Šta je novo?

Acer D255E - problem sa fabrickom specifikacijom

Siroce

Čuven
Učlanjen(a)
14.10.2003
Poena
619
Evo jedne zanimljive situacije. Pre nekoliko meseci ortakinja je uzela Acer Aspire One D255 (10" netbook) u Gigatronu i meni se svideo pa sam resio i sebi da uzmem jedan. Uzeo sam model sa hardom od 500GB (ortakinjin ima 320GB), medjutim primetio sam da na mom ne radi desni zvucnik, a na njenom radi. Danas iskopah da je Acer promenio specifikaciju na netu i da pise da su svi D255 modeli sa "mono" zvucnikom. Kada sam kupovao - na Gigatron sajtu je pisalo stereo zvucnici. Naravno, sad i tamo pise mono. Problem je sto se ja osecam prevarenim i sto ovo nije mono zvucnik, nego se cuje samo levi, znaci kad gledam film - sve sto se desava sa desne strane se ne cuje!

Jel ima neko ideju sta da radim? Stvarno ne mogu da verujem da toliko velika firma moze da dozvoli sebi da odjednom u modelu sa istom oznakom pocne da prodaje samo levi zvucnik u racunaru. Dodje mi da ga otvorim i sam ugradim zvucnik, ali to ne dolazi u obzir zbog gubitka garancije.

Pored ovoga, sad primetih da se i nalepnice sa serijskim brojem polako odlepljuju jer se netbook greje kao lud bas na njihovom mestu :D

Moguće je. Nije to jedini slučaj, gde neki proizvodjači štede na takvim stvarima. Iako se nama, korisnicima čini da je to prosto nemoguće, uzimajući u obzir da je cena zvučnika verovatno 0.3EUR ili slično, neki proizvodjači imaju drugačiju logiku, pa razmišljaju u stilu: 2 miliona prodatih jedinica x 0.3EUR ---> 600.000EUR uštede ... divno.

Na žalost, takve stvari obično ne uzimamo u obzir kad kupujemo stvari, već samo gledamo cenu.

Na kraju dana, problem je na obe strane. Lično se uvek na neki način nerviram kad čitam komentare na forumu ili po nekim sajtovima gde se reklamiraju "neverovatne gaming performanse", "najbolji odnos cena / kvalitet" i slično na nekim e-machine uredjajima, a opet ... svi imaju jedan zvučnik, najgoru moguću izradu, užasne baterije, očajan ekran, tastaturu koja se raspada itd ...

ne znam, šta reći... krivi su i kupac i prodavac. Prvi jer misli da može da kupi mercedes po ceni juga, drugi što se ne trudi da obrazuje kupca već samo gleda da uvali robu.

Ali ovde nije rec o ustedi. Ovde je rec o prevari, na sajtu je pisalo da ima stereo zvucnike i drugi netbook ih je imao. Ajde da stvarno ima 1 mono zvucnik, ali ovaj ima pola mono zvucnika :D Stvarno nervira... Sto je najludje, kad sam ga uzimao, iz paranoje sam hteo da slikam sta sve pise na sajtu, ali pomislih da nece da budu toliki dripci da mi prodaju jedno a posle napisu drugo na sajtu..

Jos smesnije je sto ce uskoro nalepnice sa serijskim brojem da pootpadaju posto su i na njima stedeli :D jedna na kojoj je pisalo koji wifi adapter je unutra je vec otisla :D

Sto se nalepnica tice,cim otvorim i utvrdim da radi masina odmah uzimam fen i skidam ih,jer mi je neprijatno da mi stoji reklama,da mi smeta pri radu i bode oci(intel,grafika,proizvodjac uredjaja,windows au persun s tim)
Sto se tvog problema tice,nije mi jasno kada kupujes nesto,prodavac je duzan da ti dozvoli da na licu mesta isti uredjaj probas...
Moguce resenje:Zvucnik mora da ima prorez ako postoje dva a imas samo sa jedne strane moguce je da je pokvaren,ako je kojim slucajem samo jedan zvucnik,lepo reklamiras i kazes da nisi zadovoljan i zamenis za drugi,kraj price

Isto sam imao slucaj ja sa wd hardom na winwin sajtu.Kad sam kupovao pisalo je da hard radi na 7200 obrtaja a ne radi na toliko jer je green serija.....Priznajem ja sam kriv jer tad nisam dovoljno se edukovao da hard disk ima manje obrtaja jer je green serija.Da ironija bude veca sad pise tacno sve.I ja se osecam glupo jer da sam znao uzeo bi blue seriju.

Doduse nije to tako meni vazno da se zalim njima plus i da cak ocu nemam ni 1 dokaz jer sad pise tacno.Ali u svakom slucaju u pravu je aleksa 100%.Ne treba se nikako oslanjati na to sta pise na sajtu radnje.Pre kupovine otici na sajt proizvodjaca i videti sve sta pise a takodje i treba otici i videti review ljudi sta kazu kako se proizvod pokazao u praksi.

Normalno ako od 10 ljudi kaze njih 9 da ima neku gresku onda ne treba kupovati nesto.A sto se tice prodavaca i to je aleksa u pravu.Znam da je u pravu jer znam ljude koji rade kao prodavci i njima je jedini cilj da uvale nekom nesto.Ja licno to ne bi nikad radio jer mi je cilj da neko izadje zadovoljan iz radnje a ne da mu uvaljujem nesto.......Ali *** ne misli svako na daleke staze.Vecini je cilj samo da proda a ne da mu sutra opet neko dodje.....

Nazad
Vrh Dno