista ultimate sa svim najnovijim drajverima i onim empowering dzidza bidzama. problemi koji me muche uglavnom su vezani za napajanje i sleep mode.
prvo shto mi je zasmetalo je kada zatvroim laptop a pre toga je bio u visti on ode u sleep mode ali se posle iz njega budi tako shto restartuje komp tj umesto u sleep on se ugasi (i to "nepropisno" jer mi tokom podizanja sistema izbaci da se javila neka greshka).
drugo je rad samo na bateriji. znachi nekad nece da se podigne kada je napajanje iskljucheno ili se ugasi posle par sekundi ako izvuchem napajanje dok sam u win-u.
e sad sve ovo ovako chudno ponashanje bi bilo ok i sumnjao bih u ispravnost baterije ili nekog napojnog dela ali onda chisto reko da probam kako ce se ponashati sa vishe ram memorije (inache je prilichno spor ima 2*512MB). stavio sam jedan modul od 2GB a izvadio ona dva od 512 i rachunar radi skroz normalno !! sve radi i sleep i na bateriji ... ???

jel nekom pada na pamet ideja kako je to moguce ? neispravan neki od mem modula ? neispravan mem slot ? problemi u radu pri dual chanell modu ? ne verujem da taj jedan dodatni mem modul predstavlja opterecenje za napajanje pa da zbog toga baterija ne radi..

Uvek ima veze model, ali dobro.

Da li imaš Intel Turbo Memory (ReadyBoost, ReadyDrive)? Kako ti je podešeno?
U svakom slučaju, važno je da ti laptop radi normalno kada si zamenio memoriju, a šta je bilo u pitanju je mlaćenje prazne slame, ovako na forumu, jer niko ne može da bude siguran šta je zapravo bio problem. Najbitnije je da ti sada radi ispravno, sa novom memorijom.

1GB RAMa je ionako malo za Vistu, dok je 2GB + Intel ReadyBoost/ReadyDrive sasvim OK. Lično imam takvu konfiguraciju i Acer laptop i sve radi bez greške (da kucnem u drvo) :)

Nazad
Vrh Dno