Šta je novo?

Acer Aspire AS5542G-324G32Mn

Mandanda

Cenjen
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poena
154
Pozz

Pre nekih 10-tak dana sam kupio ovaj laptop (nov je), medjutim vec se javilo nekoliko problema :(

1. Cesto mi se desava da mi se laptop zamrzne, tipa kursor misa se zaledi, ponekad to proprati i i zvuk (npr kao kada iskljucite PC a ostanu upaljeni zvucnici), procesor je athlon x64, pokusavao sam i sa xp, i sa sedmicom (x64, x86) ali je problem i dalje tu, sta bi moglo biti ?

2. Bluetooth mi ne radi, lampica do sada nikada nije zasvetlela, a kada pokusam da instaliram drajvere na sedmici izadje prozorce gde pise bluetooth device not found ?

3.Primetio da i wireless ne sljaka, nikada nisam uspeo da se povezem na neku internet konekciju, pogotovu mi postalo sumnjivo kada sam otisao u Telenor internet park, ikonica postoji, pise connections possible, nadje Telenor sa maximalnim brojem crta, medjutim kasnije pise unable to connect ?

1. stavi Power option u High Performance pa vidi kako se ponasa

2. i 3. proveri da nema neko dugmence kojim se omogucava Bluetooth i/ili Wireless.

Za sada tvoj savet daje rezultate za ovo prvo (koje je i najbitnije :D), koristicu laptop intenzivno 3-4 dana pa cemo videti.
Za ova dva, postoje dugmici iznad tastature, kada pritisnem dugme za wireless mreza se enabluje/disabluje, ali se nikako ne povezuje, dok se indikator za bluetooth nikako ne pali; ni kada upalim bluetooth na mobilnom ne mogu pronaci bluetooth na PC-u :(

Nekad sam imao MSI laptop, jeste da nema veze sa Acerom ali kod mene je taster za Wirles imao čudnu funkciju
Prvi pritisak uključuje wirles
Drugi pritisak gasi virles pali blutut
treći pritisak pali oba uredjaja
četvrti gasi oba uredjaja.
normalno instalaciju drajver ne prihvata dok se uredjaj ne uključi.
Proveriti
Da dodam i ovo isti laptop je imao dual boot sa vistom. Pod vistom wirles radi pod XP ne radi. Nije pomagala ni instalacija bilo kog drajvera. Pošto beše nov ja u servis i drugari se potrudiše da instaliraju i orginalne drajvere (iste sam skinuo i ja) i odustadoše. Rešenje je bila ponovna instalacija Windowsa (sa istog CDa) i sve proradi bez problema. (Gremlini ??)

Poslednja izmena:
Kad si spomenuo ove dugmice...kliknuo ja malopre na njih prvi put od kako sam stavio power na maximumum, kad ono na ekranu pocele da se javljaju neke slicice:)
2-3 puta mi je mob nasao laptop preko bluetootha (doduse nece da se povezu:D), ali i to je nesto, sto se tice wirelessa idem sutra - prekosutra ponovo do Telenor parka pa javljam...

Poslednja izmena:
Proradio i wireless, izgleda da je problem bio u power managmentu, hvala svima, pogotovu IzNoGooD-u

nema na chemu :D

Nazad
Vrh Dno