Šta je novo?

ACER G245H problem

shaolin_RS

Slavan
Učlanjen(a)
05.01.2006
Poena
350
Uzeo sam ovaj monitor pre neki dan i nisam mu nasao zamerku testirajuci ga monitor test programima, cak sam iznenadjen kvalitetom prikaza, osim sto slika treperi prilikom prikaza odredjene nianse sive na ovom sajtu. Sliku dobijam sa laptopa preko vga kabla koji se dobija uz ovaj monitor. Imam i kablovski net a citao sam da i to moze da pravi probleme. Zanima me da li je mozda problem laptop i da li je resenje kupovina dvi kabla i spajanje na desktop racunar direktno?
Srecna nova godina svima :party:

Posto sam i sam uzeo isti model pre par dana, iz prve ruke mogu da kazem da problem s treperenjem prilikom prikaza sive nisam primetio, doduse ne koristim VGA, mogu da probam kad budem kuci pa da ti javim, u svakom slucaju ne vidim ni razlog da koristis VGA kabl na monitoru sa DVI i HDMI izlazom.
Veci problem s ovim monitorom je glossy ekran i izrazena refleksija, kako se sa tim nosis?

Problem je bio do laptopa jer kada sam spojio direktno na desktop racunar VGA kablom slika vise nije treperila :) Sto se tice refleksije ona je izrazena, definitivno ovaj monitor nije za jako osvetljene prostorije dnevnim svetlom a i nocu treba podesiti osvetljenje u okolini monitora da bi se smanjila refleksija. Podesio sam ga bas fino za svakodnevni rad i cini mi se da je ovako podesen odlican za siroku upotrebu. Igre izgledaju odlicno u game modu ali jednostavno ne odgovara mi ovaj mod jednostavno previse sve sija i oci su me zabolele nakon 15 min tako da ovde moram da pronadjem neko bolje podesavanje. u 1920x1080 slova su jasna i slika je izuzetno ostra za razliku od drugih rezolucija vidi se da je bas radjen za ovu rez.

Ja nisam imao zivaca da se cimam sa navlacenjem zavesa i roletni, gasenjem svetla, nastojanja da ignorisem sopstveni odraz na monitoru cim je malo tamnija scena, odlucio sam da menjam ovo.
Slika jeste (kad je potpuni mrak) jedna od boljih koje sam vidjao na TN panelima, ima neku specificnu dubinsku ostrinu boja, ali zalud sve to kad refleksija ubi a i oci se zamaruju vise nego sa matt displejem, ili ja to tripujem. Uglavnom, glossy ekrane ubuduce izbegavam.

hvala sto si ga meni prepustio magny_cours !
ja nemam bas problem sa odsjajem, zakacio sam ga tako da mi spoljasnja svjetlost ne udara direktno u monitor !
inace monitor je za cistu 10tku, samo ipak je neka 26tica bolja...=) (*** navikao sam...)

Nazad
Vrh Dno