Šta je novo?

Acer extensa 5620z i bluetooth

Mares

Čuven
Učlanjen(a)
02.02.2003
Poena
620
Pre neki dan kum je pazario (polovan) acer extensa 5620z laptop, tako da sam mu reinstalirao win (xp) medjutim nikako ne mogu da mu namestim da bluetooth radi! (nije radio ni sa starim winom).

Drajver je odgovarajuci, skinut sa acerovog sajta za taj model, ali npr pri instalaciji drajvera na odjredjenom mestu trazi da se bluetooth aktivira. Kada kliknem ono dugme za paljenje bt-a nishta se ne desi)....instalacija moze dalje da se nastavi i zavrshi se normalno, ali kada hocu da startujem bt izbaci error tipa bt device not found. Znachi mogu da klikcem ono dugme na laptopu za paljenje bt-a koliko hocu i nishta se nece desiti. Pored tog dugmeta se nalazi dugme za paljenje wi-fija i to normlano radi.

Zna neko kakav je ovo bt i kako da se aktivira??Ja sam probao da nadjem na guglu reshenje ali nisam uspeo.

Btw, kada se pokrene onaj acer empowering program, tamo u delu gde ima da se podeshavaju mreze tipa wi-fi,lan i josh neke na On i Off, bluetootha uopshte nema na listi, a u user manualu na slici tog empowering programa postoji bt u listi.

ima li iko pojma o chemu moze da se radi?

Pre neki dan kum je pazario (polovan) acer extensa 5620z laptop, tako da sam mu reinstalirao win (xp) medjutim nikako ne mogu da mu namestim da bluetooth radi! (nije radio ni sa starim winom).

Drajver je odgovarajuci, skinut sa acerovog sajta za taj model, ali npr pri instalaciji drajvera na odjredjenom mestu trazi da se bluetooth aktivira. Kada kliknem ono dugme za paljenje bt-a nishta se ne desi)....instalacija moze dalje da se nastavi i zavrshi se normalno, ali kada hocu da startujem bt izbaci error tipa bt device not found. Znachi mogu da klikcem ono dugme na laptopu za paljenje bt-a koliko hocu i nishta se nece desiti. Pored tog dugmeta se nalazi dugme za paljenje wi-fija i to normlano radi.

Zna neko kakav je ovo bt i kako da se aktivira??Ja sam probao da nadjem na guglu reshenje ali nisam uspeo.

Btw, kada se pokrene onaj acer empowering program, tamo u delu gde ima da se podeshavaju mreze tipa wi-fi,lan i josh neke na On i Off, bluetootha uopshte nema na listi, a u user manualu na slici tog empowering programa postoji bt u listi.

imam acer 5530 koji ima dugme za blutooth a bt-a nema. dobijas neki sowtwer i driver ko da ga ima ali realno ga nema. potrazi specifikaciej za taj laptop na netu ili u njegovoj knjizici ako je imas

e svashta .... gledao sam bash malo pre i knjigu i u njoj nekako chudno pishe ... pishe neshto u fazonu kao ima bluetooth i onda u zagradi aj da kazem manufacturer optional ali nigde ne pishe koji modeli kao opciono imaju, znachi ne znam da li on spada u te opcione ili ne ... a i u screen shotovima od onog empowering programa je nacrtana kao opcija za bt da moze da se podeshava na On i Off ... ako su oni stvarno napravili to kao dugme i drajvere a da u stvari bt ne postoji to mi apsolutno nije jasno zbog chega??!! ... to ne moze da bude marketinshka fora.

Posedujem isti model, tj tacnije 5620-4801, i na mom modelu postoji dugme i lampica za bt koji nemam. Koliko sam uspeo da vidim ima nekoliko varijacija modela 5620 pa pretpostavljam da su neki opremljeni bt a neki ne. Zato je verovatno i napisano u knjizici da je opciono. Nadam se da ce me neko ispraviti ako gresim :)

znachi izlgeda da su stvarno tako postavili te dugmice a unutra prazno,lol ... e shta sve danas nece izmisliti

Koriste ista kucista za sve modele, smanjenje troskova.

Nazad
Vrh Dno