Šta je novo?

Acer Aspire 5102ANWLMi

stanke

Čuven
Učlanjen(a)
31.01.2002
Poena
619
Evo ovako danas sam ga uzeo..Turion 2.2Ghz,1Gb Rama...
E da njemu je valjda instaliran Linux(on krene nesto u "kao" Dos-u),medjutim tu stane..
S obzirom da mene Linux ne zanima uopste hocu instaliram Vistu ili Xp..
Dal da budzim Vistu ili da jednostavno stavim dobri stari Xp ?
E sada problem gde da nadjem drajvere?na Acer sajtu nema ovog modela ili ga ja nisam nasao u onom meniju..gde naci drajvere?

Hvala !

Shvatio sam i ja to ali tek posto sam postovao..
Jel ima jos neko isqustva sa vistom na ovakvoj konfi. ?
Da se ne zalecem ako to nije to..

ne mogu edit poruke pa moram novu :
Instalirao sam Win XP,e sada imam problem prilikom instalacije softver
Naime instalirao sam sve sem 2 stvari : Wireless i neki modem na Realtek High definiton sound
Wireless mi stoji da device cannot start ?jel zna neko gde sam pogresio ?

@about:blank
Koji CD ???

@stanke
Imas "prekidace" sa prednje strane za ukljucivanje i iskljucivanje WLAN-a i BT-a.
Ja sam bez ikakvih problema sve instalirao na modelu 3102.

Pa naojobicniji dial-up modem :d

kako je moguce da ni za njega nema drajvera na cd..
ovaj acer je neozbiljan :(

Pa ako si uzeo lap bez windowsa, zašto bi uz njega bili isporučivani drajveri za windows?

Ja sam uzeo Acer Aspire 9301 ASWMi uz koji ide Windows Vista Home Premium pa nisam dobio nikakav disk sa drajverima iako su potrebni drajveri i na Visti za neke stvari :wall:

Poslednja izmena:
Ma stiže uz lap neki ubogi cd sa kao "drajverima", ali pola ne valja ničemu... Za modem nisam ni ja ništa uradio, al nije mi neophodan pa nisam preterano ni tražio :)

Kako bre, pa meni taj isti modem radi savrseno. Evo nakacicju vam ja moje drajvere, ali tek sutra posto ih nemam ovde na poslu ;)

Ja sam uzeo Acer Aspire 9301 ASWMi uz koji ide Windows Vista Home Premium pa nisam dobio nikakav disk sa drajverima iako su potrebni drajveri i na Visti za neke stvari :wall:

Dobio si preinstalacioni disk koji treba da narezes prilikom prvog ukljucivanja racunara. A moze i kasnije. Na njemu se nalazi instalacija svega. Od windowsa, drajvera, preko antivirusa pa do Acer-og softvera. Inace do sada sam tako dva puta preinstalirao windows i nikad brze nisam zavrsio intalaciju na nekom kompu. tu racunam i deinstalaciju stvari koje mi nisu potrebne i intalaciju ostalog softvera.
Sto se tice Viste, idi na Aceorv sajt ima drajvera za modele serije 9300.

Poslednja izmena:
Ne razumem kakav preinstalacioni disk sam dobio? Imam jednu skrivenu particiju ali nikako da pogledam sta ima na njoj :d Od diskova sam dobio Vista instalacioni disk i nista vise.

Ne razumem kakav preinstalacioni disk sam dobio? Imam jednu skrivenu particiju ali nikako da pogledam sta ima na njoj :d Od diskova sam dobio Vista instalacioni disk i nista vise.

Ako pogledaš na c disku postoji i386 direktorijum i još neki, između ostalih i direktorijumi sa uputstvima za korišćenje u pdf-u itd. Ponoviću ti...startuj acer-ove utility-je i nareži instalacioni disk. Zašto se više ne isporučuju prateći diskovi u formatu diska a sada na ovaj način, je druga tema. Ako te ne mrzi ti im napiši protestni mail.

Poslednja izmena:
jel neko uspeo da natera modem i zvucnu za ovaj model da rade u linuksu?

Ako pogledaš na c disku postoji i386 direktorijum i još neki, između ostalih i direktorijumi sa uputstvima za korišćenje u pdf-u itd. Ponoviću ti...startuj acer-ove utility-je i nareži instalacioni disk. Zašto se više ne isporučuju prateći diskovi u formatu diska a sada na ovaj način, je druga tema. Ako te ne mrzi ti im napiši protestni mail.

Xexe, C particija je formatirana 10 dana nakon kupovine posto sam morao da sklonim Vistu i da instaliram XP, ali to nije nikakav problem, zato postoji internet ,) Nemam nameru nikome da pisem protestna pisma, samo konstatujem :smash:

Nazad
Vrh Dno