Šta je novo?

Acer aspire one D257-N57Ckk

djordje29

Slavan
Učlanjen(a)
04.09.2009
Poena
360
Upravo sam kupio ovaj mali net. i dobio sam neki brlja OS, Linpus lite for MeeGo, smor živi, pa me zanima da li bi mogao da mu gurnem Win7 32x, mislim da ga ne ugušim s obzirom da pod haubom ima;
Atom N570
2GB DDR3
500 GB HDD

Ja imam nesto slabiji one, sa 2 gig ddr 2, i drzim xp..i tu nije bas sjajan...pazi iam rama za sedmicu al ono..procesor..:/

Ja mislim da moze win 7 bez problema...procesor je dual core ima 2 gb rama, sto ne bi moglo?? Jos neki komentar, pa da vidimo, sad me bas zanima!

Naravno da može Win7 Home, isprobano na slabijem procesoru (N550), bez ikakvog problema radi.

100% može, čim može Home, mada nisam probala. Međutim, ljudi se samo prže na etikete "ultimate", milion posto da sve što ti je potrebno imaš u Home ili Pro varijanti. Meni gura milion tabova u Operi, Skype, Word, nekoliko pdfova otvorenih, Mendeley, da ne pominjem antivirus i anti spyware

Uhu super! Jer ovaj OS što sam dobio nema desktop, ne mogu da mu sistemski zavirim pod haubu, nema kontrolnu tablu, ne znam ima li zaštitni zid uopšte, tako da je sa te strane užas.

Ultimate na netbook?!U potpunosti nepotrebno i besmisleno,sa win7 home moze sve da se uradi i najbitnije prihvata rezanje diskova sa externim rezacem,to u starteru nije podrzano

Ma taj Linpus OS je glupost neopevana. Ok je za ljude koji koriste netbook samo za chat i sl. Ali ne znam šta će njima za te namene dual core, 2gb memorije i tolika HDD :d

Ultimate na netbook?!U potpunosti nepotrebno i besmisleno,sa win7 home moze sve da se uradi i najbitnije prihvata rezanje diskova sa externim rezacem,to u starteru nije podrzano

Ja imam lap toshiba koji je imao legalan win home, ali nije htela da radi java i onda sam instalirala ultimate i radi sve extra , posle sam cula od jos para ljudi da su imali isti problem sa javom na varijanti home i start, eto zato ja sad pribegavam samo ultimate/u! hehe...jeste li vi sigurni da radi java na toj home verziji na vasem netbook/u. Igra li neko bilijar na yahoo, pa da proba hoce li da mu se otvori prozor! ?

Ma ja bi gurno home premium 32 sve preko mi je suvišno. Nego imam ja Vistu premium original jel bi mogo nju da gurnem, da li može da se instalira na još jedan računar i da bude legalno ili je OEM verzija samo za 1 komp?

Nikako vista,ajoj bolje da sam prespavao sva desavanja za taj sistem.
Meni radi java bez problema na win7 home verziji bez problema.Imao sam starter sto je dosla uz netbook,i tu je sve radilo bez problema.

Pa dobro Vista je plač majke isusove:) nego pitam, jel može 7ca na 2 kompa?

Jedno pitanje pride, jel neko klokovo ovakav netbuk ili atom? :D

Sto se klokovanja atoma tice postoje programi koji naknadno to rade tako sto podizu magistralu i moguce je sa 1.5 na dvojezgarnim postici takt od 2GHz,neki idu i do 2.4,a kao na 1.8 je stabilan i temperatura je nepromenjena.

Sto se tice oveklokovanja grafike postoji program GMA booster koji podize takt sa recimo 166mhz na 300 ili 400 u zavisnosti od default napona na kom radi graficki cip tako da potrosnja ostaje ista...
Ako te interesuje mogu da ti posaljem linkove ka programima open source su...
P.S. overklokovan jednojezgarni atom i grafika mogu da pustaju 1080p sadrzaj sa hdd-a bez seckanja

Poslednja izmena:
Sta fali home premium 7-ci?Pa to je isto kao profesional i ultimate.........Jedina razlika izmedju home i profesional je sto home nema XP mode koji koristi 1% ljudi.Jedina razlika izmedju profesional i ultimate je sto ultimate ima bit locker(ne znam dal koristi 0.1% ljudi) i sto mozes da ubacis Srpski jezik(to stavljam samo kad od mene traze musterije inace mrzim Srpski win).Znaci van toga mozda ima jos par gluposti koje niko ne koristi.

Tako da manite prazne price da ne radi ovo i ono na home premium.Radi SVE osim sto kazem vam nema par gluposti koje ne koristi niko.Samo sto nas narod MORA da ima ultimate po svaku cenu...........Na maleni netbook koji si pitao ide 7-ca samo tako.Imas 2 gb ram-a i to je SUPER.Radi i na 1 gb ram-a medjutim licno mislim da je to mucenje.Mada drugarici sam stavio home premium na malisu dell-a i zadovoljna je osim sto kad zakuva ff i par programa onda joj malo ram-a.Znaci ljudi sa 2 gb ram-a stavljajte obavezno na malisu.

Btw stavljao sam ultimate na netbook i sljaka OK ali kazem vam ako ne koristite Sprski besmisleno je............Normalno malisa je ogranicen zbog atom CPU i 1 gb ram-a(pricam o standard modelima sa 1 gb ram-a).Ali normalno malisa je predvidjen za surf i za malo gledanje filmova i citanje knjiga i da igras pilice , karte , zumu i slicno...Ko oce da koristi za nesto ozbiljnije onda neka kupi 15 inca laptop :)

Ako te interesuje mogu da ti posaljem linkove ka programima open source su...
P.S. overklokovan jednojezgarni atom i grafika mogu da pustaju 1080p sadrzaj sa hdd-a bez seckanja

Može pošalji mi baš sam zainteresovan da mu dam malo paprike na 2 Ghz :D
@Bora81
Ma da i ja tako razmišljam, uđeš u servis aplikaciju i isključiš pola stvari koje ne koristiš a krčme ti CPU. ;)

Drustvo, zna li neko kako da ukljucim bluetooth na ovom malisi i pod Linux Linpus OS, meni nikako ne uspeva?

Nazad
Vrh Dno