Šta je novo?

Acer Extensa 5635g - slab Windows Experience Index

icatenej

Slavan
Učlanjen(a)
27.08.2007
Poena
304
Interesuje me da li se neko susreo sa ovakvim "problemom". Ima laptop iz naslova, znači Acer Extensa 5635G (Intel Core 2 Duo T6600 2.2Ghz 800MHz FSB, 4 GB RAM, NVidia G105M grafička sa 512 MB VRAM, 500 GB HDD itd.).

Windows 7 Professional mi izbaci sledeće indexe:

Processor - Calculations per second - 3,8
Memory (RAM) - Memory Operations per second - 4,8
Graphics - Desktop performance for Windows Aero - 3,9
Gaming graphics - 3D business and gaming graphics performance - 4,3
Primary hard disk - Disk data transfer rate - 5,7

Drugi Acer laptop koji koristim, Aspire 5920G (Intel Core 2 Duo T7500, 2,2GHz, 800 MHz FSB, 2 GB RAM, NVidia 8600GT grafička sa 512 MB VRAM, 320 GB HDD), daje indekse 5.4 - 5.5...

Danas sam baš testirao i jedan HP (HP 4515s, Athlon M320 Dual Core, 2 GB RAM, ATI Radeon HD4200 gafička, 250 GB hard disk...) koji takođe daje indekse oko 5.5.

Ima li neko ideju zašto su ovako niski indexi za procesor i RAM na ovoj Extensi??? Otvarao sam ga da vidim koja je memorija unutra stavljena i tu su dva DD3 modula od po 2GB... Drajveri deluju da su ok, tačnije nema problematičnih stavki u device manageru...

ako ti sve drugo radi - ne zamaraj se sa ocenama. to ionako sluzi za premeravanje ciji je duzi ... ;)

Ne zanima me dužina u tom smislu :) To su mi mašine koje koristim za razvoj, teram na njima SQL Server sa bazama od po par GB itd... Na Aspire koji imam već duže vreme prolio sam kafu i na teži način naučio da elektronika radi na dim (kada dim izađe onda više ne radi :)), pa sam morao uzeti neki drugi i prema performansama na papiru odlučio se za ovu Extensu... Međutim, primetio sa da se razne obrade sporije izvršavaju na Extensi, tako da sam tek onda i pustio ove indexe i video stvarno loše cifre...

Međutim, evo malopre sam fleshovao BIOS. Stavio sam poslednji bios sa Acer sajta za ovaj model i voila... Indeksi skočili na 5.7 :banana: Ovo mi je prvi put da na nekom računaru fleshujem bios posle X godina, ali ispalo je da vredi...

Ja sam imao na Asusu K50IN ocenu 4,0 sa driverima koje sam dobio uz njega, skinuo sam update istih i sad imam samo zbog grafike 4,8. Intel t5870 nvidia 103m 512 mem i 2 gb rama

eto, bilo do BIOSa :D a ne do duzine :D

Vrh Dno