Šta je novo?

Acer Aspire 5315 - Limited or no Connectivity - POMAGAJTE!

Igoritza

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
19.10.2007
Poena
229
izludi me!

mamin laptop, konektuje se kod nje bez sharing-a, znachi direktno iz ADSL rutera, ide kabl, u LAN port, i dok je neshto gledala - odjedared limited or no connectivity.

ja ga uzmem, povezem na moj SBB, isto bez sharing-a, i opet isto.

preostalo je da je neshto od dva ponudjena - neshto ubagovalo u XP-u ili crko LAN port.

kada odem ne repair connection - zakuca na renewing your IP adress.

uninstalirao sam ethernet drajvere, obrisao sve, ponovo instalirao, i sa diska, i sa ACER sajta, i opet isto.

zna li iko odakle da krenem, uopshte ? da li se deshava da crkne LAN port uopshte, ili sam ethernet controler ?

molim vas pomagajte, shto pre, jer mamin posao zavisi od tog lap topa, a ja prvi put u zivotu vidim ovakav problem, google za tako opshirnu stvar je beskoristan.

izludi me!

mamin laptop, konektuje se kod nje bez sharing-a, znachi direktno iz ADSL rutera, ide kabl, u LAN port, i dok je neshto gledala - odjedared limited or no connectivity.

ja ga uzmem, povezem na moj SBB, isto bez sharing-a, i opet isto.

preostalo je da je neshto od dva ponudjena - neshto ubagovalo u XP-u ili crko LAN port.

kada odem ne repair connection - zakuca na renewing your IP adress.

uninstalirao sam ethernet drajvere, obrisao sve, ponovo instalirao, i sa diska, i sa ACER sajta, i opet isto.

zna li iko odakle da krenem, uopshte ? da li se deshava da crkne LAN port uopshte, ili sam ethernet controler ?

molim vas pomagajte, shto pre, jer mamin posao zavisi od tog lap topa, a ja prvi put u zivotu vidim ovakav problem, google za tako opshirnu stvar je beskoristan.

e ajel sbb ide preko lan-a ili usb-a ? ako imas negde da pokusas da se nakcis preko usb-a na net....da nisi poremetio neko podesavanje za net uopste....nista mi posebno ne pada na pamet :/

proveri ako mozes wireless, da vidis da li je nesto sistemski do XPa ili je samo do LAN porta...

damjann - nemam USB, ali probacu.

stig - nije upisano nishta, proverio sam u TCP/IP properties odma. a resetovao sam prilikom povezivanja, ni to ne pomaze, definitivno je do lap top-a, ne do kablova

iznogood - moze wireless. to me i zbunjuje.

znachi - pretpostavljamo da je crko LAN port .. ?

da li si probao rucno da setujes IP vrednosti? da li uopste reaguje na ubadanje/vadjenje kabla?

pa nisam pokushavao ruchno, jer je za obe konekcije automatic, al kad ubodem kabl, on pokusha da se konektuje, ima ona ikonica dole sa dva kompa, kad pishe "acquiring network address" i tu zaglavi, tu mi kaze - limited. shto se asmog porta tiche, na ACER-u ima dve diode - zelena, koja odma zasvetli, kako ubodem kabl, i zuta, koja blica sve vreme. tako je i kad ima konekcije.

hmmm... pogledaj u Advanced properties podesavanjima za mreznu kartu u XP... oko mode, da li je autosense i to...
nemam sada nijedan XP da ti pribliznije uputim.

najgluplje moguce reshenje, ali ikada - Avast najnoviji free verzija, ima firewall.

deaktivirao sam sve avast procese, i ponovo restartovao - ima net.

ja da bi proverio shta je - upalim ponovo avast - ima net i dalje.

restartujem komp - ima net.

iako sam zadovoljan shto sve ovako ispalo, nekako imam osecaj da su me ili Microsoft, ili Acer opasno na*uzili ...

Nazad
Vrh Dno