Šta je novo?

ACER Aspire One KAV60 problem

kifla

Cenjen
Učlanjen(a)
27.05.2012
Poena
159
IMG_20150810_162602.jpgIMG_20150810_162717.jpgIMG_20150810_162841.jpgIMG_20150810_163134.jpgIMG_20150810_163747.jpg

Imam problem s navedenim laptopom, donijet je kod mene s originalnim windows 7 starter, desavalo mu se da zablokira ili ne krece s podizanjem sistema vec izbaci poruku s prve fotografije i mogao se ugasiti samo vadjenjem baterije ili duzim pritiskom na start taster. Nekoliko puta vracan na fabricke postavke, problem i dalje ostao, kasnije nije mogao ni to da zavrsi jer zablokira i u toku tog postupka. Kasnije mu uspio iz nekoliko pokusaja instalirati windows xp, i dalje ostao problem blokiranja ili ne dizanja sistema. Zatim iz nekoliko pokusaja uspio instalirati windows 7 ultimate i update BIOS-a, blokiranje ili ne dizanje sistema ostalo, kad uspije podignuti sistem blokira na prvi klik. Ubacivan i drugi ram, stanje isto. Ima li neko ideju sta je problem?

Izvadi bateriju i iscupaj adapter, drzi taster za paljenje 60 sekundi, nakon toga konektuj adapter bez baterije i vidi da li je sve u redu, posle toga mozes ubaciti bateriju. Desava se da se zaglupe laptop-ovi pa ih ovo oporavi. Ako ne pomogne onda je ploca defektna (ako kazes da si menjao ram memoriju).

Pozdrav!

Hvala. Nije pomoglo, i dalje je isto. Pozdrav

Bilo bi pozeljno resetovati bios, a za to verovatno mora da se rasklopi laptop i izvadi baterija na maticnoj ploci, ili odlemi ako je zalemljena. Na nekim netbook-ovima su odmah ipod tastature, imas 4 zabice koje drze tastaturu sa gornje strane, moras da ih potisnes na unutra a tastaturu vuces blago ka sebi kako bi taj deo pustio, najbolje je poci od sredine. Pazi samo da ne povuces tastaturu previse i da pocupas flat kabal.
Moguce je i da je sa donje strane, ako postoje poklopci skini ih pa vidi da li ima bateriju.

Da bi resetovao BIOS moras da otkacis punjac, spoljnu bateriju i bateriju sa ploce na nekoliko minuta, mozes opet da drzis dugme za paljenje par sekundi da iscisti zaostali napon u elektrolitima. Nakon toga sve vratis i probas.

Pozdrav!

Komplikovano je to za mene, ne bih se usudio da odradim... Hvala , pozdrav...

Moguce je da je hard disk los, tj. da se puni losim sektorima i polako crkava, zna ponekad tako da se manifestuje.

Nazad
Vrh Dno