Šta je novo?

Acer Aspire 5520, onboard zvuk ne funkcionise.

frogman

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2004
Poena
679
Laptop je koristen negde godinu dana. Sada sam uradio svjezu instalaciju windows viste, zvuk je realtek hd audio. Kada sam instalirao drajver, a i starija verzija windows integrisanog drajvera mi daje distorzije na zvucnicima, tj. samo jedan zvucnik mi se cuje, a to mi se i desava kada prikljucim eksterne zvucnike, dobijam samo jak sum, cak i kada mutiram karticu. Kada je testiram na ext. speak. dobijam slicne sumove i nivoi nisu isti na oba kanala. Da li ste imali iskustva sa ovom serijom ovakva, ja mislim da je otkazao SB chip, ali hocu da budem siguran.
A ako je to u pitanju, zamolio bih vas da mi predlozite PCMCIA zvucnu karticu kao zamenu.

Unapred zahvalan.

Taj model nema PCMCIA već ExpressCard54 slot. Mislim da još ne postoji neki veliki izbor zvučnih kartica za te slotove, a i ako ih ima koštaće te "an arm and a leg" iliti "ko svetog Petra kajgana".

Najjeftinije rešenje, ako već hoćeš eksternu karticu, je neka USB, odn. što se ubode u USB slot.

P.S. Proveri da li ima šuma kada isključiš mrežno napajanje, odnosno kada se laptop napaja s baterije. Ako tada nestane tog šuma, onda znači da potiče od mrežnog napajanja. Taj šum je uvek prisutan u manjoj ili većoj meri.
Za druge eventualne malfunctions, ne znam šta bih ti savetovao, ovako iz prve ruke.

Poslednja izmena:
Nisam ni obracao paznju, da laptop ima ExpressCard54 slot, i proverio sam varijante na net-u skupo su uzasno. Sumovi su tu stalno, tipa distorzija je bas nepodnosljiva, zvuk je neupotrebiv, ja sam mislio da je softverske prirode, ali nije, radio je lap ok jedno godinu dana, i nakon toga se desavaju ti problemi. Imas li neku preporku za usb muzicku karticu, treba mi nesto sto ce raditi posao a da nije preskupo.

A to ti se desilo posle instalacije windowsa, na staroj instalaciji je radilo?

Vrh Dno