Šta je novo?

Acer Aspire One 522

kexi

Cenjen
Učlanjen(a)
28.05.2010
Poena
169
sta mislite o ovom netbook-u

Procesor AMD C-Series processor C-60 1.0 GHz
Memorija 1GB DDR3
Hard disk 320GB
Grafička kartica ATI Radeon HD 6250 Graphics with 256MB
Ekran 10.1" HD 1280 x 720 (WXGA) resolution, high-brightness LED
Mreža LAN, WLAN
Web kamera Webcam
Baterija 6 ćelija Li-Ion

cena je 20.749 na to dodajte 2gb rama koji kosta 1.359 i onda imate onaj jedan gb za prodaju.....

mislim da je cena smesna.... ima extra ekran, to me je odusevilo... ali ne znam kakav je acer brend? sta misli te o njima, i naravno o ovom netbook-u?

Što se netbooka tiče ovo je trenutno apsolutni best buy.
Fusion je zbog mogućnosti grafičkog čipa dosta bolji izbor od Atom, pogotovo zbog mogućnosti puštanja FullHD video materijala preko hardverske akceleracije, kao i flash sadržaja.
Hard disk je standardan, samo neki skuplji modeli imaju 500GB. Ovo je takođe i jedan od najjeftinijih, ako ne i najjeftiniji model koji ima 6ćelijsku bateriju.
Ekran mu je glavni "feature" jer su jako retki 10" modeli koji imaju rezoluciju veću od 1024x600.

Jedina stvar koja meni na njemu smeta (i to puno) je glossy ekran i poklopac. Jeste da je to boljka većine modela, ali ima izuzetaka poput Asus 1015B, ali je on skuplji, a ima standardnu 1024x600.
Ako ti ne smeta što je glossy uzimaj bez razmišljanja :)
Promena RAMa i HDDa zahteva skidanje tastature, ali proces nije uopšte komplikovan, ima više tutoriala na youtubeu.

Uff i ja taj glossy ne varim nikako, kao ni sljastecu crnu plastiku...

Što se netbooka tiče ovo je trenutno apsolutni best buy.
Fusion je zbog mogućnosti grafičkog čipa dosta bolji izbor od Atom, pogotovo zbog mogućnosti puštanja FullHD video materijala preko hardverske akceleracije, kao i flash sadržaja.
Hard disk je standardan, samo neki skuplji modeli imaju 500GB. Ovo je takođe i jedan od najjeftinijih, ako ne i najjeftiniji model koji ima 6ćelijsku bateriju.
Ekran mu je glavni "feature" jer su jako retki 10" modeli koji imaju rezoluciju veću od 1024x600.

Jedina stvar koja meni na njemu smeta (i to puno) je glossy ekran i poklopac. Jeste da je to boljka većine modela, ali ima izuzetaka poput Asus 1015B, ali je on skuplji, a ima standardnu 1024x600.
Ako ti ne smeta što je glossy uzimaj bez razmišljanja :)
Promena RAMa i HDDa zahteva skidanje tastature, ali proces nije uopšte komplikovan, ima više tutoriala na youtubeu.

pa zamenili bi mi u servisu, i ne skidaju mi garanciju.... hdd cu externi koristiti ako mi treba...

sta mislite o ovom netbook-u

Procesor AMD C-Series processor C-60 1.0 GHz
Memorija 1GB DDR3
Hard disk 320GB
Grafička kartica ATI Radeon HD 6250 Graphics with 256MB
Ekran 10.1" HD 1280 x 720 (WXGA) resolution, high-brightness LED
Mreža LAN, WLAN
Web kamera Webcam
Baterija 6 ćelija Li-Ion

cena je 20.749 na to dodajte 2gb rama koji kosta 1.359 i onda imate onaj jedan gb za prodaju.....

mislim da je cena smesna.... ima extra ekran, to me je odusevilo... ali ne znam kakav je acer brend? sta misli te o njima, i naravno o ovom netbook-u?

Zvuči kao dobra kupovina. US ili Yu raspored tastera?

Izgleda da je sve što dolazi kod nas od 522-jki sa YU rasporedom, čak i kad je na sajtu navedeno da je US (ja tek nakon kupovine ustanovio, heh). Takođe, može se ubaciti i 4GB rama, jeste da je to overkill, ali eto kao informacija.

Uff i ja taj glossy ne varim nikako, kao ni sljastecu crnu plastiku...
A 522 ima i glossy ekran i glossy crni poklopac i nije dostupan u drugim bojama :d
Poklopac mu nije skroz ravan tj. ima u jednom talasasti dizajn u obliku koncentričnih krugova tako da bi bilo teže i lepljenje neke mat folije.
Nervira kad se funkcionalnost ruši zarad izgleda koji treba da privuče neukog kupca.

A 522 ima i glossy ekran i glossy crni poklopac i nije dostupan u drugim bojama :d
Poklopac mu nije skroz ravan tj. ima u jednom talasasti dizajn u obliku koncentričnih krugova tako da bi bilo teže i lepljenje neke mat folije.
Nervira kad se funkcionalnost ruši zarad izgleda koji treba da privuče neukog kupca.

cekaj, je li to neki novi 522 sa koncentricnim krugovima izasao?

Taj sjajni poklopac ionako vidiš samo prvih nekoliko dana od kupovine, posle gledaš samo s druge strane.

@husker du
Ja sam mislio da ovaj nema te koncentricne krugove ali adam pomenu da ima..

Gago jesi ga nosila na koncert 90tih ? :p ;)

Sta je pesnik hteo da kaze,:d ne zameri niko od momaka se nije ponudio da mi skuva jutarnju kafu da se razbudim :D i ukapiram .....no, nebitno.....nisam, tad sam bila mala, :p, al zato sad asus nosim svuda sa sobom :D....

Vrh Dno